joi, 25 aprilie, 2024

Special Arad Logo

    Noutăți pe raftul Bibliotecii: cărți despre cofetărie, dragoste, Casa Regală și copiii ghetoului

    de Special Arad | 10 iulie 2020, 2:18 PM | Cultură

    0

    Secția „Împrumut Carte pentru Adulți” a Bibliotecii Județene „A.D. Xenopol” vă propune spre lecturare ultimele volume intrate în colecție.

    Un volum inedit cu mărturii și documente în care autorul, maestrul cofetar Ioan Gui, ne oferă o incursiune în breasla cofetarilor din Arad: „Cofetari și cofetării din Arad”. Domnul Gui a deschis în 2006 primul muzeu al cofetăriei din Romania iar pe lângă exponatele prezentate provenite din mai multe cofetării arădene ne oferă și un istoric al acestei dulci meserii.

    Ileana, Principesă de România, ne propune volumul „Spitalul – Inima Reginei” în care înfățișează parcursul acestui proiect de la idee până la realizarea lui. „Este povestea spitalului «Inima Reginei»… Este o poveste a Branului – într-o vale strâmtă dintre munți, pierdută departe, în spatele Cortinei de Fier – și a țăranilor cărora le-a aparținut acest spital. Este povestea vieții la Bran, o poveste de muncă și ajutorare, de dragoste și echitate. Este o poveste ce nu se va sfârși niciodată, pentru că nu vom înceta niciodată să ne-o amintim”.

    Adam Dannun, protagonistul romanului „Copiii ghetoului: numele meu este Adam” al scriitorului libanez Elias Khouri, este un imigrant „israelian” care trăiește în New York , lucrează într-un restaurant israelian și are pasiunea de a scrie un roman de dragoste al cărui personaj este Waddah al-Yaman „un celebru poet arab din vremuri apuse… Personajele din poveste devin oameni în lumea reală, iar istoria dramei trăite în ghetourile palestiniene se contopește cu încercările naratorului de a se elibera de o identitate care nu mai e doar a lui”.

    Ioana Pârvulescu ne delectează cu un volum … mai neobișnuit, am putea spune, deoarece ne prezintă rugăciunea ca pe „o poveste a momentelor dramatice în care autorul și personajele simt nevoia să se roage”. Volumul se intitulează „Dialoguri secrete – cum se roagă scriitorii și personajele lor” iar autoarea a ales din marea bibliotecă mondială rugămințile care se regăsesc în operele a 37 de autori, de la marii scriitori ai antichității până la scriitorii contemporani:

    Dulce clipită, zi fericită,
    Fire-ai lungită, de trei ori atâtă!
    (Ion Budai – Deleanu – Țiganiada)

    Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

    Distribuie articolul

    Scrie un comentariu

    6 + 4 =

    Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.