miercuri, 17 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Iga Swiatek, pentru a treia oară campioană la Roland Garros după finala cu Karolina Muchova

  de - | 10 iunie 2023, 7:17 PM | Sport

  0

  Iga Swiatek (1 WTA, 22 de ani, Polonia) a învins-o pe Karolina Muchova (43 WTA, 26 de ani, Cehia), scor 6-2, 5-7, 6-4, și este campioana de la Roland Garros 2023.

  Iga Swiatek era campioana en-titre de la Paris, avea bilanț 100% în finalele de Grand Slam din carieră, 3 din 3, iar parcursul din acest an fusese mult mai lin pentru poloneză.

  Muchova venea după o semifinală epuizantă, 3 ore și 17 minute în fața bielorusei Sabalenka. Primul set nu a avut istoric. A fost 6-2, după 45 de minute, și un joc aproape de perfecțiune al polonezei, doar 5 erori neforțate.

  În debutul setului secund s-a făcut rapid 3-0 pentru Swiatek și nimic nu anunța tresărirea Karolinei Muchova. Aceasta a revenit însă, a egalat la 3, apoi a servit pentru set la 5-4 dar Iga a rezistat și totuși avea să câștige cu 7-5 pentru a trimite meciul în setul decisiv.

  Acolo s-a jucat care pe care. Muchova a început setul cu avantaj de 2-0, Swiatek a revenit, dar tot Muchova a avut minge de break la 4-4, însă poloneza a salvat situația și avea să câștige în cele din urmă cu 6-4, al treilea său trofeu la Paris și al patrulea trofeu de Grand Slam din carieră.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  5 + 8 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.