vineri, 12 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Notele Bătrânei Doamne! FCSB – UTA 2-1. Evaluarea jucătorilor Bătrânei Doamne conform Special Arad

  de Lucian Dănilă | 6 decembrie 2021, 4:13 PM | Sport

  0

  UTA s-a întors fără punct după meciul de pe Arena Națională cu FCSB, dar echipa pregătită de Gyuszi Balint a fost mai lăudată ca niciodată după o evoluție în care a fost superioară adversarei sale, o echipă la care cel mai bun jucător a fost arbitrul de centru Marian Barbu, ajutat de asistentul cu nume predestinat Orbuleț.

  Barbu și Orbuleț au fost coautori a celor două goluri marcate de Tănase din penalty, primul în urma unui plonjon în careu a lui Octavian Popescu, iar al doilea după ce Dumiter a trimis în fața porții o minge care era aproape în peluză…

  UTA a avut un joc foarte solid în toate compartimentele, a reușit o posesie de 46 la sută pe un teren unde adversarele au mingea foarte puțin, a avut același număr de ocazii ca FCSB, câte 6 fiecare, a avut 3 șuturi pe spațiul porții și 5 șuturi pe lângă poartă contra unui adversar care a câștigat zece din ultimele 11 meciuri în Liga 1.

  Este frustrant să pierzi așa cum a pierdut aseară UTA, este frustrant să vezi că oricât efort ai depune, vine domnul cu fluierul și decide el învingătoarea.

  NOTELE JUCĂTORILOR ȘI ANTRENORULUI BĂTRÂNEI DOAMNE

  Florin Iacob – 7 – Evoluție foarte bună a „căpitanului” la revenirea sa între buturi după o pauză de trei etape. L-a blocat excelent pe Cordea la unica ocazie mare a celor de la FCSB, atunci când jucătorul lui FCSB a scăpat singur cu el, a respins foarte bine în corner șutul lui Șut și a intervenit bine la execuția lui Octavian Popescu din afara careului.

  Rolandas Baravykas – 7 – Folosit în locul lui Vukcevic, lituanianul a fost stăpân pe banda sa. A făcut foarte bine faza de apărare dar a și urcat periculos în jumătatea adversă, unele din acțiunile sale fiind finalizate cu centrări foarte periculoase în fața porții lui Vlad, așa cum a fost și la prima ocazie ratată de UTA când, Dangubic a trecut la câțiva centimetri pe lângă minea centrată pe joc de Baravykas.

  Alexandru Benga – 7 – L-a dominat pe Keșeru și a închis aproape perfect spațiile spre poarta lui Iacob. Sigur pe el în duelurile unu la unu, Benga a avut intervenții foarte bune și la mingile aruncate în careul arădean de jucătorii de la FCSB.

  Vinko Medjimorec – 7 – Ca și colegul său de linie, Vinko a închis și el toate culoarele spre poarta lui Iacob. A câștigat toate duelurile unu la unu, având o singură scăpare, probabil o greșeală de plasament a întregii linii defensive, atunci când Cordea a scăpat singur cu Iacob după o fază în care cei de la FCSB au avut superioritate de 3 la 1. Nu i se poate imputa nimic la penalty-ul dictat de Barbu pentru henț, toți specialiștii afirmând că după noul regulament o astfel de intervenție nu se mai poate sancționa, mingea fiind atinsă involuntar cu mâna în condițiile în care execuția lui Vali Gheorghe a fost de foarte aproape.

  Evgheny Shlyakov – 6 – Rusul a făcut și el un joc bun, dar din nou a făcut-o doar din punct de vedere defensiv, aportul său ofensiv fiind aproape inexistent. Deși a avut ca adversari direcți pe doi dintre cei mai rapizi jucători din Liga 1, Shlyakov s-a achitat foarte bine de sarcini în flancul stâng.

  Modestas Vorobjovas – 6 – A recuperat foarte multe mingi la centrul terenului. A știut să dejoace jocul între linii al mijlocașilor echipei FCSB, dar a fost foarte ușor avertizat cu cartonaș galben de arbitrul Barbu și Gyuszi Balint nu a mai riscat în a doua repriză, înlocuindu-l la pauză cu Batha.

  Juan Pablo Passaglia – 6,5 – Se vede la fiecare minge pe care o joacă că are o calitate tehnică foarte bună. Putea fi unul dintre protagoniștii jocului de aseară, dar șutul său cu dreptul din interiorul careului, după o fază excelentă creată de UTA, a trecut puțin pe lângă vinclul porții apărate de Vlad. A avut un joc bun și la intercepție fiind totodată și un jucător care a contribuit foarte bine la jocul de posesie al echipei arădene.

