vineri, 19 aprilie, 2024

Special Arad Logo

    Notele Bătrânei Doamne! CS U Craiova – UTA 0-0. Evaluarea jucătorilor Bătrânei Doamne conform Special Arad

    de Lucian Dănilă | 15 decembrie 2021, 4:36 PM | Sport

    0

    Am văzut în ultimele două sezoane victorii ale echipei UTA în urma unor jocuri modeste, jocuri în care s-a închis în apărare, a beneficiat de zilele de grație ale portarilor Iacob și Balauru și au dat dovadă de un pragmatism ieșit din comun, înscriind la câte-o jumătate de ocazie, așa cum s-a întâmplat pe terenurile lui CFR, Dinamo, sau chiar în acest sezon cu FC U Craiova și chiar cu Voluntari.

    Aseară, însă, am văzut o echipă UTA „aproape perfectă”, exact așa cum au spus și majoritatea invitațiilor în studiourile televiziunilor Look sau Digisport, fie că s-a numit Marius Niculae, Radu Paraschivescu sau Cristi Dulca. A lipsit golul, iar boala asta pare să devină cronică atât timp cât meciurile de acest fel devin tot mai multe. UTA a ratat mai mult de cinci ocazii uriașe atât în meciurile cu CFR, cu Chindia, cu FC Argeș, iar aseară la Craiova am avut senzație de deja vu.

    Gyuszi Balint a gândit perfect meciul și l-a redus complet la tăcere pe mult mai titratul Reghecampf. Craiova nu a avut niciun șut pe poartă, UTA a dominat fiecare zonă de teren, fundașii arădeni au câștigat clar lupta cu mai bine cotații Koljic sau Ivan. La mijloc, Batha, Ubbink și Passaglia i-au subordonat pe Vînă, Nistor, Bancu sau Gustavo, iar fundașii laterali Vukcevic și Shlyakov au defilat în flancuri. Pe faza ofensivă, Miculescu, Hora și chiar Antal și Dangubic i-au depășit pe toate culoarele pe Papp, Screciu sau Căpățână, ultimul dintre ei având momente în care parcă înota încercând să stopeze acțiunile lui Miculescu.

    Din păcate, gruparea arădeană rămâne cu doar un punct după acest joc și cu laudele tuturor pentru impresia pe care a lăsat-o. Tocmai datorită a ceea ce a arătat timp de 90 și ceva de minute pe excelentul gazon al Craiovei, notele vor fi toate mai ridicate decât de obicei, inclusiv pentru cei care au ratat din poziții foarte clare și le-au scos peri albi fanilor arădeni.

    Iar până la a-i nota pe jucători, acordăm o nouă notă de 10 plus tuturor celor care s-au deplasat la Craiova pentru a încuraja echipa și, deși minoritari ca număr, au dominat de multe ori fondul sonor al superbei arene.

    NOTELE JUCĂTORILOR ȘI ANTRENORULUI BĂTRÂNEI DOAMNE

    Florin Iacob – 7 – O notă neutră dat fiind faptul că în afara jocului de cap și de picior nu avea cu ce să să remarce. A fost aproape de minge și la șuturile trimise peste poartă de Câmpanu sau Koljic și a ieșit foarte bine pe fiecare centrare.

    Marko Vukcevic – 8,5 – Efort uluitor al internaționalului din Muntenegru. S-a achitat foarte bine de sarcinile defensive unde i-a închis excelent pe Ivan și pe Bancu, iar pe lângă aceasta a dominat tot flancul și a venit cu multe centrări foarte bune din partea dreapta, cea către Miculescu atunci când a trimis cu capul pe lângă poartă fiind de-a dreptul extraordinară prin spatele fundașilor, tare, fără nicio șansă ca portarul Lazar să iasă la ea.

    Erico da Silva – 9 – Brazilianul a revenit printre titulari și a jucat aproape perfect. Spunem aproape perfect doar pentru că nu a mai apucat să-l blocheze pe Koljic la acea piruetă în urma căreia a șutat peste poartă. În rest, Erico a dominat atât spațiul aerian cât și terestru, a urcat des și în atac dar nicio minge nu a ajuns la el, iar după ciocnirea cu Koljic, când toți credeau că va fi înlocuit, fundașul Bătrânei Doamne a trecut și peste durerea de cap, de nas, peste amețeala de după impact și a continuat să joace imperial încă aproape 40 de minute. Pe lângă toate cele spuse, să spunem că Erico a fost faultat clar în careu de Bancu dar arbitri întâlnirii nu au văzut infracțiunea.

    Alexandru Benga – 8 – A închis toate culoarele spre poarta lui Iacob, a câștigat toate duelurile unu la unu și a arătat o tehnică excelentă la faza în care a urcat la 30 de metri de poarta adversă, a recuperat o minge, l-a driblat din gleznă pe unul dintre fundașii Craiovei și a trimis un șut sănătos, dar prea centrat, la poarta lui Lazar.

    Evgheny Shlyakov – 8 – La fel ca Vukcevic, rusul a fost stăpân de flancul său, atât pe faza defensivă, cât și pe cea ofensivă. A fost iertat de un cartonaș galben dar a arătat mult devotament atunci când, chiar după acea fază, s-a ridicat foarte repede să continue jocul deși a fost lovit violent cu mingea în față. Putea fi coautorul golului victoriei dacă Hora trata altfel acea fază în care a trimis cu pieptul peste poartă, centrarea lui Evgheny fiind minunată.

