duminicã, 14 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Notele Bătrânei Doamne! UTA – FC Botoșani 0-2. Evaluarea jucătorilor echipei UTA conform Special Arad

  de Lucian Dănilă | 15 aprilie 2023, 4:09 PM | Recomandările editorilor | Sport

  0

  Vinerea Mare a fost o zi de vineri neagră pentru fotbaliștii echipei UTA și pentru fanii grupării arădene. Un meci privit ca unul al speranțelor că Bătrâna Doamnă poate scăpa și de locurile de baraj s-a dovedit a fi un fiasco din toate punctele de vedere.

  FC Botoșani venea la Arad din postura de a fi singura echipă pe care UTA a învins-o în ambele meciuri din sezonul regulat. În timp ce fotbaliștii echipei gazdă s-au cam culcat pe o ureche la acest gând, elevii lui Flavius Stoican au început meciul foarte agresivi și foarte rapizi pe dezvoltarea atacurilor. Dominați de adversari și din punct de vedere al posesiei, dar mai ales al vitezei și al agresivității, arădenii au rămas în pană de idei și de fiecare dată s-a încercat pasa lungă, acele „diagonale” ale lui Batha sau Anton pentru Rareș Pop sau Postolachi, mingi pierdute încă din fașă pentru că aseară nici Postolachi nu a mai câștigat niciun duel aerian.

  Moldovenii au marcat repede, încă din minutul 11, prin Mailat, dar au continuat să pună presiune pe careul lui Kucher, iar portarul arădean a fost apostrofat de public pentru întârzierile repetate la repunerea mingii în joc. După rocada dintre Rareș Pop și Postolachi, singura idee de a juca a fost degajarea pentru Postolachi. UTA nu a putut aseară să înceapă cu mingea pe jos de la portar pentru că cei de la Botoșani erau permanent lângă Benga și Hoxhallari, iar Benzar și Roger au avut o seară groaznică în pozițiile lor de fundași laterali.

  La rândul lui, Gyuszi Balint, antrenorul echipei UTA, a rămas blocat la capitolul idei și, deși Milosevic, Ubbink, Anton, Postolachi, Benzar și chiar Batha nu au produs nimic, nu a mutat până la pauză, atunci când deja era prea târziu pentru că Mailat a mai punctat o dată pentru 2-0 după o greșeală mare a lui Kucher.

  A fost o evoluție catastrofală a Bătrânei Doamne, una care nu a putut fi „spălată” nici de aparenta presiune pusă după pauză, o presiune controlată permanent de defensiva echipei din Botoșani. Singurul care a venit de pe bancă și a adus un oarecare plus a fost Abeid, care a întărit flancul stâng, în timp ce Cascini sau Barbosa nu au fost decât cu foarte puțin peste Anton sau Ubbink, irelevant pentru tabela de marcaj.

  Apoi a venit acea schimbare a lui Roger cu Otele. Publicul a reacționat ca la un semn și a scandat numele lui Roger, după care a cerut „răstignirea” lui Gyuszi Balint chiar în seara de Vinerea Mare. Nigerianul este singurul care a fost cu adevărat periculos pentru poarta lui Ducan, dar acțiunile sale foarte spectaculoase nu au avut finalitate pentru că Milosevic, Rareș Pop sau Barbosa erau mereu în spatele celor care le făcea marcaj.

  Intrarea lui Keșeru nu a mai adus nimic, asta și pentru că fostul internațional este doar o hologramă a celui care a marcat sute de goluri pentru echipe ca Nantes, FCSB sau Ludogorets. Dacă pe Keșeru se bazează clubul arădean, cu regret spunem că în acest caz nu mai poate avea niciun fel de așteptări. Claudiu a fost inexistent până la acea fază fixă din finalul partidei în urma căreia a trimis mingea în bara transversală.

  Este o înfrângere care a ține pe UTA țintuită pe locurile de baraj, și tot ceea ce poate să spere este ca FC Argeș să nu își revină din letargia în care a intrat după acea victorie din luna octombrie de la Arad, ultima victorie obținută de gruparea din Pitești.

  NOTELE JUCĂTORILOR ȘI ANTRENORULUI BĂTRÂNEI DOAMNE

  Danylo Kucher – 4 – Cea mai slabă evoluție a ucraineanului de la sosirea sa la Arad. A greșit la golul al doilea marcat de Mailat și a întârziat majoritatea repunerilor de la poartă. Sperăm să fie doar un așa numit accident această evoluție.

  Romario Benzar – 4 – Revenit printre titulari după o lungă perioadă de accidentare, Romario a fost depășit la aproape fiecare acțiune ofensivă purtată de cei de la Botoșani pe partea sa și nu a mai produs nici acel plus ofensiv generat de centrările sale de calitate.