  Idriz Batha – 6 – Intrat în locul lui „Mode” la pauza meciului, albanezul a depus un efort considerabil, dar parcă tot sub nivelul cu care ne-a obișnuit el în startul campionatului. Jucător cu personalitate, Batha a avut prea puține acțiuni reușite în jumătatea adversă, dar chiar și așa a fost una dintre piesele importante în ceea ce privește pressingul grupării arădene în terenul advers, acolo unde UTA a câștigat aseară foarte multe mingi care au creat apoi pericol la poarta lui Vlad.

  Ioan Hora – 6 – Anunțat ca incert, Hora a bifat ultima jumătate de oră a jocului de aseară, perioadă din meci în care nu a avut prea multe reușite dar, în jocul fără minge, a ajutat mult în eliberarea spațiilor pentru colegii săi, așa cum s-a întâmplat și la golul marcat de Roger când, prin demarcarea sa i-a creat un spațiu liber foarte bun lui Dangubic, cel care a tras la poartă înainte de reușita brazilianului.

  Roger Junio – 8 – Joc foarte bun al lui Roger, cu siguranță cel mai bun din ultimele 5-6 partide. În calitatea sa de mijlocaș lateral, a făcut foarte bine faza de apărare și a fost un ajutor foarte bun pentru Baravykas, a avut o intervenție curată la penalty-ul dictat de Barbu pentru un fault doar de el văzut la Octavian Popescu, a recuperat multe mingi în jumătatea adversă care apoi s-au transformat în acțiuni de atac periculoase și a înscris un gol în cel mai pur stil brazilian, driblând scurt portarul la o fază la care mulți ar fi închis ochii și ar fi tras tare la poartă.

  Desley Ubbink – 8 – Majoritatea acțiunilor periculoase ale echipei arădene l-au avut în prim plan pe jucătorul olandez. De la el a plecat ocazia lui Passaglia, tot de la el a plecat pasa excelentă pentru Dangubic la prima ratare a croatului din prima parte, atunci când Roger a recuperat excelent mingea din picioarele lui Miron, tot Desley a fost cel cu „assist”-ul pentru Dangubic la faza golului după un un-doi din devieri și tot olandezul putea marca la doar un minut după egalare, dar șutul său a fost respins în transversală de Vlad.

  David Miculescu – 6 – Efort deosebit depus de Miculescu la jocul de aseară și, chiar dacă nu a avut reușite pe plan ofensiv, a avut momente în care a ținut foarte bine de minge în zona mediană chiar dacă de multe ori a fost singur între mai mulți adversari. Un alt arbitru poate judeca altfel faza din minutul 89, atunci când împins din spate de Crețu, David a căzut pe Vlad și arbitrul a dictat ceea ce i-a fost mai la îndemână, adică fault la portar.

  Filip Dangubic – 8 – Trebuie să fie destul de frustrant pentru Dangubic că nu se lipește la gol. În ultimele etape a fost atât de aproape de reușită, dar fie a ratat cu poarta goală la Mioveni, fie a trimis de două ori mingea în bară cu Argeș, pentru ca aseară să fie implicat în aproape toate acțiunile periculoase. În prima parte i-a pasat excelent în fața porții lui Passaglia, apoi a avut un șut puțin pe lângă poartă care l-a lăsat spectator pe Vlad, pentru ca la gol să combine excelent cu Ubbink și a avut o execuție din cădere care i-a pus mari dificultăți lui Vlad, după ce a fost mai rapid decât, de altfel, rapidul Vali Crețu. Tot Dangubic i-a pasat perfect în careu lui Ubbink la faza în care șutul olandezului a fost respins în transversală de Vlad.

  Gyuszi Balint – 8 – A gândit excelent meciul și i-au ieșit toate schimbările din primul unsprezece, fie că vorbim de folosirea lui Benga, a lui Baravykas în dreapta, a lui Iacob sau a lui Passaglia. Echipa a jucat foarte bine încă din startul partidei, a avut o organizare defensivă aproape perfectă în fața unui adversar care atacă cu toate liniile, dar a citit foarte bine și „găurile” din defensiva celor de la FCSB, UTA având aseară cel puțin șase ocazii foarte bune. Este frustrant pentru tehnicianul Bătrânei Doamne modul în care a pierdut aseară, dar și faptul că în ultimele cinci etape UTA a fost echipa mai bună în patru dintre meciuri, dar în tot acest timp a adunat doar două puncte… Foarte bine articulat și discursul său de la finalul partidei.

  Foto: gsp.ro

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  3 + 0 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.