luni, 15 iulie, 2024

Special Arad Logo

  S-au dat amenzi la Dedeman! Șoferii care parchează fără vreun drept pe locurile destinate persoanelor cu dizabilități, vizați de polițiști

  de Special Arad | 24 septembrie 2021, 9:22 AM | Știri Arad

  1

  Comunicat. În cursul zilei de 22.09.2021, în urma unei sesizări telefonice primite la dispeceratul DGPLA, polițiștii locali cu atribuții de circulație au procedat la identificarea unor conducători auto care staționează neregulamentar pe locurile destinate persoanelor cu dizabilități amenajate în parcarea unui magazin specializat în desfacerea materialelor de construcții.

  La momentul verificării, aproape toate spațiile de parcare respective erau ocupate de autoturisme utilizate de persoane care nu aparțineau acestei categorii.

  În arealul respectiv, aglomerația permanentă este invocată pentru ocuparea abuzivă sistematică a locurilor de parcare din categoria susmenționată.

  Dealtfel, chiar și echipajul sosit la fața locului a întâmpinat dificultăți în a se poziționa în imediata vecinătate a grupului de automobile deținute de contraveninenți și a gestiona această situație fără a bloca accesul altor clienți în zona comercială.

  La finalul unei acțiuni scurte, care se va repeta și în alte centre comerciale, au fost aplicate 10 amenzi, în valoare de 20.000 lei, conducătorilor auto identificați.

  Poliția locală din Arad se implică sistematic în aplicarea legii 448/2006 privind protecția și promovarea drepturilor persoanelor cu handicap, atât datorită prezenței unei populații semnificative din această categorie, cât și din cauza existenței, în orașul nostru, a unuia dintre cele mai ridicate niveluri de motorizare din România.

  Această realitate, coroborată cu nivelul redus de empatie manifestat de unii șoferi, determină o incidență ridicată a situațiilor în care persoanele cu handicap sunt nevoite să parcurgă, pietonal sau asistat, mari distanțe între zonele unde descind din autovehicule și locațiile unde au probleme de rezolvat.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  Scrie un comentariu

  5 + 1 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.