sâmbãtã, 13 aprilie, 2024

Special Arad Logo

  Notele Bătrânei Doamne! „U” – UTA 1-3. Evaluarea jucătorilor echipei UTA, conform Special Arad

  de Lucian Dănilă | 5 februarie 2024, 2:30 PM | Sport

  0

  Ce victorie… Așa cum am scris și în cronică, mulți dintre fanii arădeni au fost sceptici înainte de partida pe care UTA a jucat-o ieri la Cluj Arena împotriva lui „U”. Deși a câștigat cu Sepsi, inconstanța echipei arădene din acest sezon era unul dintre motivele care ne făceau pe cei mai mulți dintre noi să fim rezervați.

  „U” avea toate atuurile de partea ei. Locul din clasament, bugetul mult mai mare, jucători precum Nistor, Chipciu, Popa, Masoero sau Roger, toți fiind plătiți peste media campionatului. Mai era și istoria recentă. Sabău l-a învins pe Rednic de două ori de când „Puriul” a preluat UTA. S-a întâmplat și la semifinala Cupei României din sezonul trecut, primul meci cu Rednic pe bancă la UTA, așa cum s-a întâmplat și în toamnă, meci de la care Rednic a lipsit după operația la inimă.

  De data aceasta, însă, UTA a fost peste „U”. Mult mai verticală, mult mai directă, mult mai eficientă, mult mai exactă în apărare și mai consistentă în linia mediană. Este adevărat că lucrurile puteau lua o altă turnură dacă golul din startul partidei marcat de clujeni nu ar fi fost anulat după intervenția VAR. Dar din acel moment, adică din minutul 6 al jocului,pe teren a fost o singură echipă, iar scorul putea fi chiar mai mare.

  De data aceasta a strălucit Eric Omondi, kenyanul reușind două goluri și un „assist”, dar foarte buni au fost și Benga, și Conte, și Rodrigues, Mihai sau Freitas, așa cum și Luckassen s-a ridicat la un nivel foarte bun. UTA nu a avut verigi slabe la jocul de ieri, iar asta a contat foarte mult mai ales că cei de la „U” au pierdut partida pe niște greșeli foarte mari comise de Masoero sau Mitrea.

  Kucher a început partida cu o gafă uriașă, dar a fost salvat de VAR. După laudele de la victoria cu Sepsi, de data aceasta ucraineanul a avut câteva ezitări. Căpușă nu a excelat dar nici nu a mai greșit cum o făcea la alte jocuri. Micovschi și Fabry nu au mai fost la fel de activi ca la partida cu Sepsi, dar evoluția lor a contat mult în economia jocului și al rezultatului.

  Am asistat și la redebutul în roșu și alb al lui Vlad Morar căruia i-am remarcat deja faptul că a făcut o alunecare. S-a dictat fault, dar am remarcat atitudinea… Lopez și-a făcut treaba când a intrat, iar Rareș Pop, Ofosu și David au jucat prea puțin pentru a ne face vreo părere.

  „U” nu a funcționat și pentru că Rednic a știut cum să le închidă căile spre careul lui Kucher, dar și pentru că Nistor a fost blocat aproape în permanență. Atunci când a făcut ceva bun – la acel gol anulat – a fost în offside… În acest sezon, Universitatea Cluj fără Nistor este ca și o mașină fără combustibil.

  NOTELE JUCĂTORILOR ȘI ANTRENORULUI BĂTRÂNEI DOAMNE

  Danylo Kucher – 6 – A ezitat la primul șut al celor de la „U”, apoi a greșit grav la golul anulat al clujenilor, după care a avut câteva intervenții sigure, cea mai importantă fiind cea la șutul lui Chipciu respins în lateral. La golul lui Popa nu a avut ce să facă.

  Tiberiu Căpușă – 6 – Un joc defensiv destul de bun, aportul ofensiv a fost aproape inexistent, dar în general și-a achitat sarcinile pe care le-a primit de la staff-ul tehnic.

  Ibrahima Conte – 7 – Crește de la meci la meci și în ultima perioadă am văzut și câteva gesturi tehnice pe care le vedem de cele mai multe ori la mijlocași sau atacanți.

  Alexandru Benga – 7,5 – Nu ne aducem aminte vreo greșeală a sa în partida de astăzi. În duelurile unu la unu i-a dominat atât pe Roger, cât și pe Daniel Popa, Chipciu sau Silaghi, atunci când pe rând toți aceștia veneau în zona sa.

  Diogo Rodrigues – 7 – Un nou joc consistent al portughezului, care deși joacă pe un post cu care nu este foarte bine obișnuit, o face foarte bine.

  Cristi Mihai – 7 – Travaliu extraordinar al juniorului Bătrânei Doamne. Bun la jocul combinativ, bun și la recuperare, Mihai a dominat împreună cu Freitas zona de la mijlocul terenului.

  Marcelo Freitas – 7 – Se vede clar că mereu are un deficit de viteză, dar brazilianul compensează prin liniștea care o dă jocului, prin controlul pe care-l pune în zona în care acționează și prin plasament.

  Ariel Lopez – 6 – Așa cum am scris și mai sus, și-a făcut treaba când a intrat.

  Claudiu Micovschi – 6 – La acest joc nu s-a remarcat prin vreo reușită. A alergat mult, a intrat în multe combinații, dar de data aceasta nu a fost nici măcar aproape de a marca sau de a participa cu vreo pasă de gol.

  Andrej Fabry – 6 – Destul de discret în prima parte, Fabry s-a remarcat mai mult prin numărul de kilometri alergați, fără a avea însă reușite. A participat la faza la care a ratat Luckassen la scorul de 3-1.

  Vlad Morar – 6 – Am scris și mai sus despre redebutul său în tricoul Bătrânei Doamne. Am rămas cu buna impresie că a făcut o alunecare, semn că este mult mai motivat decât la trecuta-i descălecare în roșu și alb.

  Eric Omondi – 9 – Partidă aproape perfectă pentru kenyanul care ne-a făcut să-l numim „rachetă”. Gol de autor la 1-0, intuiție perfectă și pasă de gol la reușita de 2-0 a lui Luckassen și apoi acel gol oarecum norocos de 3-1, ce puteam să așteptăm mai mult de la el. Dacă mai marca și pentru 4-1 atunci când a scăpat din nou singur cu Iliev, merita nota maximă, precum Micovschi la partida cu U Craiova tot de la Cluj.

  Kevin Luckassen – 8 – De două meciuri batavul joacă excelent. Ține foarte bine de minge, coboară mult pentru a intra în combinații, iar acum a și marcat.

  Antrenor Mircea Rednic – 8 – La acest meci i-au ieșit cam toate, mai puțin poate acel gol încasat la finalul primei părți. A avut noroc că Nistor a fost în offside la golul anulat al clujenilor, dar a și arătat că a citit foarte bine jocul echipei lui Sabău, a blocat foarte bine atât jocul între linii al acestora cât și pe Nistor. Are meritul de a nu fi retras echipa după pauză pentru a ține de avantajul de 2-1 de pe tabelă.

  Se pare că în sfârșit a găsit o formulă de joc, Rednic începând și la Cluj cu același prim unsprezece folosit la partida cu Sepsi. Nu putem să spunem că schimbările au fost inspirate, dar cum ele au fost făcute la 3-1, toți cei care au intrat s-au pus în slujba conservării avantajului.

  Citește și:

  „Racheta” Omondi a spulberat „U” pe Cluj Arena! Victorie uriașă pentru UTA

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  6 + 6 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.