Nuntă fără mireasă la Prefectură! Subprefectul Cătană, uitat la depunerea jurământului

  de Andreea Daniela B. | 4 March 2021, 6:13 PM | Politikos | Recomandările editorilor

  0

  Ceremonia de învestire al celui care va ocupa de acum funcția de prefect, Tóth Csaba, respectiv a subprefecților Sinaci Ionel Dorel și Cătană Vasile-Valer a avut loc astăzi, începând cu ora 13.30, în Sala Ferdinand a Palatului Administrativ. Evenimentul s-a desfășurat în sistem de videoconferință cu Guvernul României, începând cu unele declarații din partea viceprim-ministrului Dan Barna și viceprim-ministrul Kelemen Hunor prin care au felicitat și încurajat prefecții și subprefecții din toată țara. Ceremonia s-a desfășurat în ordine alfabetică, Aradul fiind al doilea pe liste pentru depunerea jurământului și surprizele nu au întârziat să apară.

  Prim ministrul și viceprim-miniștii au uitat de subprefectul Cătană Vasile

  La doar câteva minute de la începerea depunerii jurământului a urmat momentul celor de la Arad. Totul a decurs conform planului, până la un moment dat când s-a instalat agitația în sală și toată lumea a început să șoptească sau să scoată telefonul și să încerce să dea de cei de la București. Mai exact, după ce Tóth Csaba și Doru Sinaci au depus jurământul, al doilea subprefect, Cătană Vasile,, era pregătit să recite și el jurământul în fața tuturor. Din păcate, după ce s-a așezat la pupitru, înregistrarea cu cei de la București s-a încheiat, aceștia mergând spre județul următor. Șoc pe fețele tuturor pentru că nimeni nu a preconizat o astfel de „eroare”. Ulterior, cineva din sală a reușit să ia legătura cu Bucureștiul și Cătană și-a primit momentul bine-meritat și pe care îl aștepta cu emoții.

  La finalul ceremoniei, Iustin Cionca a deschis seria de discursuri prin care a încurajat la o bună colaborare și muncă în echipă.

  Încep acest discurs prin a felicita echipa care, în cea mai grea perioadă a Aradului din ultimele decenii, a gestionat criza sanitară determinată de pandemia Covid-19. Am muncit cu toții și împreună am reușit să ducem Aradul de la locul doi, la locul 18-19, într-o zonă de siguranță. Am încredere că noua echipă, noul prefect și cei doi subprefecți, vor înțelege că pericolul încă nu a trecut și va trebui să rămânem alerți, împreună de aceeași baricadă. Suntem parteneri, vom munci pentru proiectele Aradului și îmi doresc ca arădenii să simtă că au în dumneavoastră un susținător al cauzei lor la București. Pe plan politic o să mulțumesc în mod special partenerului nostru tradițional, UDMR, cu care am lucrat foarte bine și îmi doresc ca aceeași relație să o am și cu noii noștri colegi de la USR”.

  Călin Bibarț, primarul Aradului, dornic de o colaborare cât mai bună cu USR

  Mă bucur că reușim în sfârșit să scoatem ipocrizia din lege. Îi felicit pe colegii din administrație și vreau ca ușile să rămână deschise pentru colaborare. Suntem într-o nouă guvernare și alianță și sper din tot sufletul să avem același parteneriat și bune relații cu noii noștri colegi de la USR. Cred că astăzi se face, din punct de vedere administrativ, încă un pas înainte prin numirea unui subprefect de la USR. M-aș bucura ca și colegii să înțeleagă că trebuie să guvernăm și local și central. Acum trebuie să guvernăm nu pentru noi, ci pentru arădeni”.

  Tóth Csaba, prefectul Aradului, dornic să ajute arădenii și să îi facă ce aceștia să aibă încredere în el. În timpul discursului a vorbit numai de bine despre activitatea lui Gheorghe Stoian, ceea ce ne face să credem că ori i-a găsit un loc lângă el, ori a fost mesajul de rămas-bun. 

  Este o mare responsabilitate pentru mine și sper că împreună cu colegii subprefecți vom face față cu brio acestei provocări. Vreau să mulțumesc echipei de conducere a Prefecturii și domnului prefect Stoian pentru activitatea sa de până acum. Sunt multe elemente pozitive pe care le putem duce mai departe și, sperăm noi, vom găsi lucruri pe care să le îmbunătățim. Prima dată când s-a afirmat că sunt eu propunerea pentru această demnitate publică, colegii ziariști m-au întrebat despre gândurile de viitor. Primul meu gând a fost că trebuie să avem o maximă deschidere. Deschiderea este totală și dorim să ajutăm proiectele Aradului și să încercăm să fim parteneri. Sper că la finalul mandatului vom putea spune că am făcut ceva și am ajutat fiecare cetățean al Aradului”.

  Vasile Cătană s-a arătat mulțumit de tot ceea ce a realizat prefectul Gheorghe Stoian și își dorește ca, la finalul mandatului, să fie omul despre care se vorbește numai de bine.

  Mă simt onorat să fiu subprefectul Aradului. Sunt o persoană care recunoaște și înțelege toate aceste atribuții pe care mi le aduce funcția. Pot să garantez că le voi trata cu toată seriozitatea. Suntem un popor puternic și în ultimul an cred că toată această pandemie ne-a apropiat și mai mult unii de alții și am ajuns, chiar și pe partea politică, să colaborăm și să ne deschidem pentru a putea supraviețui împreună. Cei care au fost până astăzi la conducere Prefecturii au făcut o treabă extraordinară. M-am simțit în siguranță ca și cetățean, m-am simțit protejat și am înțeles mesajele privind vaccinarea, motiv pentru care m-am și vaccinat. Mulțumesc pentru ocazia pe care mi-ați oferit-o și vă garantez că la finalul mandatului o să puteți să vorbiți despre mine, omul care a fost pentru cetățeni și pentru Arad”.

  Doru Sinaci și-a axat discursul pe cultură. Acesta este un susținătorul al culturii din Arad și a vorbit despre proiectele viitoare. A amintit de asemenea și despre „ușile închise” de la începutul carierei sale, însă noi trebuie să vă reamintim că acestea au fost închise și în timpul mandatului lui Gheorghe Falcă, în anul 2005. 

  La începutul carierei mele jurnalistice, ușile dintre cele trei instituții care funcționau în această clădire erau încuiate. Noi am stat de vorbă și vă putem garanta că suntem o echipă care avem același interes. Le mulțumesc colegilor liberali că au avut încredere în mine și m-au propus pentru această funcție, dar este și un moment cultural care vreau să vă amintesc că merge înainte. Suntem singurul județ din țară care are o hartă digitală cu toate monografiile din fiecare localitate. De asemenea, ne propunem să luam toate localitățile din județul Arad, să vedem starea patrimoniului”.

  Ședința a luat sfârșit după aproximativ o oră și, din păcate sau din fericire, Gheorghe Stoian nu a fost invitat să declare câteva cuvinte acum că funcția sa de prefect a fost ocupată de altcineva. În schimb, acesta a ascultat multe cuvinte de laudă și mulțumiri pentru toată munca și efortul pe care l-a depus în gestionarea pandemiei. Printre cei mai afectați s-a arătat însuși primarul Călin Bibarț care a încercat să destingă atmosfera cu câteva glume adresate fostului prefect, dar care nu prea au prins la public, sau poate nu am observat noi fețele zâmbitoare din cauză că se ascundeau toți în spatele măștilor.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  2 + 4 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.