Nu prea se întrece măsura cu trăsura. Proiectul CLM devine fără sens din lipsă de cerere

  de Raluca Medeleanu | 22 iulie 2019, 4:49 PM | Știri Arad | Topic special

  0

  Duminica viitoare se împlinesc exact doi ani de când consilierii locali municipali au aprobat proiectul de hotărâre prin care arădenilor le era promis că vor avea plimbări cu trăsura, prin centrul orașului, ca „pă Viena”. De atunci însă, tot ce am putut observa a fost că și-a făcut apariția, încă de anul trecut, pe un stâlp, un panou care anunță punctul de „îmbarcare” și programul trăsurilor, iar trăsurile… ei bine, singurele trăsuri pe care le-am văzut recent prin oraș au fost cât pe ce să căpete amendă, ele aparținând unor nuntași care au uitat să solicite autorizație de plimbare.

  Hotărârea reglementează transportul pentru firmele care au cai și trăsuri. Aici avem niște condiții foarte clare, trebuie să fie autorizate, caii să fie în regulă, trăsura să aibă utilajele, atașamentele, totul la un anumit standard. Trăsurile de la Zilele Aradului erau doar în mare parte așa, nu erau reglementate. Și ca să evităm situații cum au fost la Zilele Aradului, când veneau anumiți prestatori de serviciu de genul ăsta, o să avem doar firme care sunt autorizate. Sunt mai multe firme înregistrate la Registrul Comerțului, noi am luat codul CAEN de acolo. Pentru a evita probleme, am făcut aceste specificări în regulament”, ne spunea consilierul local municipal Bogdan Boca, după ședința în care s-a votat proiectul, în 2017.

  După un an, tot într-o ședință a Consiliului Local Municipal (CLM) s-a votat modificarea programului de plimbări cu trăsura, căci – nu-i așa ? – cererea era mult prea mare, plimbările prea multe, așa că au adăugat și ziua de vineri pe lângă sâmbătă și duminică, așa cum era stabilit în Regulamentul inițial. Traseul aprobat e după cum urmează: Biserica Roșie – Bulevardul Revoluţiei – Piaţa Drapelului (Podgoria) – Bulevardul Revoluţiei – Piaţa Avram Iancu – Bulevardul Revoluției – Biserica Roșie.

  Câte tururi au fost organizate în Arad, din 2017 încoace? Zero. Cu toate că avem regulament, avem panou de informare, avem traseu, avem chiar și oameni care dețin trăsuri și până la șase cai frumoși… atunci, unde-i „buba”? Curioși nevoie mare, am contactat purtătorul de cuvânt al Primăriei care ne-a elucidat misterul:

  „Nu au fost solicitări. Anul trecut a fost eliberată o singură autorizaţie pentru efectuarea transportului de agrement cu trăsura, iar anul acesta, până în acest moment nu avem nicio solicitare în acest sens”, ne-a declarat Ralu Cotrău, de la Primăria Arad.

  Autorizația pentru transportul de agrement cu trăsura costă 200 lei pe an. În plus, regulamentul prevede un anumit tip de hamuri, un anumit tip de uniformă pentru vizitiu, iar curățenia trebuie asigurată de proprietarii trăsurilor și ai animalelor.  În cazul nerespectării celor stipulate în regulament, amenzile se pot ridica până la 1500 lei.


  Alaiul care era cât pe ce să fie amendat weekend-ul trecut (vezi aici)

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  4 + 8 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.