  Alexandru Benga – 6 – La căpitanul echipei arădene s-a putut vedea atitudinea bună, s-a văzut că uneori a luat pe cont propriu unele acțiuni ofensive și a câștigat mai multe dueluri unu la unu atât cu rapidul Mailat cât și cu înaltul Mihai Roman.

  Erion Hoxhallari – 5 – După jocul bun de la Voluntari, aseară Erion a fot cam inexact, a respins rău la faza primului gol și în lipsa de idei și de liniște a degajat aproape fiecare minge la întâmplare.

  Roger Jr. – 5 – O primă repriză slabă reușită de brazilian, depășit de multe ori în postura de fundaș stânga. După pauză, însă, a fost până în momentul schimbării singurul care putea duce mingea în careul advers iar momentul înlocuirii sale a pornit o adevărată revoluție în tribune împotriva antrenorului Gyuszi Balint.

  Philip Otele – 6,5 – Calitatea sa tehnică a ieșit foarte mult în evidență aseară, reușind de fiecare dată să își elimine adversarul direct prin dribling. Din păcate, mingile trimise de el în fața porții nu au ajuns niciodată la coechipieri.

  Idriz Batha – 4 – Joc slab al albanezului, atât în ceea ce privește rolul de recuperator de baloane cât și cel de posesie. Ambele goluri ale celor de la Botoșani au avut la origine mingile pierdute ușor de Batha în zona centrală.

  Claudiu Keşeru – 4 – Inexistent până la faza în care a executat acea lovitură liberă în bară.

  Paul Anton – 4 – A luat foarte repede cartonaș galben, ceea ce l-a făcut mai reticent în duelurile unu la unu în care căuta să recupereze mingea. Din punct de vedere al jocului la construcție, Anton, ca și Batha, s-a limitat mai mult la acele „diagonale” lungi, fără succes, pentru jucătorii de bandă ai Bătrânei Doamne.

  Juan Bautista Cascini – 5 – A fost destul de prezent în joc, dar fără realizări. Pe fondul unei oarecare dominări a echipei sale, Cascini a reușit câteva recuperări la încercările de contraatac ale moldovenilor, dar din punct de vedere al jocului spre poarta lui Ducan a produs foarte puțin.

  Virgiliu Postolachi – 4 – Poate cel mai slab joc al său la UTA. Obișnuit să își câștige duelurile unu la unu, aseară „Posto” nu a mai reușit niciodată acest lucru. A ieșit la pauză pentru că a acuzat o accidentare musculară.

  Aly Abeid – 6 – Un joc destul de solid al mauritanului, asta și pe fondul unui joc eminamente defensiv al celor de la Botoșani care stăteau la adăpostul celor două goluri. De netrecut în flancul stâng, Abeid a produs foarte puțin din punct de vedere ofensiv, urcările sale în bandă fiind foarte rare.

  Desley Ubbink – 4 – Nu a livrat absolut nimic…

  Willie Barbosa – 4 – Un joc între linii, cu multe pase laterale, fără niciun pericol pentru careul advers.

  Rareș Pop – 5,5 – Este singurul jucător de atac care a fost titular și a reușit câteva finalizări la poarta lui Ducan, un șut cu dreptul după o acțiune personală în prima parte și un șut din voleu cu stângul în brațele portarului advers.

  Stefan Milosevic – 4 – Inexistent.

  Antrenor Gyuszi Balint – 4 – Nu a reușit să-și motiveze elevii în fața unui meci de asemenea importanță, nu a reacționat încă din prima repriză nici ca dinamică de joc și nici ca schimbări deși dominarea celor de la Botoșani era evidentă iar evoluția jucătorilor echipei UTA a fost catastrofală la toți cei 11 de pe teren, a insistat cu menținerea lui Milosevic în teren deși atacantul muntenegrean nu a fost în stare să joace nicio minge, iar în plus de toate acestea a și provocat acea revoltă din tribune după schimbarea lui Roger. De asemenea, se încăpățânează să mai spere că poate fi ajutat de Claudiu Keșeru, o epavă din punct de vedere fotbalistic, în timp ce alți jucători cu calități mai bune din punct de vedere al vitezei, gen Stahl sau chiar juniorii Șteau și Pășcălău, rămân pe bancă sau chiar în tribune. Un joc fără idei, un joc în care UTA nu a schimbat aproape deloc registrul tactic nici măcar după ce a rămas cu un singur „închizător”, un joc în care linia de mijloc nu a produs nimic, iar atacanții nici nu s-au văzut.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  9 + 0 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.