marþi, 16 iulie, 2024

Special Arad Logo

  E doliu la Sântana! Johann Henger, unul dintre cei mai importanți oameni din oraș, și-a pierdut viața în accidentul de azi dimineață

  de Lucian Dănilă | 12 ianuarie 2019, 4:49 PM | Povești despre oameni | Știri Arad | Topic special

  0

  Tragedia de azi dimineață a îndoliat orașul Sântana. Cel care și-a pierdut viața în accident a fost Johann Henger, în vârstă de 62 de ani, un om cu o carte de vizită extrem de bogată, un om care a lucrat pentru Guvernul German, care a fost reprezentant al Băncii Austriei la Moscova și la Chișinău.

  Viața lui s-a petrecut între Germania și România. Născut la Sântana în anul 1956, a plecat de tânăr în Germania unde a și studiat la Heilbron. A fost unul dintre pionii importanți în privatizarea aeroportului din Chișinău, avea foarte multe afaceri și era consultant economic pentru foarte multe companii, dovada fiind site-ul său johann-consult.com (click pe el).

  „A fost un om foarte gospodar, unul dintre cei mai muncitori pe care i-am cunoscut. Pe lângă că era consultant economic, a fost reprezentant al Guvernului German la București și Chișinău, a fost reprezentant al Băncii Austriei, Johann era foarte muncitor și avea foarte multe livezi. Se ocupa și cu țuica, căreia îi zicea Nobelbrand, un joc de cuvinte pentru faptul că de la Sântana este Stefan Hell, câștigător al premiului Nobel. La el acasă au fost ambasadori, consuli, patroni și directori mari de fabrici, a fost și Stefan Hell, iar acum vorbim despre el la trecut. Este trist”, spune un apropiat al lui Johann Henger.

  Conform informațiilor despre accident, Johann Henger era la volanul vechii sale mașini, o Toyota, a intrat în depășire, a pierdut controlul volanului și a lovit o altă mașină care circula regulamentar din sens opus. „Nu o să înțeleg niciodată de ce tot umbla cu acea Toyota veche. Putea să circule cu ce mașină ar fi vrut, Ferrari, Mercedes, orice…”, spune apropiatul său.

  Johann Henger era îndrăgostit de Sîntana, unde avea mai multe proprietăți, printre care și un conac.

  johann

  Johann Henger

  Data, locul naşterii: 1956, Sântana

  Bacalaureat: Liceul German Adam Mueller Gutenbrunn, sectia umanistă Aradul Nou

  • Scoala Postliceala Telecomunicaţii (Bucureşti)
  • Studii : Universitatea Ştiinţe Economice (Heilbronn, Germania)
  • Lucrare de Diplomă: “Posibilităţi de intensificate a relaţiilor economice germano-române”,1988
  • Voith (St. Poelten, Bucureşti) concern energie (hidrocentrale), lucrări reabilitări in domeniul energetic şi in celuloză şi hîrtie
  • Bank Austria Handelsbank AG (Vienna, Bucureşti) reprezentant pentru România, Specialitate: Finantări Structurate
  • Guvernul German (Bucureşti, Chisinau): expert dezvoltare economică regională si naţională
  • 2011: activitate privată la Săntana – înfiinţare livezi (soiuri vechi), brutărie traditională etc.
  • 2014: prezent consultantă economică pentru cine care are nevoie si cere Competenţe suplimentare: • Licenţa de „Train the Trainer” al Camerei de Comert din Heilbronn
  • Licenţa de traducător germană-română, juridic si economic, al Ministerului Culturii, Bucureşti

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  4 + 4 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.