duminicã, 25 februarie, 2024

Special Arad Logo

  O amendă pentru una dintre zecile de debarasări ilegale de pe Mărului

  de Raluca Medeleanu | 7 februarie 2024, 5:32 PM | Administraţie | Recomandările editorilor | Știri Arad

  1

  Poliția Locală Arad informează că a amendat un șofer care a debarasat diferite gunoaie dintr-un camion pe terenul din zona Mărului. Măsura vine la exact o zi după publicarea investigației Special Arad în care se arăta că, deși s-au dărâmat cocioabele și continuă amenajarea parcului, zona Mărului rămân în continuare o groapă imensă umplută zi de zi cu deşeuri din construcţii, canapele, cauciucuri, biodegradabile şi plastice.

  Citește și: Mărului rămâne ruşinea Aradului. Gunoaiele – fărădelegea şi bomba biologică de lângă cea mai așteptată investiție a orașului! · Special Arad

  Astfel, din zecile de cazuri recente, Locala ne informează că „în urma acțiunilor de monitorizare” a reușit depistarea unui singur camion în flagrant, în timp ce abandona diferite deșeuri, astfel aplicându-i șoferului o amendă de 30.000 lei.

  Amintim că o „unealtă” pe care nu au folosit-o polițiștii locali în astfel de cazuri, deși anunțată cu mare tam – tam în 2021, este posibilitatea de a chiar confisca mașina cu care o anumită persoană este prinsă că debarasează deșeurile, în baza atât a unei hotărâri locale, cât și a unei ordonanțe guvernamentale, ambele emise în acel an.

  Iată ce transmite Poliția Locală în comunicatul publicat astăzi:

  „În urma acțiunilor de monitorizare a zonei Mărului, o echipă de polițiști locali din cadrul Serviciului Protecția Mediului a surprins, în flagrant, în data de 07.02.2024, o activitate de abandonare de  deșeuri.

  Agenții din teren cu atribuții pe linia protecției mediului ai Direcției Generale Poliția Locală Arad au identificat conducătorul unei autoutilitare care transporta diverse tipuri de deșeuri provenite din activități de dezmembrare auto, aruncându-le ulterior direct pe sol într-o zonă neautorizată, contrar obligațiilor stabilite de legislația specifică.

  Întrucât a încălcat  prevederile OUG nr 92/2021-privind regimul deșeurilor, C.I., în vârstă de 47 de ani, cu domiciliul în județul Sălaj,  s-a ales cu amendă contravențională în cuantum de 30.000 lei.

  Arealul rămâne în continuare în atenția Poliției Locale, suplimentându-se efectivele care supraveghează zona, atât în timpul zilei cât și în timpul nopții, când fenomenul de abandonare este mai accentuat.

   Precizăm că actul normativ care reglementează regimul deșeurilor stabilește amenzi contravenționale în cuantum cuprins între 30.000 și 45.000 lei pentru persoane fizice, respectiv între 50.000 și 70.000 lei pentru persoane juridice”, a transmis Poliția Locală.

  Citește și: Mașinile care abandonează ilegal deșeuri vor fi confiscate, în urma unui protocol dintre Primăria Arad și Garda de Mediu · Special Arad

   

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. a transmis poliția locală? coatumul amenzilor câte amenzi din astea a aplicat micilor transportatori de gunoi cei cu camionete de 3500 kg sau de 5 de kg ?! praf aruncat în ochii proștilor ca să zică prostimea; vai ce băieți deștepți sânt,cum știe ei amenzile….💰💰💰aici banii vorbesc!

   +1 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  8 + 2 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.