joi, 28 septembrie, 2023

Special Arad Logo

  Suntem incomozi și ne e bine. Nu poți să ne iei niciodată dragostea de UTA…

  de Lucian Dănilă | 20 iulie 2023, 9:02 PM | Sport | Topic special

  11

  Am fost matinal astăzi și mi se întâmplă foarte rar. Am ținut să particip la licitația care a avut loc la arena „Francisc Neuman”, licitația pe spațiile comerciale ale stadionului UTA. A fost o alegere bună pentru că dacă nu eram de față poate nu aș fi crezut că cineva poate să ridice mâna și să spună că va închiria 78 de metri pătrați, în Arad nu în Singapore, pentru 22.000 de euro pe lună

  Poate nu întâmplător, mi-am ales o vestimentație mai – să îi spun – rebelă. Un tricoul cu mesajul „fuck off” pentru o zi cu adevărat „fuck off”. Am plecat de la licitație, am povestit cu Andrei Fuliaș, ne-am despărțit și după puțin timp tot Andrei m-a sunat.

  – Ai primit acreditare? Eu și Giuliano, nu…
  – Nu știu, Andrei, mă uit pe email. (pauză).

  L-am sunat apoi pe Tudor (n.r. Vasil), iar el m-a informat că „o să ai o veste neplăcută”. Era clar că nu am primit nici eu acreditare la UTA. I-am cerut totuși să îmi trimită email-ul.

  – Nu l-am primit.
  – Caută și în spam, mi-a zis Tudor.

  Am căutat, l-am sunat, i-am spus că era în spam, după care Tudor încerca oarecum să se scuze: „Nu știu de ce a intrat în spam”.

  Răspunsul mi-a venit natural: „pentru că era o mizerie, Tudor, iar mizeriile intră în spam…”

  După 26 de ani de scris despre UTA, după 40 de ani de mers pe stadion, fie legendara arenă veche, fie Motorul, fie Șiria, fie cea nouă, Alexandru Meszar îmi interzice oarecum accesul. Nu mă refer la accesul pe stadion, ci la cel în spațiul destinat presei, eu fiind un reprezentant al acestei bresle de mai bine de un sfert de veac.

  Dar Meszar nu mi-a luat nimic. Am râs inițial, imediat după ce am citit refuzul primit, apoi, treceau minutele, treceau orele, iar emoțiile deveneau din ce în ce mai mari. Nici de ziua mea, care e rară, o dată la patru ani, nu primesc atâtea telefoane. Nici de ziua mea nu am văzut atâtea comentarii la adresa mea, precum și a lui a lui Andrei sau a lui Giuliano…

  Am scris pe facebook „sunt un incomod” și s-a răspândit repede. Am simțit cum m-a lovit un val de simpatie, un val de solidaritate, atât pe mine, cât și pe Andrei și Giuliano. Au scris colegi din presă (n.m. mulțumesc Vali Viski), au scris prieteni vechi, au scris fani ai echipei UTA, dar și persoane care nu au nicio legătură cu fenomenul fotbalistic sau cu mass media.

  Și m-am încărcat, m-am încărcat pozitiv, iar după câteva minute de liniște, în acele câteva minute în care nu mi-a sunat telefonul, am realizat că mi se poate lua orice, dar niciodată ceea ce simt, iar în speța de astăzi nu mi se poate lua ceea ce simt pentru UTA.

  A venit seara, mă simt la fel de incomod și la fel de incomodabil, dar mi-e bine. Mi-e foarte bine.

  Partea tristă este că au murit oameni pentru ca noi, cei care trăim în acest spațiu, să avem libertate de exprimare. La 33 de ani de la Revoluție, un om, un director de instituție de stat, m-a discriminat pe mine, pe Andrei și pe Giuliano, toate acestea pentru simplul motiv că nu-i place ce scriem.

