duminicã, 14 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Nu ai cum să nu o iubești, dar trebuie să ai inima tare să o urmărești până la capăt…

  de Lucian Dănilă | 14 februarie 2021, 2:06 PM | Recomandările editorilor | Sport

  0

  Iga Swiatek venea ca o sperietoare pentru Simona Halep în meciul din „optimile” de la Melbourne. Poloneza venea după zece partide consecutive de Grand Slam în care nu a pierdut niciun set, venea totodată în postura de campioană la Roland garros și, poate mai important, venea după ce a a bătut-o pe Simona la Paris după un meci în care nu i-a lăsat nici o licărire de speranță.

  „Sviontek”, cum pronunță comentatorii, ne-a arătat în primul set ceea ce știam de la Paris. Părea imbatabilă deși, vreme de trei game-uri, Simona a servit aproape perfect. Românca a avut două mingi de break la 3-3, dar poloneza a scăpat, apoi a luat ea break-ul la 0 și a servit pentru set. S-a făcut 6-3 și parcă am mai văzut filmul ăsta. În ultimele trei seturi din confruntările directe, Swiatek părea de neclintit, iar Simona nu găsea răspunsuri.

  Nu știu ce a făcut Simona în scurta pauză dintre primul set și al doilea, dar e clar că ceva a schimbat. Părea că i-a turnat praf în combustibil polonezei, că i-a dat cu spray în ochi sau i-a băgat ceva în lichidul răcoritor. Halep a citit perfect jocul Igăi Swiatek și poloneza a început să risipească minge după minge. S-a făcut 3-0, apoi 3-1 după care Simona a defilat spre un 6-1 care arăta chiar diferența din teren dintre cele două.

  Setul al treilea a început excelent pentru sportiva din Constanța care de mai bine de 7 ani nu a ieșit nici măcar o săptămână din Top 10. Avea 2-0 și Swiatek părea tot defectă. A fost momentul în care și Simona s-a dereglat și, după ce a avut mingi de 3-0, poloneza și-a luat game-ul, după care a reușit un break pentru 2-2. Emoțiile erau deja dincolo de tavan, pulsul foarte ridicat, iar inima bătea ca la un iepure speriat. Simona a mai găsit o dată surse de energie și s-a distanțat la 4-2, dar poloneza rămânea periculoasă pentru felul inconștient în care juca și lovea fiecare minge. În timp ce Simona își vedea de planul de joc stabilit împreună cu Darren Cahill, Swiatek lovea ca înecata fiecare minge și ne aducea aminte de acea finală cu Ostapenko. Poloneza a făcut un game perfect pe serviciul ei la 5-3, s-a apropiat la 5-4 și Simona urma să servească pentru set și meci. Nu știu cum s-a jucat pentru că la 4-3 am închis televizorul, am lăsat telefonul în cameră și m-am dus să-mi văd de vicii. Când m-am întors în cameră, Matts Wilander și Barbara Schett, împreună cu Tim Henman, comentau triumful româncei. M-am liniștit… A câștigat: 3-6, 6-1, 6-4

  Urmează un nou duel cu Serena Williams, unul în care din nou ne vom plimba urlând prin cameră, unul în care vom pomeni zeii, dar un nou duel pe care Simona îl poate câștiga.

  Nu ai cum să nu o iubești pe Simona, dar ai nevoie de inimă tare ca să-i urmărești meciurile până la capăt…

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  4 + 7 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.