sâmbãtã, 30 septembrie, 2023

Special Arad Logo

  Notele Bătrânei Doamne! FC Botoșani – UTA 1-2. Evaluarea jucătorilor echipei UTA conform Special Arad

  de Lucian Dănilă | 10 septembrie 2022, 1:48 PM | Recomandările editorilor | Sport

  0

  Cât de mult au așteptat arădenii o victorie pe teren străin… Din 25 octombrie nu au mai gustat așa ceva, iar după evoluțiile cu Mioveni și Chindia puțini erau cei care credeau că Bătrâna Doamnă se poate impune pe terenul de la Botoșani în fața unei echipe rănite după ultimele rezultate, dar totuși o echipă care în acest sezon a câștigat pe arena campioanei CFR Cluj.

  Exista o teorie conform căreia arădenilor le plac mai mult meciurile cu echipe care atacă, care încearcă să își impună jocul, decât în fața unor formații cum sunt Mioveni și Chindia, formații care refuză jocul, care se apără aglomerat și reacționează pe contraatac.

  UTA a făcut ieri seară un joc tactic aproape perfect în prima repriză, o repriză în care FC Botoșani nu a avut nici un șut pe poartă. Profitând de faptul că echipa gazdă era o „echipă lungă”, ca să împrumutăm un limbaj al antrenorilor, gruparea arădeană a profitat din plin de spațiile oferite, a dominat tactic mijlocul terenului și a reușit să pună mari probleme în defensiva gazdelor prin acțiunile lui Jobello, Stahl și Șteau, jucători care nu au avut nicio problemă în a încerca și a și reuși să își depășească prin driblinguri în viteză adversarii.

  UTA a avut o posesie de 46 la sută, dar a câștigat clar și la raportul de șuturi. Dacă cei de la Botoșani au avut doar două șuturi pe poartă, UTA a avut 8!

  La mijloc, Cascini a fost din nou inima echipei, el a dat pulsul, el a împins jocul, el a marcat dar tot el s-a aflat la locul potrivit, în propriul careu, atunci când a fost nevoie să blocheze o acțiune foarte periculoasă a celor de la Botoșani. Lângă el, Batha a făcut de departe cel mai bun joc din acest sezon, fiind excelent la recuperare, dar foarte bun și la jocul de posesie. În apărare, UTA nu a avut mari probleme în duelurile unu la unu, dar au fost totuși unele probleme pe ambele flancuri atunci când cei de la Botoșani atacau în spațiile dintre fundașii laterali și fundașii centrali. Așa au apărut breșele prin care au intrat Camara, chiar la faza golului, și Petkovski, la cele mai periculoase acțiuni ale gazdelor.

  Am asistat și la două debuturi pentru UTA în acest sezon, cel al lui Paul Anton dar și al lui Claudiu Negoescu, juniorul arădenilor intrând foarte bine și cu mult curaj într-un joc care se disputa la o intensitate foarte mare.

  O notă bună merită echipa arădeană și pentru reacția pe care a avut-o după golul lui Sno, pentru faptul că nu a mai reacționat ca și la meciul cu FC U Craiova, când s-a apărat aglomerat, ci a continuat să pună probleme pe atac pozițional.

  Dacă ne-a surprins ceva, a fost schimbarea la pauză a lui Stahl, jucător care a dezechilibrat flancul stâng al apărării celor de la Botoșani. A intrat Otele, iar nigerianul nu a fost deloc în ritmul partidei, pierzând aproape toate baloanele și, în plus, a fost și agresiv, ceea ce l-a făcut pe arbitrul Rusandu să-i acorde un cartonaș galben, decizie care a dus și la înlocuirea prematură a lui Philip.

  Și pentru că suntem la capitolul note, nota maximă o merită grupul de suporteri care a însoțit echipa într-una dintre cele mai lungi deplasări din acest sezon al Superligii.

  fani botosani

  NOTELE JUCĂTORILOR ȘI ANTRENORULUI BĂTRÂNEI DOAMNE

  Florin Iacob – 5 – Revenit după aproape o lună de absență, Iacob a avut parte de un singur șut periculos pe spațiul porții, șut pe care l-a respins în piciorul lui Sno, care a marcat după două încercări. Florin s-a remarcat doar la jocul foarte bun de picior.

