miercuri, 24 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Nu ești singurul care vrea o țară funcțională. Asigură-te de corectitudinea voturilor, înscrie-te ca observator prin #FiecareVot!

  de Special Arad | 4 decembrie 2016, 7:15 PM | Politikos

  0

  „Săptămâna viitoare avem treabă: nu doar că mergem la vot, dar ne și asigurăm că procesul se întâmplă corect. Cu cât suntem mai mulți, cu atât mai bine. Dacă și voi simțiți că politica ne doare, haideți cu noi să observăm alegerile. Hai să dăm un exemplu de corectitudine și să arătăm că nu tolerăm frauda, nici la vot și nicăieri în sistemul public”, scrie RISE Project pe pagina de facebook. Mai sunt doar câteva ore în care vă puteți acredita ca observator independent via FiecareVot.ro.

  Peste 2120 de persoane s-au înscris deja.

  Dacă vrei să fii observator independent, te poți înscrie aici.

  Atenție! Astăzi, 4 decembrie, este ultima zi în care vă puteți înscrie!

  Politicienii se pregătesc de alegeri din timp

  Punctul nodal al implicării societății în politică se întâmplă o dată la 4 ani. Vin alegerile parlamentare – e momentul în care se stabilește cine va ține frâiele pentru următoarea perioadă. Acest moment e de maximă importanță pentru clasa politică: se decide cine va administra bugetul țării – de 200 miliarde euro – pentru următorii 4 ani, cine numește persoanele în mii de funcții mai bănoase sau mai puțin bănoase.

  Momentul alegerilor nu este suficient de luat în seamă de societatea în care trăim. O dovedește procentul de voturi exprimate (mult mai mic decât în alte țări, cu democrații consolidate), numărul mic de observatori independenți, votarea fără suficientă informare prealabilă.

  Dedică-ți o zi din an pentru democrație

  „Noi vrem să schimbăm acest lucru. Dacă politicienii se mobilizează, de ce să nu o facem și noi, cetățenii? Vrem să luam în serios votarea, pentru ca cei care sunt votați să ia societatea în serios și să își ia îndatoririle în serios. Altfel, rămânem iar cu lamentări la bere. Momentul implicării e acum. Poate că te-ai gândit că vrei să te implici, dar n-ai cu cine. Acum nu mai ești singur. Hai să dăm un exemplu la aceste alegeri. Vrem, la modul ideal, ca în fiecare secție din cele 18000 de pe teritoriul României să existe câte un observator. Prin prezența lui acolo alegerile pot fi corecte”, scriu cei care au dezvoltat site-ul mai sus amintit.

  Autorii inițiativei civice se numesc „Geeks for Democracy” și sunt un grup deschis și informal de cetățeni care vor să pună laolaltă priceperea și resursele pe care le are fiecare (networking, abilități tehnice, putere de convingere, expertiză legală sau administrativă, etc) pentru o Românie mai bună. „Spunem asta nu la modul idealist-patriotard, ci la modul realist-egoist. Vrem o țară în care să ne fie mai bine. Știm că nu poate să ne fie mai bine dacă doar ne facem treaba bine pe domeniul nostru. Hai să facem un dream team civic”, scriu despre ei cei de la Geeks for Democracy, pe site-ul fiecarevot.ro.

  datceyfcvtececcegereche

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  1 + 7 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.