miercuri, 6 decembrie, 2023

Special Arad Logo

  Daniel Dines, IT-istul din Onești care a devenit cel mai bogat român

  de Special Arad | 22 aprilie 2021, 9:58 PM | Business | Naţional

  0

  Daniel Dines, IT-istul din Onești care în urmă cu 15 ani a dat startul afacerii sale, a devenit cel mai bogat român, depășindu-i în această ierarhie pe proprietarii Dedeman, frații Pavel, și pe Ion Țiriac.

  Daniel Dines, 49 de ani, cel care conduce UiPath fiind şi unul dintre fondatori, dar şi acţionar semnificativ, se poziţionează pe locul 464 în clasamentul Forbes al celor mai mai bogate persoane în anul 2021, cu o avere estimată de publicaţia americană la 6 miliarde de dolari în urma listării de ieri la New York a UiPath.

  Doar doi români sunt incluşi pe lista Forbes a celor mai bogate persoane, Daniel Dines şi Ion Ţiriac – pe locul 1915 cu o avere estimată la 1,7 miliarde de dolari. Spre comparaţie, primul loc este ocupat de Jeff Bezos, fondator al Amazon, cu o avere de 196 miliarde de dolari, scrie zf.ro.

  Pe 21 aprilie 2021 la bursa de la New York a intrat la tranzacţionare UiPath – primul unicorn românesc, valoarea de piaţă fiind stabilită de investitori la 37,7 miliarde de dolari la un preţ de 69 de dolari pe acţiune.

  Spre comparaţie IPO-ul a fost închis la 56 de dolari. Astăzi, în premarket, la ora 11:00 ora României, acţiunile PATH au avut un plus de 3,6% la 71,5 dolari, încheie zf.ro.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  0 + 2 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.