duminicã, 19 mai, 2024

Special Arad Logo

  VIDEO. Indivizi neidentificați filmați în timp ce verifică ușile caselor și mașinilor, în toiul nopții, în Aradul Nou

  de Ioana Costaș | 12 februarie 2024, 4:16 PM | Recomandările editorilor | Știri Arad

  8

  Imagini de necrezut au fost surprinse în puterea nopții, în cartierul Aradul Nou. Camerele de supraveghere montate pe casele oamenilor au filmat indivizi – rămași neidentificați deocamdată – în timp ce verificau portierele mașinilor parcate în fața caselor. Ba mai mult de atât, în imagini poate fi observat cum aceste persoane sar gardurile în curțile locuințelor și verifică ușile de la intrare – dacă sunt încuiate. Șocul celor care locuiesc în zonă și care au văzut, după ce și-au verificat camerele de supraveghere, că indivizi cu mască chirurgicală pe față și gluga trasă pe cap le-au pătruns pe proprietate, că le-au deschis mașinile în căutare de bunuri pe care să le sustragă, dar și că le-au verificat ușile caselor, este și mai mare cu cât străzile sunt bine iluminate, iar camerele de supraveghere sunt la vedere. Cei „vizitați” de indivizi au declarat că nu se așteptau la așa ceva, cartierul fiind unul liniștit.

  „În noaptea de 5 spre 6 februarie, undeva în jurul orei 04:00, o persoană de sex masculin cu căciulă pe cap și o mască chirurgicală pe față, din cât am putut observa pe imagini, a escaladat gardul, a intrat pe proprietatea mea. Aveam mașina proprietate personală parcată în incinta proprietății, dar nu era încuiată, nu mi s-a părut chiar firesc ca în curte să-mi încui mașina și a răscolit atât interiorul, cât și portbagajul, a inspectat pe dinafară proprietatea poate mai găsește ceva. A stat vreo cinci minute pe proprietate după care – tot prin escaladare – a sărit, echipat cu mască, cu mănuși. Practic greu identificabil. Inclusiv mașina din fața casei a încercat să o deschidă, dar era încuiată, era pe domeniul public. Din ceea ce știu de la vecini, la doi dintre ei a sărit peste gard, la unul dintre ei încercând să intre în casă, controlând ușa, că se vede pe imagini”, a povestit unul dintre cei „vizitați”.

  Cei care locuiesc în zonă sunt îngrijorați, au făcut plângere la Poliție în weekend și speră ca intrușii să fie prinși cât mai curând.

  „E unul dintre cele mai liniștite cartiere din Arad. Este un cartier sigur, absolut. M-au surprins foarte tare imaginile pentru că majoritatea proprietăților din cartier sunt supravegheate cu sisteme de supraveghere, au alarme, au multe sisteme de siguranță – ca să zic așa. Trebuie făcut ceva în legătură cu asta pentru că majoritatea familiilor din cartier au copii și bineînțeles că e pusă în joc siguranța noastră. De când am auzit de incidentul acesta verific de două, trei ori ușile, verific poarta, verific sistemul de supraveghere, alarmele să meargă, să funcționeze”, a declarat un locuitor din zonă.

  Până acum, individul sau indivizii surprinși de camerele de supraveghere nu au fost identificați. Imaginile surprinse de camere au ajuns la Poliție.

  Chestorul Dan Stoicănescu, șeful IPJ Arad, spune că arădenii au mai sesizat astfel de fapte: „Am mai avut sesizări cu cetățeni care au înregistrate exact același gen de fapte, autori care au încercat la mașini, care au intrat în curte. Nu este prima sesizare de genul acesta. Noi nu putem decât să ne bucurăm că avem genul acesta de sesizări – cu imagini surprinse de camere de supraveghere – pentru că ne ajută și la investigații și la identificare și și ulterior când dosarul va merge către parchet. Dacă avem imagini foarte bune vom putea – fără doar și poate – să identificăm autorul”.

  Citește și: Percheziții la Arad într-un dosar ce vizează traficul de droguri

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Un rol important,în acțiunile acestor indivizi,îl are și google maps, întrucât filmează curțile caselor,fațadele caselor, inclusiv camerele de supraveghere montate. Eventualii hoți pot să-și dea seama din filmare, dacă casa este sau nu locuită,dacă are sistem de supraveghere și chiar și amplasarea și modelul camerelor. Legislația din România este de tot rahatul! Dacă camera mea bate pe domeniul public este infracțiune, deoarece asa spune mlegea, însă google maps poate filma proprietatea mea chiar și curtea fără probleme.

   +8 voturi
   +1
   -1
  2. Aradul devine un loc preferat al infractorilor,cata vreme politistii de bat intre ei,sau isi altoiesc sotiile si mai dracu stie ce fac,lucruri trecute sub tacere sau nedescoperite.Patrulele de noapte au disparut,desi jandarmii fac ronduri atat cat pot si ei….Ce mai,siguranta si incredere.

   +5 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  2 + 6 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.