Noul procuror șef al DNA Timișoara este un arădean! A absolvit cursurile Colegiului Național Moise Nicoară

  de Alin Olteanu | 8 decembrie 2020, 4:32 PM | Știri Arad | Topic special

  2

  Secția pentru procurori a CSM (Consiliul Superior al Magistraturii) a decis în 8 decembrie 2020 delegarea -pe perioadă determinată de șase luni- în funcția de procuror șef al Serviciului Teritorial DNA Timișoara a procurorului Lucian Claudiu Rus. Acesta este arădean, a terminat cursurile Colegiului Național „Moise Nicoară” și ale Universității Babeș Bolyai din Cluj. Noul șef al DNA Timișoara și-a început activitatea la Parchetul de pe lângă Judecătoria Arad (în anul 2011), ulterior a fost prim procuror al Parchetului de pe lângă Judecătoria Chișineu Cris, după care a ajuns șef de birou în cadrul DIICOT Satu Mare. În ultimii cinci ani a fost la DNA, Serviciul Teritorial Oradea.

  De numele acestuia sunt legate mai multe dosare grele din județul Bihor, printre care cel care îl viza directorul adjunct al Finanțelor Bihor (pentru 5 infracțiuni de luare de mită și spălare de bani) sau cel care l- avut ca subiect principal pe rectorul Universității din Oradea (acuzații de luare de mită).

  Facsimil din hotărârile CSM – secția pentru procurori, din 08.12.2020:

  Distribuie articolul

  Comentarii

  Scrie un comentariu

  2 + 8 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.