Notele Bătrânei Doamne! FCSB – UTA 2-1. Evaluarea jucătorilor Bătrânei Doamne conform Special Arad
UTA s-a întors fără punct după meciul de pe Arena Națională cu FCSB, dar echipa pregătită de Gyuszi Balint a fost mai lăudată ca niciodată după o evoluție în care a fost superioară adversarei sale, o echipă la care cel mai bun jucător a fost arbitrul de centru Marian Barbu, ajutat de asistentul cu nume predestinat Orbuleț.
Barbu și Orbuleț au fost coautori a celor două goluri marcate de Tănase din penalty, primul în urma unui plonjon în careu a lui Octavian Popescu, iar al doilea după ce Dumiter a trimis în fața porții o minge care era aproape în peluză…
UTA a avut un joc foarte solid în toate compartimentele, a reușit o posesie de 46 la sută pe un teren unde adversarele au mingea foarte puțin, a avut același număr de ocazii ca FCSB, câte 6 fiecare, a avut 3 șuturi pe spațiul porții și 5 șuturi pe lângă poartă contra unui adversar care a câștigat zece din ultimele 11 meciuri în Liga 1.
Este frustrant să pierzi așa cum a pierdut aseară UTA, este frustrant să vezi că oricât efort ai depune, vine domnul cu fluierul și decide el învingătoarea.
NOTELE JUCĂTORILOR ȘI ANTRENORULUI BĂTRÂNEI DOAMNE
Florin Iacob – 7 – Evoluție foarte bună a „căpitanului” la revenirea sa între buturi după o pauză de trei etape. L-a blocat excelent pe Cordea la unica ocazie mare a celor de la FCSB, atunci când jucătorul lui FCSB a scăpat singur cu el, a respins foarte bine în corner șutul lui Șut și a intervenit bine la execuția lui Octavian Popescu din afara careului.
Rolandas Baravykas – 7 – Folosit în locul lui Vukcevic, lituanianul a fost stăpân pe banda sa. A făcut foarte bine faza de apărare dar a și urcat periculos în jumătatea adversă, unele din acțiunile sale fiind finalizate cu centrări foarte periculoase în fața porții lui Vlad, așa cum a fost și la prima ocazie ratată de UTA când, Dangubic a trecut la câțiva centimetri pe lângă minea centrată pe joc de Baravykas.
Alexandru Benga – 7 – L-a dominat pe Keșeru și a închis aproape perfect spațiile spre poarta lui Iacob. Sigur pe el în duelurile unu la unu, Benga a avut intervenții foarte bune și la mingile aruncate în careul arădean de jucătorii de la FCSB.
Vinko Medjimorec – 7 – Ca și colegul său de linie, Vinko a închis și el toate culoarele spre poarta lui Iacob. A câștigat toate duelurile unu la unu, având o singură scăpare, probabil o greșeală de plasament a întregii linii defensive, atunci când Cordea a scăpat singur cu Iacob după o fază în care cei de la FCSB au avut superioritate de 3 la 1. Nu i se poate imputa nimic la penalty-ul dictat de Barbu pentru henț, toți specialiștii afirmând că după noul regulament o astfel de intervenție nu se mai poate sancționa, mingea fiind atinsă involuntar cu mâna în condițiile în care execuția lui Vali Gheorghe a fost de foarte aproape.
Evgheny Shlyakov – 6 – Rusul a făcut și el un joc bun, dar din nou a făcut-o doar din punct de vedere defensiv, aportul său ofensiv fiind aproape inexistent. Deși a avut ca adversari direcți pe doi dintre cei mai rapizi jucători din Liga 1, Shlyakov s-a achitat foarte bine de sarcini în flancul stâng.
Modestas Vorobjovas – 6 – A recuperat foarte multe mingi la centrul terenului. A știut să dejoace jocul între linii al mijlocașilor echipei FCSB, dar a fost foarte ușor avertizat cu cartonaș galben de arbitrul Barbu și Gyuszi Balint nu a mai riscat în a doua repriză, înlocuindu-l la pauză cu Batha.
Juan Pablo Passaglia – 6,5 – Se vede la fiecare minge pe care o joacă că are o calitate tehnică foarte bună. Putea fi unul dintre protagoniștii jocului de aseară, dar șutul său cu dreptul din interiorul careului, după o fază excelentă creată de UTA, a trecut puțin pe lângă vinclul porții apărate de Vlad. A avut un joc bun și la intercepție fiind totodată și un jucător care a contribuit foarte bine la jocul de posesie al echipei arădene.
