vineri, 29 martie, 2024

Special Arad Logo

    Notele Bătrânei Doamne! FCSB – UTA 2-1. Evaluarea jucătorilor echipei UTA conform Special Arad

    de Lucian Dănilă | 17 octombrie 2022, 4:24 PM | Recomandările editorilor | Sport

    0

    Un nou meci așteptat cu sufletul la gură de fanii echipei UTA, o nouă dezamăgire, după multe altele din acest sezon. În acest campionat, UTA nu a reușit niciodată să lege două evoluții bune, iar acest grafic a fost realizat și la partida din Capitală cu FCSB.

    După partida cu CFR, în care Benga și compania au arătat o atitudine bună, aseară tocmai aceasta a lipsit. Condusă încă din minutul 16 după reușita lui Olaru, UTA a avut o a doua parte a primei reprize mai bună, una în care a încercat să pună presiune pe careul lui Tîrnovanu. Arădenii chiar și-au creat niște situații destul de bune, astea și pe fondul unei apărări execrabile a bucureștenilor.

    Rareș Pop, juniorul de 17 ani titularizat în premieră de Ilie Poenaru, a avut cea mai importantă ocazie, dar șutul său cu șpițul a fost respins de portarul celor de la FCSB. UTA a beneficiat și de unele cornere, la unul dintre ele Pantea respingând din fața porții. În rest, UTA a arătat din nou că nu are nici acum o identitate, de multe ori fazele de atac fiind doar rodul întâmplării. Lipsește limpezimea, lipsește jucătorul care să lumineze jocul, lipsesc deciziile bune și, de multe ori, așa cum o spunea chiar antrenorul Poenaru, „se mai face un dribling în plus sau se alege soluția greșită”.

    UTA, în acest sezon, nu are niciun punct forte. Dacă în sezoanele trecute echipa arădeană etala o apărare foarte sigură, iar evoluțiile portarilor erau la înălțime, indiferent că în poartă era Iacob sau Balauru, în acest sezon nu mai funcționează nici acestea. Bătrâna Doamnă primește gol meci de meci, iar apărarea gafează foarte des. FCSB, deși nu a reușit un joc convingător, și-a creat minim 6-7 ocazii foarte mari la poarta lui Iacob, portarul arădenilor fiind de trei ori pus în situația de a se afla față în față cu adversarii.

    Mijlocul, fie că se joacă în 4-2-3-1, fie că se joacă în 4-3-3, nu livrează nimic, construind foarte lent, în timp ce jucătorii din bandă nu reușesc aproape deloc să își pună în valoare unicul atacant, Postolachi.

    Despre întâmplarea din jocul Bătrânei Doamne spune multe și golul marcat de Keșeru, o reușită venită dintr-o lovitură liberă executată de portarul Florin Iacob. Altfel, aproape nimic din ceea ce antrenează Poenaru, nu se vde la majoritatea jocurilor disputate de UTA în acest sezon, mai ales la cele din deplasare, excepție făcând meciul de la Botoșani și parțial în cel cu Rapid.

    NOTELE JUCĂTORILOR ȘI ANTRENORULUI BĂTRÂNEI DOAMNE

    Florin Iacob – 6,5 – Unii îl acuză la golul primit de Olaru, dar a fost un șut puternic, bine plasat, printre picioarele lui Anton, Iacob fiind mascat. A ezitat și la faza în care Compagno, scăpat din marcajul larg al lui Benga, a trimis de foarte aproape mingea în bară. Apoi, căpitanul echipei arădene a avut câteva intervenții senzaționale la ocaziile uriașe ale lui Cordea, Olaru, dar mai ales la lovitura de cap a lui Oaidă de pe linia careului de 6 metri. Intervențiile sale au avut darul de a limita proporțiile scorului și de a ține echipa în meci până în minutul 89, atunci când Compagno a marcat din penalty pentru 2-0. Iacob a fost și coautor la golul lui Keșeru.

    Marko Vukcevic – 5 – Lovit puternic de Pantea în zona cefei și a capului încă din minutul 2, Marko a avut o evoluție modestă, a părut foarte obosit și a comis un penalty în ultimele minute ale partidei.

    Andrei Chindriș – 5 – Ceva nu a funcționat la jocul lui Chindriș. A câștigat mai mult dueluri cu Compagno, dar relația sa cu Benga în partida de aseară a scârțâit din toate balamalele, FCSB având foarte multe ocazii chiar pe culoarul dintre cei doi.

    Alexandru Benga – 5 – Cel mai constant fotbalist al Bătrânei Doamne în acest campionat a avut și el un meci slab. Depășit clar în unele dueluri unu la unu, cel mai vizibil fiind cel în care Cordea a trecut complet nederanjat pe lângă el, Benga a lăsat și el multe spații libere. L-a pierdut din marcaj și pe Compagno la faza în care acesta a trimis mingea în bară.

    Ali Abeid – 5 – A depus un efort extraordinar și a urcat foarte mult în zona careului celor de la FCSB, dar centrările sale nu au avut uneori ținta, alteori finalitatea dorită. A greșit grav la faza în care a alunecat și l-a lăsat pe Cordea singur cu Iacob.

