marþi, 23 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Notele Bătrânei Doamne! Oțelul Galați – UTA 1-1. Evaluarea jucătorilor echipei UTA conform Special Arad

  de Lucian Dănilă | 15 iulie 2023, 7:26 PM | Recomandările editorilor | Sport

  0

  Revenim cu rubrica „Notele Bătrânei Doamne” odată cu debutul noii stagiuni a Superligii, una deschisă de partida dintre Oțelul și UTA. A fost un meci plin de contraste, unul în care UTA a dominat prima parte și a avut o evoluție foarte slabă în cea de-a doua, iar Oțelul aproape că nu a existat în prima repriză după care a arătat o cu totul altă față în mitanul secund.

  Contrastante au fost și evoluțiile jucătorilor, mai ales a celor noi. Dacă Fabry a arătat că are multă calitate și ar putea fi piesa de rezistență a Bătrânei Doamne în acest sezon, Roganovic, Markov, Leidsman sau chiar Cooper au rămas datori. Surpriza a fost Cristian Mihai, puștiul venit în vară de la Pecica fiind unul dintre cei mai buni jucători de pe teren atât timp cât a evoluat.

  A fost un joc pe care UTA îl putea câștiga dacă gestiona mai bine lucrurile în zona defensivă, dar totodată un joc în urma căruia putem spune că Bătrâna Doamnă a obținut un punct cu noroc dacă luăm în calcul penalty-ul ratat de Cisotti la scorul de 1-1 și marea ratare din finalul partidei a lui Cîrjan.

  A fost doar prima etapă, una în care am văzut și lucruri bune în prima repriză, dar și multe lacune în cea de-a doua, parte din meci în care UTA a arătat că momentan nu are o bancă de rezerve competitivă, iar pregătirea fizică este mult în urmă.

  Citește și: Catalogul roș-alb. Notele jucătorilor echipei arădene, acordate de cititori, după meciul Oțelul Galați – UTA 1-1

  NOTELE JUCĂTORILOR ȘI ANTRENORULUI BĂTRÂNEI DOAMNE

  Florin Iacob – 7,5 – Sunt unele voci care îi atribuie o anumită vină la golul lui Alexandru Pop, dar șutul acestuia a fost puternic, de aproape și aproape sub transversală. Altfel, Iacob a oferit siguranță în intervenții și are meritul de a fi apărat penalty-ul care a ținut-o pe UTA în meci.

  Marko Roganovic – 5 – A avut mult de lucru cu Bodișteanu, a cam fost întors pe toate fețele și a fost inexistent aproape pe faza ofensivă. Dar dacă ne gândim că Vukcevic în prima etapă a sezonului trecut a făcut probabil cel mai slab meci al carierei, îi oferim credit lui Roganovic și pentru meciurile care urmează.

  Alexandru Benga – 6 – În general o evoluție sigură, dar bâlbâiala de la faza golului marcat de Oțelul se uită greu.

  Ivaylo Markov – 5 – Debutul nu a fost unul tocmai bun pentru bulgar. Multe mingi pasate la adversar, multe greșeli de plasament sau dueluri pierdute, ceea ce ne dă de gândit nouă, dar mai ales antrenorului Mircea Rednic.

  Ali Abeid – 5 – Joc slab al mauritanului, cu greșeala de plasament de la gol, cu alte faze în care a stat rău în teren, și cu o singură acțiune ofensivă care a creat un oarecare pericol la poarta adversă.

  Rareș Pop – 7,5 – Un gol senzațional, alte câteva acțiuni care puteau aduce mai mult pentru UTA, Rareș dă uneori senzația că trage echipa după el și la doar 18 ani a devenit cel mai important jucător al acesteia. Șutul de la gol a fost senzațional. Din păcate, Rareș s-a stins în partea secundă fiind evident că și-a consumat energia.

  Robert Mustacă – 5 – S-a văzut prea puțin după ce a intrat în teren în minutul 78.

  Cătălin Carp – 6 – Bun în duelurile unu la unu, jucătorul din naționala Moldovei s-a arătat a fi prea lent la unele faze, dar și greoi pentru un astfel de post. I s-a terminat benzina după nici o oră de joc.

  Albert Stahl – 5 – Ne-am așteptat să profite de lipsa de prospețime a fundașilor gălățeni, dar Albert a fost mereu cu un pas în urma acestora și nu a reușit să creeze deloc pericol la poarta lui Stoian.

  Cristian Mihai – 7 – Joc excelent al juniorului sosit de la Pecica în această vară. Viziune, calm, tupeu și multă inteligență în joc, asta ne-a arătat Cristian Mihai la debutul său în Superliga.

  Damian Isac – 4 – Intrat în locul mai tânărului său coleg Cristian Mihai, Isac s-a remarcat o singură dată, și de acea dată a fost… negativ. A produs acel penalty ratat de Oțelul și este oarecum inexplicabil ce căuta cu mâna ridicată deasupra capului la acea fază.

  Denis Dumitrașcu – 6 – Un joc destul de bun al lui Dumitrașcu, dar cu prea puține reușite pe plan ofensiv.

  Andrej Fabry – 7 – Debut bun al lui Fabry în campionatul românesc. Putea marca încă din minutul 2, atunci când a trimis mingea în bară din lovitură liberă. O bună mișcare în teren atât cu minge cât și fără minge, la care adăugăm și clarviziune și calitatea tehnică.

  Virgiliu Postolachi – 5 – Probabil mai mult cu gândul la plecare, Virgiliu a fost pedepsit să stea pe banca de rezerve, iar atunci când a intrat a jucat prea puține mingi pentru a spune că s-a remarcat cu ceva.

  Godberg Cooper – 5,5 – A început destul de bine, cu o lovitură liberă obținută la 18 metri de poarta adversă, apoi cu alte câteva faze în care a fost aproape de gol. S-a stins însă după 30 de minute și chiar a arătat că are probleme cu controlul mingii și deși fizicul său este unul impunător, uneori nu a putut proteja balonul.

  Kyvon Leidsman – 4 – A pierdut aproape toate mingile care au ajuns la el sau, dacă nu le-a pierdut, a irosit câteva faze bune de contraatac.

  Antrenor Mircea Rednic – 6 – Echipa a funcționat relativ bine în prima parte și în ciuda lipsei de omogenitate s-au văzut unele trasee și chiar o așezare bună în teren. Din păcate, partea fizică a influențat mult evoluția și aici Rednic are o scuză prin faptul că mulți jucători au venit la pregătiri pe parcurs. Un minus a fost și la schimbările pe care le-a făcut.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  2 + 0 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.