vineri, 8 decembrie, 2023

Special Arad Logo

  Noul bazin din Subcetate rămâne închis din pricina infiltraților!? Pentru redeschiderea bazinului, Primăria încă așteaptă apariția unei decizii care a fost emisă în 12 iunie!

  de Dan Lazăr | 22 iunie 2020, 1:18 PM | Sport | Știri Arad | Topic special

  1

  Bazinul de polo/înot din Subcetate a fost inaugurat în urmă cu un an de zile, însă pandemia, remontul sau alte probleme l-au ținut mai mult închis. Deși din 15 iunie, sportul de performanță în bazine/piscine interioare este permis, lacătul a rămas la locul lui pe locația aflată în apropierea Mureșului.

  Din câte se pare, din pricina unei deficiențe de construcție, la fiecare ploaie mai serioasă – și au fost multe în ultima perioadă – apa se infiltrează și plouă în interiorul locației pentru construirea căreia s-au cheltuit peste 23 de milioane de lei. Cum investiția CNI este în garanție, problema trebuie remediată de firma constructoare, Tehnodomus, lucru care însă se tot amână… și se amână… și se amână…

  Complexul din Subcetate are două bazine: unul mare, de 33,3 metri lungime, 25 de metri lățime și o adâncime de 2,3 metri și unul mai mic, cu scop didactic și de agrement, care are 25 de metri lungime și 12,5 metri lățime.

  Răspunsul Primăriei

  Primăria municipiului Arad, care a recepționat lucrarea suportată financiar de Compania Națională de Investiții (CNI), a hotărât – joi se va supune la vot în CLM – delegarea gestiunii serviciului public de întreţinere, funcționare și exploatare a bazinului de înot/polo spre SC Recons, firmă aflată în subordinea sa. Până în acest moment (de fapt, până joi) bazinul de înot era dat Recons-ului în baza unei convenții.

  Am fost curioși să aflăm, din partea autorităților, când se va redeschide bazinul cu pricina. „Consiliul Național pentru Situații de Urgență este cel care stabilește acest lucru. Vom anunța public momentul în care Bazinul de Polo din cartierul Subcetate își redeschide porțile”, ne-a transmis, luni, biroul de presă al Primăriei Arad, făcându-ne să zâmbim. Pentru că, de ce să nu zâmbim când este atât de interesant că la Palatul Administrativ din Arad nu a ajuns încă informația conform căreia din 15 iunie bazinele închise și în aer liber sunt redeschise! Și asta pentru a le permite sportivilor de performanță reluarea antrenamentelor. CUm să nu zâmbim când știu toți sportivii și nu numai că normele care trebuie respectate au fost publicate în Monitorul Oficial, Ministerul Tineretului și Sportului făcând public un regulament privind condițiile necesare a fi respectate pentru reluarea activității de natație în bazinele acoperite și în aer liber din România încă din 12 iunie! Mai mult, bazinul olimpic de la Polivalentă și-a reluat activitatea pentru sportivii de performanță, inclusiv pentru înotătorii de la CS Municipal Arad.

  Poloiștii se vor pregăti la „Pădurice”Bazinul din Subcetate a fost folosit în sezonul 2019-2020 (și) de către poloiștii de la AMEFA Arad, care au susținut acolo patru jocuri oficiale, primul cu Poli Cluj-Napoca, în noiembrie 2019. „Noi ne-am antrenat normal în bazinul din Subcetate. Până când am fost opriți de pandemie, în martie, nu am sesizat nicio problemă”, ne-a declarat antrenorul Cristian Cosma, care a auzit și el despre „o gaură care ar fi apărut la bazin, în luna martie”.

  „De săptămâna viitoare vom începe antrenamentele în apă, la bazinul din «Pădurice», acolo unde ne pregătim în fiecare vară”, a mai spus tehnicianul CS AMEFA.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  Scrie un comentariu

  8 + 7 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.