luni, 24 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Noul regulament de parcare intră în vigoare de mâine. Arădenii vor putea plăti pentru o zi întreagă

  de Special Arad | 31 mai 2021, 12:42 PM | Administraţie

  1

  Începând de marți, 1 iunie, la nivelul municipiului Arad intră în vigoare noul regulament de parcare. Astfel, de mâine, parcarea cu plată din zonele A, B și C se va plăti doar pentru intervalul orar 8.00-17.00. În afara programului stabilit, precum și sâmbăta, duminica, în sărbătorile legale și cu ocazia evenimentelor special mediatizate de autoritatea publică locală, parcarea este gratuită.

  În ceea ce privește parcarea din zona pieței Obor, situată pe strada prof. Dr. Aurel Ardelean (fostă Pădurii), aceasta va funcționa în regim de parcare cu plată de luni până vineri între orele 8:00 – 17:00, iar duminica între 8:00 – 14:00.

  Scutiți de la plata parcării vor fi veteranii de război precum și văduvele acestora, beneficiarii Decretului Lege 118/1990, inclusiv soția/soțul și copiii acestora, dar și persoanele cu dizabilități, încadrate în grad de handicap. Gratuitățile sunt acordate însă pentru un singur autoturism și numai cu condiția afișării la loc vizibil a legitimației de parcare gratuită, eliberată de Serviciul Parcări și Ridicări Vehicule.

  O altă noutate a regulamentului de parcare este introducerea plății parcării prin SMS, pentru o zi întreagă: 4 euro plus TVA în zona A, 3 euro plus TVA în zona B și 1,5 euro plus TVA în zona C.

  Începând de mâine sancțiunile pentru contravenții se vor putea achita în baza notelor de constatare. În termen de 48 de ore, se va plăti un tarif majorat de 50 de lei ce se va putea achita prin una din următoarele modalități de plată: online pe site-ul RECONS SA Arad cu ajutorul codului QR, la casieria RECONS SA Arad, prin aplicație.

  În caz de neachitare a acestui tarif în termen de 48 de ore, în baza notelor de constatare se vor întocmi procesele verbale de constatare și sancționare a contravențiilor. În această situație persoana sancționată contravențional poate achita în termen de 15 zile de la înmânarea sau de la data comunicării procesului verbal, jumătate din minimul amenzii cuprinse între 300 și 500 lei.
  De săptămâna aceasta, casieria RECONS SA Arad funcționează în Piața Catedralei nr. 12-13, în fostul sediu al Direcției Generale Poliția Locală Arad.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. „4 euro plus TVA în zona A, 3 euro plus TVA în zona B și 1,5 euro plus TVA în zona C.”
   .
   Am trecut la Euro ca țară și nu știu eu? Dacă prețul este în euro, iar contul din care plătesc este în lei, la fiecare parcare trebuie să plătesc și taxe de schimb valutar. DE CE „PRIMARE”?! Taxarea se face în valută?! Că ce? …se importă materia primă? Amenzile însă sunt în lei.
   .
   Anormalitatea a devenit o „normalitate” și nimeni nu mai reacționează!!! Milioane de lei sunt furate din conturile cetățenilor români prin aceste prețuri în euro, … în Țara Leului!

   +3 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  3 + 0 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.