O asistentă de la Secția Neurologie Arad, depistată cu coronavirus

  de Mihai Todoca | 14 august 2020, 3:54 PM | Recomandările editorilor | Știri Arad

  4

  La urechile noastre, pe surse,  a ajuns informația potrivit căreia o asistentă din cadrul secției de neurologie este internată în Spitalul Județean Arad fiind depistată pozitiv cu coronavirus, iar săptămâna trecută a fost la locul de muncă, colegii ei nefiind testați și neaflându-se în izolare.

  Cum acest lucru ar putea duce la izbucnirea unui focar de infecție, asemeni celui de la Timișoara, am întrebat conducerea spitalului ce măsuri s-au luat și dacă sunt riscuri de o izbucnire a numărului de cazuri printre cadrele medicale. Nu mai departe de acum două zile, anunțam că trei medici din cadrul Spitalului Județean Arad au fost depistați pozitiv cu noul coronavirus.

  Citește și : Trei medici de la Județean, depistați cu Covid-19. Unul a intrat în contact cu o persoană dintr-o localitate carantinată, ceilalți tocmai ce au revenit din concediu

  Iată ceea ce ne-a comunicat conducerea spitalului, reprezentată prin managerul interimar Florina Ionescu:

  „O asistentă medicală, care își desfășoară activitatea pe Secția Clinică Neurologie a fost diagnosticată luni cu virusul SARS CoV-2. Colega noastră s-a internat pe una dintre secțiile COVID-19 ale spitalului deoarece prezenta simptome specifice infecției cu acest virus.
  Asistenta medicală nu s-a mai prezentat la locul de muncă de săptămâna trecută, de pe data de 06. 08. 2020 deoarece a intrat în zile libere până pe data 10 august.

  Duminică seara a prezentat unele simptome de infecție cu SARS CoV-2, iar luni dimineața (10 august) s-a prezentat la triaj, în vederea testării. În această perioadă, asistenta nu a intrat în contact cu pacienții secției sau cu colegii de serviciu.
  Conform protocolului instituit la nivelul spitalului, Laboratorul de Analize Medicale testează periodic personalul medical dar și după revenirea din cel puțin patru zile de concediu de odihnă/zile libere.
  Personalul Secției Neurologie nu a fost testat pentru că nu prezintă simptome specifice acestui virus și nici nu a intrat în contact cu asistenta diagnosticată cu COVID-19.”

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Ce înseamnă periodic? Periodicitatea implica o anumită perioada regulata de timp care se repeta. A fi testa doar când te întorci din concediu nu înseamnă periodic.Personalul care in ultimele luni nu a beneficiat de concediu de odihna sau libere nu înseamnă ca nu este purtător de virus. Personalul din secțiile unde au fost depistați medicii pozitivi zilele trecute nu a fost testat deși cei pozitivi, s-au plimbat in voie pe secții pana când au primit rezultatul .Asta nu se Piate numi triaj epidemiologic.

   +3 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  2 + 4 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.