    Idriz Batha – 8 – Cel mai bun joc al albanezului de mult timp încoace. Agresiv, implicat, cu o progresie foarte bună spre treimea adversă, Idriz a ajuns și la finalizare după o fază colectivă excelentă a arădenilor, dar șutul său a trecut mult peste poartă. Curat în deposedări, Idriz a scăpat și fără cartonaș galben.

    Juan Pablo Passaglia – 7 – A ieșit cel mai puțin în evidență dintre toți mijlocașii arădeni, dar a făcut un joc excelent atât cu minge cât și fără minge. A alergat foarte mult și s-a implicat foarte mult în legarea jocului la centrul terenului, acolo unde UTA a avut un control autoritar.

    Liviu Antal – 6,5 – Din nou fără reușite, Antal a alergat foarte mult pe banda dreaptă și a fost de câteva ori în poziții foarte bune dar mingea nu a ajuns la el, iar atunci când a scăpat spre poarta oltenilor a fost surprins în poziție de offside.

    Roger Jr. – 6,5 – Trimis în teren pentru a aduce mai multă forță în banda dreaptă, dar și pentru tehnica în regim de viteză pe care o are, Roger nu s-a „lipit” la nicio ocazie, dar a fost o permanentă amenințare mai ales pentru Vătăjelu, cel intrat în locul lui Bancu în flancul stâng al oltenilor. Cu mai multă atenție putea să rămână în poziție de singur cu portarul după o pasă sclipitoare pe care a primit-o de la Ubbink.

    Desley Ubbink – 8 – A fost sclipitor în multe momente ale jocului. A recuperat foarte multe mingi în jumătatea adversă și chiar în treimea oltenilor. A participat la aproape fiecare acțiune periculoasă a arădenilor și s-a remarcat prin câteva pase superbe, așa cum au fost cele pentru Dangubic, pentru Roger, pentru Hora când nu a reușit să o trimită spre poartă din acel șpagat aerian, dar mai ales cea din minutul 90 spre Miculescu, atunci când tânărul jucător al Bătrânei Doamne a șutat din prima pe lângă poartă.

    David Miculescu – 7 – Poate sunt mulți dintre voi care i-ați acorda note sub linie tocmai că a scos peri albi tuturor fanilor arădeni prin ratările sale exasperante. dacă luăm partea plină a paharului, acest tânăr extrem de talentat, s-a jucat de multe ori cu Căpățână sau Screciu și a ajuns extrem de ușor în poziții de finalizare, la una dintre ocazii fiind chiar el cel care a intuit o pasă la centrul terenului după care a plecat singur spre poarta lui Lazar dar a șutat slab. Cu un joc ofensiv foarte bun, cu demarcări excelente, Miculescu a rămas corigent la capitolul finalizare. A plusat, însă, pe jocul defensiv, acolo unde l-am văzut recuperând prin alunecare mingi din fața careului după care pleca singur printre mijlocașii olteni. Este, de departe, cel mai bun produs de export al Aradului de la Dennis Man și Adrian Petre încoace.

    Filip Dangubic – 6,5 – Croatul s-a remarcat din nou prin efortul deosebit și prin fazele create în prima parte. La prima dintre ele a plecat în viteză pe partea dreaptă dar centrarea sa nu a fost ajunsă de Miculescu. Câteva minute mai târziu a reușit un lob foarte frumos peste linia defensivă a oltenilor și Miculescu putea deschide scorul după acea preluare pe piept, dar a preferat o pasă în fața porții decât să tragă la poartă cu piciorul drept.

    Ioan Hora – 6 – Nu am coborât sub această notă astăzi, iar cea mai mică dintre note este a lui Hora mai mult pentru acel cartonaș roșu în care nu a știut să evite acele provocări ale lui Papp. Hora a ratat o ocazie uriașă, aceea cu pieptul din fața porții, o fază la care a câștigat excelent prim planul dar nu a mai apucat să aplece capul, mingea venind foarte tare. Și-a dorit mult să marcheze, a fost foarte implicat în fiecare acțiune, a ținut bine de minge și a fost aproape de un alt gol la acea centrare a lui Ubbink.

    Gyuszi Balint – 9 – Mai trebuia să intre pe teren și să bage el mingea în poartă… Antrenorul Bătrânei Doamne a citit perfect jocul Craiovei, le-a cerut elevilor săi un pressing avansat imediat după acel forcing de 15 minute al Craiovei, și-a împins mereu fundașii laterali în treimea adversă, și UTA s-a instalat vreme de cel puțin 40 de minute în treimea adversă, ratând ocazii uriașe care nu-i pot fi imputate antrenorului. Organizarea defensivă a fost perfectă, iar desenul tactic de la ratările echipei arată că băieții știau ceea ce fac, faze lucrate, faze venite prin toate zonele de atac, atât prin flancuri, cât și pe zone centrale, atât cu joc la firul ierbii cât și cu mingi trimise peste linia defensivă adversă.

    Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

    Distribuie articolul

    Scrie un comentariu

    1 + 1 =

    Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.