luni, 15 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Notele Bătrânei Doamne! UTA – Academica 2-0. Evaluarea jucătorilor echipei UTA conform Special Arad

  de Lucian Dănilă | 26 februarie 2022, 6:00 PM | Recomandările editorilor | Sport

  0

  Victoria de ieri a Bătrânei Doamne nu a venit și în urma unei evoluții care să-i entuziasmeze pe cei care au fost prezenți pe stadion, sau pe cei din fața televizoarelor.

  Pentru că am făcut un obicei, a fost impresionant numărul de spectatori de pe arena „Francisc Neuman” la un meci cu ultima clasată, o dovadă că la Arad fanii vin să-și vadă echipa favorită indiferent de cine-i este oaspete. Spectatorii au fost din nou de nota 10 plus pentru atmosfera care au creat-o, una care i-a făcut să simtă furnicături pe cei de la Clinceni, jucători care probabil nu au jucat niciodată în fața unei asemenea asistențe.

  În ceea ce privește jocul, aș da nota 3 suprafeței de joc, ceea ce a subliniat și antrenorul Ionuț Badea. Au fost foarte multe acțiuni ofensive ale jucătorilor arădeni care s-au încheiat tocmai din cauza gazonului execrabil, jucători tehnici ca Otele sau Ubbink fiind puși în situații în care nu puteau controla mingea. „Nu îmi pot imagina ignoranța în a face o arenă atât de frumoasă și cochetă, unde jucătorii nu își pot exprima principiile ofensive sau calitățile lor în ultimii 30 de metri. Nu sunt scuze, sunt evenimente, fapte”, spunea după meci antrenorul Ionuț Badea.

  O victorie rămâne o victorie chiar dacă jocul nu a fost unul încântător și chiar dacă adversara a fost extrem de modestă. De multe ori am spus că e preferabil să vedem pe UTA că-și ia toate punctele puse în joc în ciuda unui joc modest, decât să o vedem că joacă foarte bine, ratează exasperant, și pierde partida, așa cum s-a întâmplat la meciurile cu CFR, Chindia, Argeș, Gaz Metan și altele…

  Totuși, ca o critică, în ultimele etape UTA pare să-și fi pierdut din identitatea cu care ne-a obișnuit, acel presing sufocant în jumătatea adversă, cu mingea recuperată uneori în treimea adversă, ceea ce ducea și la mai multe faze la poarta adversă. UTA lui Badea combină mult, pare puțin mai lentă, dar a devenit mult mai pragmatică și își câștigă punctele, mai puțin cele pierdute rușinos în fața lui Dinamo.

  NOTELE JUCĂTORILOR ȘI ANTRENORULUI BĂTRÂNEI DOAMNE

  Florin Iacob – 7 – Nu a avut prea multe acțiuni la poarta sa, dar la cele în care a avut de lucru s-a achitat perfect de sarcini, atât la mingea deviată în corner după șutul lui Holzmann, cât mai ales la intervențiile în fața lui Cătălin Ion și a lui Dumitrache.

  Marko Vukcevic – 6 – Din nou o risipă de efort extraordinară, însă cu foarte puține reușite în plan ofensiv. În defensivă, Vukcevic nu a avut probleme cu atacanții de la Clinceni.

  Erico Da Silva – 6,5 – Academica a ajuns destul de rar în fața careului lui Iacob, astfel că Erico a avut mai puțin decât de obicei de lucru în ceea ce privește fișa postului său. De netrecut în duelurile unu la unu, brazilianul rămâne cu assistul pentru Miculescu la primul gol al partidei.

  Constantin Dima – 6 – La fel ca și în cazul lui Erico, Dima a fost prea puțin solicitat sau pus în dificultate. Ca un minus am dori să notăm frecvența cu care a pasat înapoi, fapt care a fost taxat și de cei din tribune în câteva rânduri.

  Evgheny Shlyakov – 6 – L-a marcat de cele mai multe ori pe cel mai periculos jucător al oaspeților, Robert Ion, și nu a avut prea multe probleme în a-l bloca. Rămâne cu acel minus pe plan ofensiv, centrările rusului fiind de cele mai multe ori eșuate.

  Desley Ubbink – 6,5 – A fost cel care a executat cornerul din care s-a deschis scorul, dar și autorul golului care a adus liniștea pe „Francisc Neuman”. Cu toate aceste reușite, olandezul ne-a arătat de multe ori că poate mult mai mult. A făcut foarte multe greșeli la construcție, greșeli generate și de suprafața de joc execrabilă.

  Modestas Vorobjovas – 6 – Și-a văzut de treaba lui, a recuperat mingi și a jucat repede cu primul coechipier. În nota sa obișnuită…

  Damian Isac – 6 – Parcă a jucat puțin cu frâna trasă. Participă foarte bine la atacurile poziționale, ajută foarte mult la jocul de posesie, chiar și recuperează de multe ori mingi în zona mediană, dar cu toții așteptăm o explozie, un plus de viteză din partea acestui tânăr de mare perspectivă.

  David Miculescu – 6,5 – Are meritul de a deschide scorul după o fază în care s-a folosit de înălțimea sa. Altfel, David a avut prea puține acțiuni reușite și a fost din nou înlocuit de antrenorul Ionuț Badea.

  Dumitru Cardoso – 5,5 – În urmă cu un an și jumătate era unul dintre cei mai buni jucători ai campionatului care se remarca prin viteza și tehnica sa. Acum se vede că vine după o perioadă în care s-a confruntat cu probleme medicale și cu greu își găsește locul în mecanismul echipei.

  Easton Ongaro – 5 – După golul de la Craiova, așteptam o evoluție mai plină de încredere a canadianului și chiar reușite pe tabela de marcaj. De multe ori parcă pedala o bicicletă fără lanț, a pierdut multe mingi, a arătat că este deficitar în controlul balonului și a fost mereu cu un pas înapoi la mingile care ajungeau în careul celor de la Academica.

  Filip Dangubic – 5 – Intrat în locul lui Ongaro, croatul s-a ales cu un „assist” la golul lui Ubbink, dar ne-a arătat din nou incapacitatea sa de a fructifica ocaziile pe care le are și a trimis mult peste poartă dintr-o poziție foarte bună.

  Philip Otele – 6,5 – Înzestrat cu calități native foarte bune, nigerianul a avut câteva acțiuni individuale care au atras aplauzele pe arena din Calea Aurel Vlaicu. Mai are de lucru în ceea ce privește disciplina tactică, dar și în ceea ce privește alegerile pe care le face în unele situații de atac.

  Ionuț Badea – 6 – A reușit să-i facă pe elevii săi să înțeleagă că deși joacă cu ultima clasată trebuie să trateze jocul precum cu un adversar puternic. Startul partidei ne-a arătat o UTA care a învățat din greșelile partidei cu Dinamo, dar după acea reușită echipa a pierdut și din concentrare și din viteză și din atitudine.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  5 + 4 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.