joi, 18 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Noua mașinuță Toyota Aygo. Micuță, dar cu factorul X

  de Special Arad | 27 iunie 2014, 1:05 PM | Auto

  0

  Coproducția japonezo-franceză pare mic și agresiv, dar aparențele înșală: este mult mai spațioasă înăuntru decât se vede din afară, iar cu cei 69 cai putere nu prea mănâncă mașini de sport la prânz. Însă puritanismul ei proaspăt, motorul care zbârnâie cu entuziasm și manevrabilitatea ei o fac un partener de drum de-a dreptul distractiv.

  Toyota Aygo este una dintre cele mai bune mașini de oraș. Pare cea mai plauzibilă variantă, deci nu ceva la care a trebuit să te gândești din cauza lipsei banilor, scrie Top Gear.

  Confort

  Aygo poate deveni uneori prea dura – are un ampatament mic si o suspensie destul de tare – dar asta nu e neaparat rau. Motorul in trei clindri devine putin zgomotos atunci cand este impins spre limite, dar se descurca bine cu turatiile.

  Performante

  Spre deosebire de C1 sau 107, Aygo nu are un motor diesel. Ne place motorul lui pe benzina, dar te poate enerva pe autostrada. Ajunge la o suta de km/h in 13.7 secunde, cifra care poate suna rau, dar se simte placut din masina.

  Cool

  Se pare ca nu, dar pentru ca oamenii trebuie sa inceapa sa isi cumpere astfel de masini pentru oras o trecem la capitolul „destul de cool”.

  Calitate

  Aygo a fost construit si cu gandul la buget, ceea ce nu e rau. Bordul este funky si bine inchegat.

  Manevrabilitate

  Forma minuscula face din Aygo o masina foarte usor de parcat, mai ales in oras. In afara lui s-ar putea sa ai parte de putina subvirare, dar e o masina cu care te poti distra.

  Functionalitate

  Aygo este perfect pentru plimbari prin oras -e mic, usor de parcat, cu un consum bun. Mai mult, poti indtroduce patru persoane, spre deosebire de Smart. Dar nu e la fel de spatioasa ca o Panda.

  Cheltuielile de functionare

  Cat se poate de ieftin, asta daca nu alegi vreo marca din Malaezia.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  2 + 5 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.