marþi, 23 iulie, 2024

Special Arad Logo

  O bicicletă din centru spune totul despre Arad 2021

  de Tomck@t | 9 septembrie 2015, 6:07 PM | Strada

  0

  „Vreau ca Aradul să fie pe harta orașelor cool”,
  „Vreau să avem Cetatea Aradului”,
  „Vreau un festival de muzică care să devină tradiție”,
  „Vreau o clădire simbol”… sunt doar câteva dintre zecile de idei, mesaje și „doleanțe” ale tinerilor arădeni, iar toate astea se găsesc pe o bicicletă în centrul orașului.

  Bicicletele regândite artistic care animă Aradul de ceva timp s-au îmbogățit cu încă una, plină cu bilețele galbene, care identifică nevoile cetățenilor și furnizează idei foarte bune pentru un Arad ideal. Se află pe zona verde de lângă trecerea de pietoni spre Primărie, chiar lângă linia de tramvai. Deși prima impresie ar sugera că ideea i-a venit Asociației Arad 2021, motiv pentru care ar merita felicitări, în fapt, „bicicleta cu idei” aparține Asociației Green Island, un grup de tineri care, în săptămânile trecute, a organizat un concurs de graffiti în Parcul Eminescu și un festival de muzică pe plaja „Las Vegas” din Ghioroc… și să nu uităm de festivalul „FabricArt” de la Teba, din iulie, unde au fost co-organizatori.

  De ce spunem că această bicicletă spune totul despre Arad 2021? Pentru că toate mesajele se rezumă la un singur cuvânt: „Vreau”.

  „Vreau o zonă pietonală”,  „Vreau să facem un film în Arad care să câștige un premiu”, „Vreau recondiționarea clădirilor de pe centru, colorate, fără a modifica arhitectura”, etc. … toate astea arată câte ar trebui să se mai facă în Arad și, în lipsa lor, cât suntem de nepregătiți pentru 2021.

  Ideea ingenioasă cu care Asociația „Green Island” a reușit să expună toate aspectele de care Aradul duce lipsă merită felicitări, dar rămâne, totuși, marea întrebare care ne lasă un gust amar, deocamdată: oare câte dintre aceste idei vor fi transformate din vise în realitate… și când?

  Anul 2021 bate la ușă… aceasta ar fi „marea noastră șansă” de a schimba radical în bine fața orașului, prin candidatura la titlul de „Capitală Culturală Europană” care – în caz de câștig, dar nu numai(!) – ar însemna implicit proiecte și fonduri europene, doar că… deși idei bune și foarte multe nevoi există, rămâne cu semnul întrebării dacă este în stare Asociația „Arad 2021” și Primăria să le gestioneze corespunzător…

  Site-ul AradCulture.ro a mai făcut în anii trecuți o campanie similară, încercând să strângă ideile arădenilor în legătură cu direcția în care cred ei că ar trebui să meargă dezvoltarea Aradului, ca în 2021 să avem o Capitală Culturală Europeană de care să fim mândri. Campania s-a numit „Centrul de Idei Arădene” și s-au împărțit formulare și pixuri în diferite localuri, la Bibliotecă sau în galerii de artă, iar despre ideile centralizate pe site (aici) a fost anunțată și Asociația „Arad – Capitală Culturală Europeană 2021”. Dacă s-au luat în considerare sau nu, nu mai știm.

  Mai jos vă invităm să descoperiți în galeria foto restul „ideilor lipite” pe bicicletă, dar ca să vă fie mai ușor, vă evidențiem cele mai bune „vreau-uri”, în cele ce urmează:
  „Vreau mai multe expoziții de artă”
  „Vreau o galerie de artă modernă”,
  „Vreau un «Arad Eye» ca să pot vedea Aradul de sus” (n. red. roată panoramică),
  „Vreau să avem mai mulți tineri în oraș”,
  „Vreau un skate-park profesionist”,
  „Vreau un muzeu al pionierilor din Arad, pentru turiști”,
  „Vreau recondiționarea picturii murale Coca-Cola de pe str. Mețianu”,
  „Vreau restaurarea Cazinoului și punerea lui în folosință”,
  „Vreau statui de bronz pe centru”,
  „Vreau dezvoltarea mediului universitar”,
  „Vreau aeroport”,
  „Vreau un loc de distracție”,
  „Vreau mai multe evenimente de calitate pentru a aduna tineretul”,
  „Vreau localuri exclusive unui gen de muzică”,
  „Vreau să avem navigație pe Mureș”,
  „Vreau evenimente similare celor din Zilele Aradului și în restul anului”,
  „Vreau să văd un musical la Filarmonică”
  „Vreau un oraș în care să fie evenimente”

  PS: E de menționat și biletul cu  mesajul „Vreau doctori mai buni”, o problemă de-a dreptul arzătoare într-o societate nesănătoasă (și nu la figurativ spunem asta!). Pe un ton mai amuzant putem aminti și bilețelele „Vreau mai multe branduri în mall-uri”, respectiv „Vreau ca magazinele din mall-uri să se mute pe strada Mețianu” și, bineînțeles și evident, deja celebrul „Vreau piste pentru bicicliști”.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  7 + 4 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.