miercuri, 17 iulie, 2024

Special Arad Logo

  O companie prezentă pe piața din România din 2020 este cel mai apreciat angajator, conform voturilor pe Undelucram.ro. A depășit Decathlon, Jysk, Google și Microsoft

  de Special Arad | 8 noiembrie 2022, 12:38 PM | Business | Naţional

  0

  MassMutual Romania, Nobel, JYSK România, KRUK România și Decathlon România sunt cele mai apreciate companii de către angajați, potrivit „Top angajatori 2022”, clasament realizat între 16 noiembrie 2021 – 15 octombrie 2022 de platforma Undelucram.ro, cea mai mare comunitate online a angajaților din România. Prima poziție este ocupată de o companie cu prezență în România de doar doi ani. Vezi care sunt cele mai iubite companii din România cu mai puțin de 250 de oameni.

  Top Angajatori este un clasament anual bazat pe evaluările a mii de angajați, care transmit în mod anonim feedback-ul lor pe platformă.

  De altfel, acesta este singurul clasament din România care se bazează pe opiniile angajaților și nu pe imaginea publică a companiilor.

  Poziția în clasament este stabilită în funcție de nota generală (70%) și nota pentru alte cinci criterii (fiecare cu un procent de 6%) considerate importante de către angajați: oportunități de avansare; pachet salarial; timp la birou vs. timp liber; management; proceduri și valori.

  Compania celui mai bogat român a părăsit topul direct de pe primul loc

  Anul trecut, pe prima poziție s-a aflat UiPath, cea mai de succes companie globală fondată de antreprenori români. UiPath a intrat anul trecut pentru prima dată în top și direct pe prima poziție. În acest an, UiPath nu se află între primele zece poziții din clasamentul general și nici între primele cinci companii din topul IT.

  Pe de alta parte, Microsoft România, companie care a fost de cele mai multe ori pe prima poziție în clasament (de trei ori – în 2020, 2018 și 2016), se află și anul acesta în top, pe locul al șaptelea.

  Cea mai importantă noutate a acestei ediții este introducerea unei noi categorii: cea a IMM-urilor, mai exact a companiilor cu mai puțin de 250 de angajați.

  Primele cinci companii clasate în Top 30 IMM-uri sunt mReady, Softia, Pupa Milano, Dendrio și Pixel Bowl Studio.

  Costin Tudor, Undelucram.ro: „Tot mai multe domenii se inspiră de la angajatorii din IT”

  „Și anul acesta se respectă tradiția «organică » de a fi multe companii de IT prezente în top. Nu întâmplător folosesc cuvantul „organic”, ci tocmai pentru a întări că principalul contributor al clasamentului din top este angajatul. Companiile din IT, fiind industria cea mai dinamică, fac cele mai multe eforturi de a menține și inova zona de beneficii, iar acest lucru se traduce în nivelul de satisfacție al angajaților. Îmbucurător este că și alte industrii se inspiră de la ce fac angajatorii din IT, aplicând aceleași metode și strategii care au la bază comunicarea și transparența. Se observă tot mai puternic acest trend al angajaților care își orientează alegerile de carieră spre companii unde pot găsi un mediu de muncă incluziv, unde se simt tratați cu empatie și înțelegere și unde atmosfera și starea lor de bine sunt puse pe primul loc. Practic, indiferent de industria în care activează, tot mai multe companii sunt interesate ca angajații să se simtă bine”, afirmă Costin Tudor, fondator și CEO Undelucram.ro.

  MassMutual, compania americană aflată pe primul loc în clasament, este unul dintre cei mai mari jucători la nivel mondial din domeniul asigurărilor, iar din 2020 este prezentă în România prin două centre globale de servicii IT.

  „Când am deschis cele două birouri MassMutual Romania în București și Cluj-Napoca, în august 2020, în timpul pandemiei, am pus bazele subsidiarei Massachusetts Mutual Life Insurance Company complet de la distanță. Acum, am ajuns la 300 de angajați și avem planuri mari de viitor. Să lucrezi în cadrul MassMutual Romania înseamnă să te alături unei firme globale consacrate, în care mutualitatea se află în centrul a tot ceea ce facem. Cultivăm un mediu de lucru flexibil și dinamic care se concentrează în jurul inovației și al colaborării și care îi încurajează pe colegii noștri să facă schimb de idei, susținându-i în același timp în dezvoltarea personală și profesională.

  Suntem onorați să fim numiți „Top Angajatorul Anului 2022″ de către Undelucram.ro, cu atât mai mult cu cât această distincție ne-a fost acordată pe baza recenziilor colegilor noștri. Ne străduim să le oferim acestora resursele, oportunitățile și beneficiile de care au nevoie pentru a performa la cel mai înalt nivel. Credem că oamenii noștri sunt cheia succesului nostru și ne bazăm unii pe alții pentru a crește și a reuși”, a declarat Michael Makar, Head of MassMutual Romania.

  Topul general integral, dar și pe diferite industrii va fi disponibil în luna februarie în Catalogul Top 100 cei mai buni Angajatori Undelucram. De asemenea, tot în luna februarie cele mai importante tendințe în HR vor fi dezbătute în cadrul conferinței Top Angajatori Undelucram.

  Top Angajatori Undelucram 2022-2023

  Top general:

  1. MassMutual Romania
  2. Nobel
  3. JYSK România
  4. KRUK România
  5. Decathlon România
  6. JTI România
  7. Microsoft România
  8. Google România
  9. BearingPoint România
  10. Tremend Software Consulting

  TOP IMM-uri:

  1. mReady
  2. Softia
  3. Pupa Milano
  4. Dendrio
  5. Pixel Bowl Studio

  Bănci:

  1. Libra Internet Bank
  2. ING Bank România
  3. Banca Transilvania
  4. Raiffeisen Bank
  5. BCR – Banca Comercială Română

  BPO și servicii:

  1. Allianz Services
  2. Majorel Romania
  3. TELUS International România
  4. Accenture România
  5. Societe Generale Global Solution Centre

  Consultanță:

  1. BearingPoint România
  2. Deloitte România
  3. KPMG România
  4. EY România
  5. PwC România

  Retail non-alimentar:

  1. JYSK România
  2. Decathlon România
  3. Dedeman
  4. Altex România
  5. DM drogerie markt

  Retail alimentar:

  1. Lidl România
  2. Kaufland România
  3. McDonald’s România
  4. Carrefour România
  5. PENNY

  Producție bunuri de larg consum:

  1. JTI România
  2. Philip Morris România
  3. Procter & Gamble
  4. Coca-Cola HBC România
  5. British American Tobacco România

  Producție industrială:

  1. Hella România
  2. Preh România
  3. Continental România
  4. Schlumberger România
  5. Michelin România

  Telecomunicații:

  1. Orange România
  2. Vodafone România
  3. Huawei România
  4. RCS&RDS
  5. Telekom România

  Sănătate și Farma:

  1. Regina Maria
  2. Catena
  3. Medlife
  4. Sanador
  5. OK Medical

  IT&C:

  1. MassMutual Romania
  2. Nobel
  3. Microsoft România
  4. Google România
  5. Tremend Software Consulting

  Despre Undelucram.ro

  Undelucram.ro este cea mai mare comunitate online a angajaților din România, cu peste 850.000 de potențiali angajați pe platformă. Platforma pune la dispoziția angajaților și Salariometru – un instrument online pentru compararea salariilor din România, un calculator de salariu și resurse pentru dezvoltarea carierei, precum modele de CV, topul angajatorilor și articole despre industrie.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  4 + 7 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.