Idriz Batha – 6 – Intrat în locul lui „Mode” la pauza meciului, albanezul a depus un efort considerabil, dar parcă tot sub nivelul cu care ne-a obișnuit el în startul campionatului. Jucător cu personalitate, Batha a avut prea puține acțiuni reușite în jumătatea adversă, dar chiar și așa a fost una dintre piesele importante în ceea ce privește pressingul grupării arădene în terenul advers, acolo unde UTA a câștigat aseară foarte multe mingi care au creat apoi pericol la poarta lui Vlad.
Ioan Hora – 6 – Anunțat ca incert, Hora a bifat ultima jumătate de oră a jocului de aseară, perioadă din meci în care nu a avut prea multe reușite dar, în jocul fără minge, a ajutat mult în eliberarea spațiilor pentru colegii săi, așa cum s-a întâmplat și la golul marcat de Roger când, prin demarcarea sa i-a creat un spațiu liber foarte bun lui Dangubic, cel care a tras la poartă înainte de reușita brazilianului.
Roger Junio – 8 – Joc foarte bun al lui Roger, cu siguranță cel mai bun din ultimele 5-6 partide. În calitatea sa de mijlocaș lateral, a făcut foarte bine faza de apărare și a fost un ajutor foarte bun pentru Baravykas, a avut o intervenție curată la penalty-ul dictat de Barbu pentru un fault doar de el văzut la Octavian Popescu, a recuperat multe mingi în jumătatea adversă care apoi s-au transformat în acțiuni de atac periculoase și a înscris un gol în cel mai pur stil brazilian, driblând scurt portarul la o fază la care mulți ar fi închis ochii și ar fi tras tare la poartă.
Desley Ubbink – 8 – Majoritatea acțiunilor periculoase ale echipei arădene l-au avut în prim plan pe jucătorul olandez. De la el a plecat ocazia lui Passaglia, tot de la el a plecat pasa excelentă pentru Dangubic la prima ratare a croatului din prima parte, atunci când Roger a recuperat excelent mingea din picioarele lui Miron, tot Desley a fost cel cu „assist”-ul pentru Dangubic la faza golului după un un-doi din devieri și tot olandezul putea marca la doar un minut după egalare, dar șutul său a fost respins în transversală de Vlad.
David Miculescu – 6 – Efort deosebit depus de Miculescu la jocul de aseară și, chiar dacă nu a avut reușite pe plan ofensiv, a avut momente în care a ținut foarte bine de minge în zona mediană chiar dacă de multe ori a fost singur între mai mulți adversari. Un alt arbitru poate judeca altfel faza din minutul 89, atunci când împins din spate de Crețu, David a căzut pe Vlad și arbitrul a dictat ceea ce i-a fost mai la îndemână, adică fault la portar.
Filip Dangubic – 8 – Trebuie să fie destul de frustrant pentru Dangubic că nu se lipește la gol. În ultimele etape a fost atât de aproape de reușită, dar fie a ratat cu poarta goală la Mioveni, fie a trimis de două ori mingea în bară cu Argeș, pentru ca aseară să fie implicat în aproape toate acțiunile periculoase. În prima parte i-a pasat excelent în fața porții lui Passaglia, apoi a avut un șut puțin pe lângă poartă care l-a lăsat spectator pe Vlad, pentru ca la gol să combine excelent cu Ubbink și a avut o execuție din cădere care i-a pus mari dificultăți lui Vlad, după ce a fost mai rapid decât, de altfel, rapidul Vali Crețu. Tot Dangubic i-a pasat perfect în careu lui Ubbink la faza în care șutul olandezului a fost respins în transversală de Vlad.
Gyuszi Balint – 8 – A gândit excelent meciul și i-au ieșit toate schimbările din primul unsprezece, fie că vorbim de folosirea lui Benga, a lui Baravykas în dreapta, a lui Iacob sau a lui Passaglia. Echipa a jucat foarte bine încă din startul partidei, a avut o organizare defensivă aproape perfectă în fața unui adversar care atacă cu toate liniile, dar a citit foarte bine și „găurile” din defensiva celor de la FCSB, UTA având aseară cel puțin șase ocazii foarte bune. Este frustrant pentru tehnicianul Bătrânei Doamne modul în care a pierdut aseară, dar și faptul că în ultimele cinci etape UTA a fost echipa mai bună în patru dintre meciuri, dar în tot acest timp a adunat doar două puncte… Foarte bine articulat și discursul său de la finalul partidei.
Foto: gsp.ro
Comentariile portalului
Nu e stăpânul, dar e Președintele Senatului, adică al doilea om în stat, iar la ora asta ar fi normal să dețină ,interimar, și funcția (...)
A dus oameni cu el de la Oradea? Câți? Sunt pile sau nu? Hai cu dovezile, nu arunca vorbe la întâmplare.
Prin faptul ca "marii" nostri au lipsit de la acest eveniment national -24 ianuarie, nu ma refer la manifestatii pro CG sau sindixlcalisti- ridica semne mari de intrebare! Unde au (...)