  Alexandru Meszar nu ne-a făcut un rău, dimpotrivă. El doar a vrut să ne arate că este un jupân adevărat, el doar a vrut să ne arate că în acest moment, clubul UTA este pe persoană fizică (susținută și cu bani publici), el chiar a vrut să ne arate că dacă vrea, poate. Din păcate, atât poate…

  Un gest mic, un gest de oameni mici, dar un gest care a lovit teribil în imaginea unui club legendar.

  Voi scrie în continuare despre UTA, Special Arad va scrie în continuare despre UTA, voi fi în continuare critic atunci când e nevoie și laudativ când am de ce să fiu, voi scrie chiar și din șanț dacă trebuie pentru că asta e meseria pe care mi-am ales-o și nu voi face rabat indiferent de condiții.

  Voi scrie pentru voi toți cititorii, pentru voi toți care astăzi ne-ați fost alături, dar totodată voi scrie și pentru cei care nu ne-au fost alături.

  Iar acum, nu știu de ce, îmi vine în minte un text al lui Holograf. Poți să-mi iei tot, dar nu poți să-mi iei niciodată dragostea pentru clubul UTA, un club care nu e al lui Meszar, nici al apropiaților lui, ci este al celor care-l au în inimă…

  Vă mulțumesc!

  PS: Am și măturat gazonul pentru UTA, nu doar am scris, așa cum se vede în fotografia de mai sus realizată la celebrul meci de baraj cu FC Voluntari de pe arena Motorul. 

  Citește și: Șocant. Omul lui Meszar a închiriat un spațiu de 78 mp în incinta arenei Francisc Neuman cu 22.000 de euro pe lună

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Greierele lui Pinnochio

   Domnule Danila, desi am fost mereu cenzurat, nici eu… nu ma las! Si nu ma las din a va spune mereu si mereu acelasi lucru! Pana cand Maszar si gasca din jurul lui (ma refer aici nu doar la acolitii prin care isi deruleaza acolo ”afacerile”, ci si la gasca politica din spate!) nu va parasi UTA, nu va fi bine! Apreciez indarjirea cu care nu cedati, si bine faceti. Odata si-odata tot va veni vremea starpirii capuselor. Stiu, e dureros sa vedem ce se intampla, si va spune asta un om care vedea meciul cu Feyenoord catarat intr-unul dintre plopii existenti pe atunci pe langa stadion! Dar, cum se spune, speranta moare ultima! Si, daca tot e ultima care moare, sper ca penultima sa fie toata cloaca adunata in jurul UTA-ei de prea multa vreme! Continuati sa scrieti. Dar, va rog, faceti-o obiectiv, fara influente politice care, vreti-nu vreti, va pot ”fura” din calitatea condeiului. Incercati sa vedeti cine ”tine” cu UTA si cine nu, si nu va luati doar dupa prezenta in tribuna speciala, ca acolo e doar gargara politica! Poate ca odata si-odata vom avea ocazia sa stam de vorba, si va asigur ca nu va fi deloc plictisitor. Ca o dovada ca nu sunt doar un simplu suporter UTA, va spun ca pe strabunica mea o chema Tirlea. Faceti legatura… Zile bune va doresc!

   +28 voturi
   +1
   -1
  2. Tot respectul Lucian! Dragostea din suflet pentru UTA și pana din mână nu poate fi luată de nimeni. Mai ales de acești trecători prin fotbal. Fii în continuare incomod! În același timp, toată considerația pentru Vali Viski.

   +19 voturi
   +1
   -1
  3. Răzbunarea prostului… dictator! Lăsați-i pe pupincuriștii de serviciu – Scridon, Sfâra, Hamza (mai puțin dar totuși…), ș.a. să meargă în lojele cu miros de mezeluri și cafea ness, iar voi luați-vă bilet la peluză, unde se simte cu adevărat microbul utist. La Arad n-a fost niciodată valabilă butada „Puie Monta” ci „Fuie Malcă”. Ce clică nenorocită ne sufocă viața, Doamne-Doamne! Și le merge, dom-le, le merge, că arădanu-i marhă!

   +20 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  3 + 4 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.