luni, 15 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Notele Bătrânei Doamne! UTA – FC U Craiova 1-0. Evaluarea jucătorilor Bătrânei Doamne conform Special Arad

  de Lucian Dănilă | 18 octombrie 2021, 7:34 AM | Recomandările editorilor | Sport

  0

  UTA a reușit prima victorie după o pauză de cinci etape în care a înregistrat patru remize și acea înfrângere cu CFR Cluj de la Arad. Echipa arădeană nu a arătat un joc spectaculos, fazele la poarta oltenilor fiind destul de puține.

  Dar, poate mai mult ca la oricare alt meci de pe teren propriu, UTA a reușit un joc pragmatic, un joc venit cumva și la adăpostul avantajului luat repede, încă din minutul 13, după acel gol norocos marcat de brazilianul Roger. Cu excepția primelor zece minute ale meciului, din punct de vedere al spectatorului, nu au fost emoții, gruparea antrenată de Flavius Stoican având puține șanse de a egala.

  Chiar dacă a jucat mai bine de jumătate de oră în superioritate numerică, UTA nu a ieșit din modulul tactic impus de antrenor și, mai mult decât dorința de a marca al doilea gol, a fost cea de conservare a avantajului minim pe care l-a luat în prima parte. UTA a dovedit răbdare și chiar inteligență în abordarea momentelor cheie ale jocului, iar spre final și-a creat și două mari ocazii prin același Roger și prin Antal, ultimul fiind aproape de a marca la un minut după ce a intrat pe teren, o specialitate a casei pentru el de când s-a transferat la Arad.

  Și pentru că UTA a jucat pe teren propriu, începem din nou cu nota 10 plus pentru public, pentru coregrafie, bannerul care-l înfățișează pe baronul Francisc Neuman fiind aplaudat la scenă deschisă de întreg stadionul împreună cu nepotul său, Charles de Vegvar. A fost pentru prima dată de la startul campionatului când pe arenă au fost acceptate doar persoanele vaccinate sau care pot face dovada trecerii prin boală în ultimele 180 de zile.

  NOTELE JUCĂTORILOR ȘI ANTRENORULUI BĂTRÂNEI DOAMNE

  Florin Iacob – 7 – A dat siguranță echipei și a avut câteva intervenții, unele la scorul de 0-0, care au dat încredere coechipierilor săi.

  Marko Vukcevic – 6,5 – Joc bun făcut de jucătorul care s-a întors de câteva zile de la naționala Muntenegrului. Din păcate, Marko nu a evoluat în niciunul dintre cele două jocuri. Pe plan defensiv a fost foarte greu de depășit, muntenegreanul având și multe urcări în atac, încheiate însă, aproape toate, cu centrări în primul adversar.

  Vinko Medjimorec – 7,5 – A revenit printre titulari după o vreme destul de îndelungată, fără a lua în calcul acel joc de tristă amintire de la Filiași din Cupa României. Deși a făcut în premieră cuplu cu Alexandru Benga, cei doi s-au înțeles perfect și au blocat toate acțiunile adversarilor pe zonă centrală, uneori chiar cu intrări la sacrificiu, așa cum s-a întâmplat la câteva șuturi de la 16-18 metri expediate de atacanții Craiovei. La jocul aerian, Vinko a fost imbatabil.

  Alexandru Benga – 7,5 – A fost liderul defensivei arădene și a jucat practic fără greșeală. La fel ca și Vinko Medjimorec, cu care a făcut o pereche excelentă, Benga a câștigat toate duelurile unu la unu și a fost foarte inspirat atunci când a evitat să pună piciorul în fața lui Dragoș Albu, la faza în care jucătorul oltean a simulat în careu și a fost eliminat.

  Evgheny Shlyakov – 7 – Joc bun al rusului, poate cel mai bun din acest sezon. Imbatabil din punct de vedere defensiv, Evgheny a ajutat mult în ceea ce privește jocul de posesie și a avut și câteva incursiuni în atac, la una dintre ele ajungând puțin prea târziu la o centrare a lui Roger. Agresiv, în cel mai pozitiv sens al acestui termen, Shlyakov s-a ales cu un cartonaș galben la finalul primei părți și acesta a și fost motivul pentru care a fost înlocuit de Gyuszi Balint, tocmai pentru a nu risca o eliminare.