  Marko Vukcevic – 6 – A avut o sarcină destul de grea în defensivă, atacanții celor de la Botoșani, mai ales Camara, fiind foarte rapizi. Atenția muntenegreanului de a-și îndeplini sarcinile din fișa postului l-au făcut să fie mai prudent în ceea ce privește urcările în atac, mult mai puține ieri decât în alte meciuri.

  Alexandru Benga – 7,5 – Joc exact al căpitanului echipei din ultimele etape, cu intervenții excelente. Ne amintim și acum piciorul pus la centrarea lui Camara, o minge care trecea de Benga ajungea în fața porții unde se afla un jucător al gazdelor care aștepta să o împingă în poartă. De netrecut în duelurile unu la unu, Benga a fost din nou un factor de siguranță pentru întreaga echipă.

  Andrei Chindriș – 6,5 – A început ezitant jocul, la prima fază Andrei trecând pe sub minge la un atac al gazdelor. A mai avut o mică ezitare și la golul celor de la Botoșani, el fiind cel care a greșit pasa care a dus la contraatacul gazdelor. S-a remarcat totuși prin unele intervenții excelente la mingile trimise în fața porții de Petkovski, dar și prin unele blocaje în fața careului lui Iacob.

  Erion Hoxhallari – 6,5 – Un nou joc bun al albanezului, cu un minus pe faza defensivă atunci când cei de la Botoșani au jucat între el și Chindriș. L-a pierdut de două ori pe Petkovski, dar s-a remarcat la duelurile unu la unu, la intervenția în fața lui Tîrcoveanu în careu, dar și pe plan ofensiv, acolo unde a avut o acțiune excelentă când l-a depășit pe Sno și a centrat în fața porții la ratarea lui Postolachi.

  Raul Șteau – 7 – Folosit în rol de decar, Raul a dovedit mult tupeu, a luat câteva acțiuni pe cont propriu, a pasat excelent pentru Postolachi la prima ratare a moldoveanului și a scos un cartonaș galben la faultul lui Șeroni asupra sa, a expediat două șuturi la poartă, fără rezultat însă, adică tot ce aștepți de la un jucător folosit pe acel post. Nu a ținut cont de mască și s-a implicat foarte mult și în duelurile directe cu adversarii, la unul dintre ele luând cartonaș galben, al treilea al său în actualul sezon. A suferit pe final din punct de vedere fizic, dar este explicabil dacă ținem cont că a lipsit mai bine de o săptămână de la pregătiri după accidentarea de la Mioveni.

  Claudiu Negoescu – 6,5 – A intrat foarte bine în locul lui Șteau deși se afla la debutul său în actualul sezon și abia la al doilea său meci în prima ligă. A dovedit că are personalitate în joc, a intrat bine în combinațiile de pe flancul drept, îndeosebi cu Ubbink, dar a și recuperat o minge în pressing lângă careul advers, dar pasa sa spre Ubbink a fost deviată în ultimul moment de un fundaș al gazdelor.

  Idriz Batha – 7 – A fost un adevărat zid la centrul terenului pentru acțiunile de atac ale gazdelor. I-a dominat fizic pe Ivanov și Mussis, a fost foarte atent la deposedări pentru a nu încasa din nou cartonaș și a centrat excelent la golul marcat de Cascini în urma unei lovituri de colț.

  Juan Bautista Cascini – 9 – Excelent, așa am putea spune într-un singur cuvânt despre jocul argentinianului. Stăpân pe el la fiecare minge jucată, excelent la recuperări atât în zona mediană cât și în propriul careu, o capacitate de efort incredibilă și același simț al golului pe care l-a arătat și când juca la Clinceni. Altfel spus, Cascini a marcat, a driblat, a recuperat, a făcut de toate, fiind de departe cel mai bun jucător de pe teren.

