„Amendă romantică” pentru nuntașii care se plimbau cu şarete prin centrul oraşului | Video

  de Special Arad | 20 iulie 2019, 9:17 AM | Recomandările editorilor | Știri Arad

  2

  În după-amiaza zilei de vineri, 19 iulie, dispecerii din cadrul Direcţiei Generale Poliţia Locală Arad au identificat, cu ajutorul sistemului de monitorizare stradală, un alai de șapte şarete care traversau nestingherite oraşul în zona Teatrului Clasic „Ioan Slavici”. Imediat, un echipaj al Serviciului Circulaţie pe Drumuri Publice şi Parcări s-a deplasat la faţa locului, constatând că nuntaşii încălcaseră art. 71 al Codului Rutier, care interzice clar „accesul şi deplasarea vehiculelor cu tracţiune animală… pe drumurile naţionale, în municipii şi pe drumurile la începutul cărora există indicatoare de interzicere a accesului”.

  Aceştia erau pasibili de o amendă totală de 7830 lei, sumă care se înjumătăţea în cazul în care amenda era achitată în decurs de 15 zile lucrătoare. Însă… întrucât nu au dorit să umbrească fericitul eveniment, poliţiştii locali le-au dat doar avertismente celor în cauză, dar atrag atenţia că data viitoare nu vor mai închide ochii pentru asemenea încălcări ale legii. Cei care cu bună ştiinţă nu vor respecta temeiul legal vor risca să scoată din buzunare până la 2900 de lei.

  Singurele excepţii acceptate de oamenii legii sunt cele prevăzute de hotărârea Consiliului Local al Municipiului Arad, numărul 254 din 28 iulie 2017 privind Regulamentul de desfăşurare a transportului de agrement cu trăsuri în municipiul Arad.

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Ador acei caluti sa ii vad prin oras…imi amintesc de copilăria de la bunici.DAR imi mai amintesc cum s-a distrus asfaltul din curte ,nou turnat,în câțiva ani s-a făcut praf de la potcoavele cailor.Probabil ca restrictiile legii se leagă de alt motiv,DAR daca ar fi mulți cai pe asfaltul orașului…in scurt timp ar fi dezastru.

   +3 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  8 + 2 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.