  Rolandas Baravykas – 6,5 – Intrat în locul lui Shlyakov, jucătorul care a evoluat în ultimele două săptămâni pentru naționala Lituaniei împotriva Bulgariei și Elveției, a închis și el banda stângă a defensivei arădene.

  Modestas Vorobjovas – 7 – Joc bun la recuperare a lituanianului, titularizat din nou în lipsa suspendatului Idriz Batha. Nu s-a complicat și chiar a reușit, de data aceasta, și o pasă de efect pentru Roger la faza care a urmat imediat după golul marcat de brazilian. „Mode” a și respins, poate involuntar, o minge cu umărul din fața porții lui Iacob, la o acțiune de atac foarte periculoasă a jucătorilor olteni.

  Desley Ubbink – 7 – Jucător spectaculos, cu o încredere foarte mare în propriile calități, Ubbink a fost din nou jucătorul care a dat tonul acțiunilor ofensive ale echipei arădene. Folosit ca „număr 8”, aseară l-am văzut pe Desley recuperând mingi și chiar recurgând la alunecări… A avut câteva pase filtrante de mare efect pentru Roger și Dangubic, dar rămâne dator la executarea fazelor fixe din apropierea careului advers.

  David Miculescu – 6 – După evoluția senzațională cu Dinamo, David probabil că a acuzat puțin oboseala după ce a participat împreună cu naționala Under 21 la Marbella, în Spania, acolo unde a evoluat contra selecționatei similare a Mexicului. Fără reușite în acest joc, David a fost aproape de a marca în a doua repriză, dar a fost blocat la un metru de linia porții de portarul Mogoșanu.

  Filip Dangubic – 6,5 – Jucător de travaliu, Filip a depus un efort fantastic prin pressingul pe care l-a făcut fundașilor centrali olteni. A fost cel care i-a pasat cu călcâiul lui Roger la faza din care a rezultat unicul gol al partidei, fiind a treia oară în acest campionat când o atingere cu călcâiul a croatului duce la marcarea unui gol de către UTA.

  Roger Junio – 8,5 – Este, probabil, cel mai valoros jucător al echipei UTA în acest moment. Cu o capacitate de efort extraordinară și o viteză care dă bătăi de cap oricărui adversar, Roger a tras echipa după el. Forța sa de pătrundere a creat panică în apărarea oltenilor și, pe lângă golul marcat, unul norocos, a mai avut trei situații bune, toate venite în partea stângă, acțiuni la care și-a depășit clar adversarii și chiar pe portarul Mogoșanu.

  Ioan Hora – 6,5 – Folosit în banda dreaptă în prima parte, Hora a fost un pericol pentru defensiva adversă și a ținut la unele faze foarte bine de minge. Împreună cu Dangubic și Miculescu au reușit să pună presiune pe fundașii Craiovei care s-au văzut de multe ori în situația de a degaja la întâmplare pentru a nu risca să piardă mingea în zona de risc.

  Juan Pablo Passaglia – 6 – A evoluat în ultimul sfert de oră al jocului și a respectat întocmai sarcinile trasate de antrenor. A închis jocul în zona mediană unde a beneficiat și de ajutorul lui Vorobjovas, blocând orice încercare de a construi pe zonă centrală a oltenilor.

  Gyuszi Balint – 7,5 – A fost și o victorie de antrenor. Chiar dacă nu a reglat problema începuturilor mai slabe de meci ale echipei, a reușit exact ce și-a propus, să elimine problemele din defensivă. A recurs destul de târziu la schimbări pentru că, aseară, pentru Gyuszi a fost mai important să câștige cele 3 puncte decât să obțină o victorie la scor. Titularizările lui Medjimorec, Shlyakov și folosirea încă de la început a lui Dangubic și Hora s-au dovedit a fi alegeri câștigătoare. Gyuszi a dovedit inteligență și la schimbarea lui Shlyakov, după ce rusul a făcut un joc bun, acela fiind un semnal că nu vrea să riște nimic.

  Liviu Antal și Paul Mercioiu au evoluat prea puțin pentru a fi notați.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  1 + 0 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.