    Mihai Dobrescu – 5 – O prezență discretă pe teren în ultima parte a meciului, el intrând în locul lui Ali Abeid în minutul 70.

    Paul Anton – 5 – Am mai scris că Anton este un plus pentru jocul de posesie al echipei arădene. Bun la construcție, Anton nu a reușit încă să-și pună în valoare șutul de la distanță. A fost inconstant și la executarea fazelor fixe. Dacă uneori a trimis mingi periculoase în careul celor de la FCSB, s-a întâmplat să execute și direct afară. Marele său minus este legat de faza defensivă, acolo unde are mari carențe. Nu este un recuperator cum este, spre exemplu Cascini, și de cele mai multe ori stă foarte departe de adversar, așa cum s-a întâmplat și la faza golului marcat de Olaru, jucătorul celor de la FCSB având secunde bune să își pregătească șutul într-o zonă în care nu ar trebui să lipsească marcajul.

    Juan Bautista Cascini – 4 – Unul dintre cele mai slabe jocuri ale argentinianului în acest campionat. Perceput de unii dintre fani drept un barometru al echipei, UTA reușind să scoată punct sau puncte doar atunci când Cascini a jucat bine, aseară, acesta nu a reușit să joace bine nici defensiv și nici la construcție. A și încasat un cartonaș galben pentru un fault undeva la 25 de metri de poarta adversă.

    Claudiu Keșeru – 6 – Pentru cât a evoluat, Keșeru are cifre bune. Intrat în minutul 78, Claudiu a ratat o ocazie cu capul din careul mic al porții adverse și apoi a marcat unicul gol al echipei sale, arătând că are fler, așa cum a arătat și în Giulești, fază la care șutul său a fost parat de portarul celor de la Rapid. Într-adevăr, din prea multă dorință, a încercat și un șut din afara careului blocat de fundașii celor de la FCSB, fază care a dus la un contraatac periculos al gazdelor. Este, cum am mai scris, un caz ciudat. Numele său și suma care i se plătește lunar, cere ca fie să joace mai mult, fie drumurile sale și a clubului arădean să se despartă cât mai repede.

    Albert Stahl – 6 – De departe cel mai periculos jucător de atac al echipei UTA. Ca și la meciul cu CFR, a luat unele acțiuni pe cont propriu, dar din păcate acestea nu au avut finalitatea dorită. A fost înlocuit la pauză, iar dacă el nu a acuzat o accidentare sau o stare de oboseală, atunci decizia lui Poenaru s-a dovedit a fi foarte neinspirată.

    Wesley Jobello – 4 – Intrat la pauză în locul lui Stahl, francezul nu a livrat nimic.

    Rareș Pop – 6 – Titularizat în premieră de Ilie Poenaru, Rareș, la cei 17 ani ai săi, a arătat câteva calități care l-ar putea impune ca titular. A fost total lipsit din joc până la faza în care Olaru a deschis scorul, după care a apărut foarte des la minge. A arătat plecări bune de pe loc, frâne foarte bune, o finalizare care putea aduce egalarea, dar șutul său cu șpițul a fost respins de Tîrnovanu. A arătat și calități de decar, prin acele pase între linii, sau unele filtrante între fundașul central și cel lateral, deși se spune că postul său preferat este în bandă.

    Claudiu Negoescu – 4 – Folosit în ultimele 20 de minute în locul lui Rareș Pop, Claudiu Negoescu nu a arătat nimic în jocul de aseară. Atunci când s-a aflat în poziție bună de finalizare nu a primit mingea de la Ubbink, iar când a avut mingea a pierdut-o ușor.

    Philip Otele – 5 – S-a zbătut mult, a driblat mult, dar nu a adus nimic bun în jocul ofensiv al echipei sale.

    Desley Ubbink – 3 – Intrat în minutul 70, așteptam de la olandez să limpezească acțiunile de atac ale echipei sale. Însă, Ubbink parcă nu era cu gândul la jocul de aseară. Cu excepția unei centrări destul de bune pentru Keșeru, Ubbink a greșit pase extrem de simple, a întârziat fiecare acțiune care trecea pe la el și chiar a pierdut mingea de la care s-a ajuns la penalty-ul celor de la FCSB. Atitudinea sa de aseară nu are nimic în comun cu sportul de performanță.

    Virgiliu Postolachi – 5 – Nota este mai mult pentru efort și pentru faptul că intră în multe dueluri unu la unu. Aseară, însă, Postolachi a fost neinspirat, a șutat în picioarele adversarilor sau a ajuns cu o fracțiune de secundă în urma mingii.

    Ilie Poenaru – 4 – Sunt mari semne de întrebare în ceea ce privește munca depusă de Poenaru ca antrenor al echipei UTA. Deși a declarat că nu poate antrena greșelile sau atitudinea, părera noastră este că tocmai el este cel care ar trebui să rezolve aceste probleme, fie printr-o altă alegere a primului unsprezece, fie poate printr-o altă așezare, dar mai ales prin antrenarea unor trasee de joc care în acest moment lipsesc cu desăvârșire.

    Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

    Distribuie articolul

    Scrie un comentariu

    1 + 0 =

    Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.