O altă fabrică cunoscută din Arad a fost dărâmată! Tehnometalica Arad nu mai există

  de Mihai Todoca | 18 aprilie 2019, 6:38 PM | Știri Arad

  5

  Circulația pe strada Andrei Șaguna a fost restricționată azi pentru o perioadă scurtă de timp, deorece s-au efectuat anumite lucrări de demolare a unei clădiri situată pe acea stradă.

  Clădirea în sine este binecunoscuta fabrică Tehnometalica din Arad, care funcționa încă de pe vremea comunismului.

  Vom reveni într-un material viitor cu mai multe amănunte asupra acestei vechi fabrici din Arad (cel mai important fiind ce îi va lua locul), care a ajuns să cadă sub cupa excavatoarelor, asemeni fabricii Tricoul Roșu.

  Distribuie articolul

  Comentarii

   • “Nu trebuiau lăsate sa se degradeze, dar interesele au fost altele.”

    Prietene esxte o conceptie gresita! Patronu’ nostru a cumparat halele in care functioneaza firma noastra… din ’92 pana acum a “bagat” mii si mii de euro in renovari, reconditionari refacerea termoficarii etc.! Plafoanele erau facute din prefabricate din beton…lipite ampulea cu bitum,peretii din bucati, carpiti prin lucru de mantuiala cum se construia de fapt tot ce se facea pe acele timpuri!
    A zis o data ca, daca darama tot si construia o hala moderna din panouri sandwich iesea la un sfert din investitie!
    …nu mai vb aiurea.

    +3 voturi
    +1
    -1
    • Prietene, suntem prieteni cand o sa mergem la aceeasi scoala sau bem o bere.
     Pana atunci , nu.

     Referitor la vb aiurea, prietene, eu nu am spus ca hala nu trebuia modernizata, prietene, eu am spus ca “nu trebuiau lasate sa se degradeze”

     Prin a “nu se lasa sa se degradeze” se intelege si intretinere, imbunatatire, insa se intelege si pastrarea destinatiei cladirilor. Locuri de munca a diversi oameni care puteau fi facute profitabile, pentru ca acei oameni sa continue sa lucreze acolo, prietene, si sa nu lucreze 60 % din populatia Aradului la facut cabluri.

     Noi(si prin noi spun noi, romanii) am ajuns doar un fel de muncitori necalificati prietene, cu foarte putine industrii specializate, care angajeaza foarte putini oameni. In rest facem cabluri, fire, si volane.

     Prietene

     --1 voturi
     +1
     -1
     • Stimabile, orice om normal care a fost p’afara iti poate spune ca, cam tot ce era fabrica cel putin in Arad in anii ’90 era manageriata si construita aiurea! La fel si cei ce lucrau in ele…40% lucrau si 60% frecau menta.
      Da’ asta sunt alte discutii care ma lasa rece…eu doar atat am vrut sa iti spun…ca intretinerea unei hale de productie construita de pe vremea lu’ Neuman costa mult mai mult decat constructia unei hale noi…la fel si izolarea termica a acelor hale “pentru ca acei oameni sa continue sa lucreze acolo” in conditii moderne! Restu’s frustrarile tale legate de un oras care moare si sincer nush ce ma intereseaza mai putin, orasu’ sau frustrarile tale!

      PS:Apoi stimabile(vad ca prietene iti creeaza urticarie) pot sa ma dresez cum vreau atata timp cat nu incalc regula acestui site…nu-ti convine… c’est la vie! Adaugi inca o frustrare la cele multe pe care le ai!

      --2 voturi
      +1
      -1

  Scrie un comentariu

  9 + 7 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.