  Paul Anton – 6,5 – Poenaru a ales să-i ofere ultimele 10-15 minute ale jocului și să mizeze pe experiența lui. A șutat o dată la poartă, dar mingea s-a dus peste bară, a fost activ în jocul de posesie și a pierdut o singură minge la mijlocul terenului în fața lui Petkovski.

  stahl

  Albert Stahl – 8 – Confirmă forma bună arătată la jocul cu Chindia, dar ieri evoluția lui a avut impact și pe tabela de marcaj. L-a depășit de câteva ori în viteză pe Țigănașu, la prima fază a centrat în fața porții dar nu era niciun coechipier acolo, iar la a doua încercare l-a servit perfect pe Postolachi pe punctul de la 11 metri. Tactic, Stahl a stat foarte bine și a închis bine încercările de atac în bandă ale celor de la Botoșani. Dacă nu a acuzat probleme fizice, pare inexplicabilă înlocuirea sa la pauză.

  Philip Otele – 4 – Nigerianul parcă era în alt meci, unul doar al lui. Agresiv peste măsură, s-a ales cu un cartonaș galben după un atac din spate, iar mingile jucate de el au fost aproape toate pierdute, o pasă greșită de el în bandă ducând la inișierea atacului din care au înscris gazdele. Foarte bună alegerea lui Ilie Poenaru de a-l înlocui la doar 27 de minute după ce a intrat pe teren.

  Desley Ubbink – 7 – A fost jucătorul potrivit pentru finalul unui astfel de joc. Dacă ar fi să-i căutăm defectele din meciul de ieri, Desley a expediat acea minge în peluza la o lovitură liberă din poziție destul de bună. În rest, olandezul a făcut doar lucruri bune. A ținut excelent de minge, a jucat foarte bine între liniile celor de la Botoșani, a dat câteva „găuri” foarte bune pentru Jobello, a făcut pressing permanent în jumătatea adversă, centrat foarte bine din corner și a obținut câteva lovituri libere care au ajutat enorm la trecerea timpului. La faza în care Negoescu i-a pasat în fața porții, mingea i-a fost deviată în ultimul moment de un jucător advers. Remarcăm și șutul său periculos la faza la care Jobello a marcat din offside.

  Virgiliu Postolachi – 8 – UTA pare că și-a găsit atacantul pe care l-a tot dorit publicul arădean de la momentul promovării încoace. A marcat din nou, fiind la al treilea gol în acest sezon, după un șut care l-a păcălit pe portarul Pap. Pe lângă reușita de 2-0, Postolachi a mai avut două bune ocazii, cea din minutul 4 când a fost excelent lansat de Șteau, dar și cea de la centrarea lui Hoxhallari. O notă bună și pentru jocul fără minge, pentru presiunea pusă pe fundașii adverși, dar și pentru duelurile câștigate în jumătatea adversă.

  Claudiu Keseru – 5 – Nu a prins decât 14-15 minute pe teren, dar e deranjantă lipsa sa de implicare fizică. În timp ce Ubbink făcea pressing de câte ori mingea era jucată de fundașii adverși, Keșeru era un spectator din teren la construcția echipei adverse. A fost implicat într-o singură fază de atac a Bătrânei Doamne.

  Wesley Jobello – 7 – A fost un coșmar pentru Sno, jucător pe care l-a depășit la aproape fiecare acțiune. A avut un șut la poartă scos cu greu de Pap, a și înscris dar se afla în offside, a mai avut două ratări cu plecări în viteză din banda stângă și a ținut excelent de minge în bandă. S-a remarcat chiar și în plan defensiv, deși am putea spune că el trebuia să fie lângă Sno la golul marcat de acesta.

  Antrenor Ilie Poenaru – 8,5 – De departe cel mai bun joc al echipei pe care o antrenează în acest campionat. Prima repriză a fost una aproape perfectă, atât în plan defensiv cât și ca dezvoltare a acțiunilor de atac. A gândit excelent din punct de vedere tactic partida și a ales un prim unsprezece foarte potrivit pentru un astfel de joc. A surprins schimbarea lui Stahl, dar trebuie să-i remarcăm personalitatea pentru faptul că a avut curajul să-l schimbe pe Otele după doar 27 de minute de la intrarea nigerianului pe teren. O notă bună și pentru alegerea de a-l folosi pe Șteau în rol de decar în spatele lui Postolachi.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  0 + 1 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.