miercuri, 28 februarie, 2024

Special Arad Logo

  Notele Bătrânei Doamne! CFR – UTA 0-0. Evaluarea jucătorilor echipei UTA, conform Special Arad

  de Lucian Dănilă | 26 noiembrie 2023, 6:55 PM | Recomandările editorilor | Sport

  1

  UTA s-a întors cu un punct dintr-una dintre cele mai dificile deplasări din campionat. Echipa antrenată de Rednic s-a apărat eroic în fața fostei campioane, iar în poartă Iacob a făcut minuni la unele ocazii ale gazdelor. Deși CFR a atacat mai mult, cea mai mare ocazie a partidei i-a aparținut Bătrânei Doamne, dar mingea șutată de Căpușă a lovit bara.

  După dezastrul cu Oțelul puțini au fost cei care sperau că UTA poate să facă față fostei campioane a României, CFR Cluj. Rednic a surprins prin formula de joc pe care a ales-o. La fel ca în partida tur, pierdută la Arad cu 1-3 pe acea ploaie torențială, antrenorul echipei arădene a început cu o formulă cu trei fundași centrali, Stolnik, Conte și Benga, dar și doi atacanți masivi, Luckassen și Cooper fiind pentru prima dată împreună în atacul Bătrânei Doamne. Cu Abeid nerefăcut complet, dar și după evoluția dezastruoasă a lui Dumitrașcu, banda stângă a fost asigurată de Micovschi, jucător care s-a achitat bine de sarcinile defensive dar care nu a mai fost deloc productiv pentru faza de atac. Căpușă a fost titularizat în banda dreaptă și a făcut cel mai bun joc al său de când a semnat cu UTA.

  Problemele au fost în ofensivă, acolo unde Rareș Pop – revenit și el printre titulari – nu a funcționat deloc, Micovschi, așa cum am scris și mai sus, a fost mai preocupat de faza defensivă, iar Cooper și Luckassen s-au întâlnit foarte rar cu mingea. În ceea ce privește relația directă dintre cei doi, aceasta a lipsit.

  Echilibrul a fost dat de Cristian Mihai și de Freitas, car au dus foarte bine lupta la centrul terenului.

  Cu atâția jucători preocupați de a se apăra, UTA a ajuns de foarte puține ori periculos în careul lui Sava, dar și așa, cea mai mare ocazie i-a aparținut lui Căpușă, dar mingea trimisă de el spre vinclu a lovit bara. A mai fost acea ocazie mare a lui Carp, din finalul partidei, după o fază foarte bună creată de Omondi și Fabry. Totuși, în ciuda celor ratări, putem spune că UTA a avut noroc la ocaziile mari ale feroviarilor clujeni. Avonou a avut o șansă mare în prima parte, apoi a mai fost bara din a doua repriză, dar și intervențiile lui Iacob la șuturile lui Muhar sau mai ales a lui Camora, dar și fazele din finalul partidei în care fundașii arădeni au respins la disperare mingile care cădeau în fața porții arădene.

  Dacă Iacob putem spune că a fost eroul meciului, trebuie să spunem că Eric Omondi a fost surpriza partidei, acesta fiind un permanent pericol pentru defensiva echipei lui Andreea Mandorlini.

  NOTELE JUCĂTORILOR ȘI ANTRENORULUI BĂTRÂNEI DOAMNE

  Florin Iacob – 8,5 – Excelent în intervenții, unele dintre ele foarte dificile, dar și un foarte bun coordonator. Iacob arată că în acest sezon a redevenit acel portar din primele sale două sezoane la Arad.

  Marko Stolnik – 7 – S-a achitat foarte bine de sarcini, a jucat simplu și a câștigat majoritatea duelurilor din zona careului arădean.

  Ibrahima Conte – 7,5 – Un joc bun al jucătorului venit de la Niort. Curajos, puternic, Conte a respins unele mingi foarte periculoase din careul arădean, dar în unele faze a arătat că este rudimentar atât atunci când vorbim despre degajpri, cât și atunci când ne referim la lovitura cu capul, unele mingi fiind adevărate „lumânări” care se înălțau în careul echipei UTA.

  Alexandru Benga – 8 – Calm, cu un plasament foarte bun și cu intervenții foarte curate, Benga a fost aseară liderul unei apărări care a reușit să nu ia gol pe terenul fostei campioane.

  Tiberiu Căpușă – 7 – Cel mai bun meci al său de când a venit la UTA. Atent în defensivă, Căpușă a urcat de câteva ori periculos în jumătatea adversă și chiar a ratat ocazia partidei, mingea șutată de el lovind bara.

  Marcelo Freitas – 6,5 – A început cu multe greșeli, pase date la adversar, dar apoi și-a revenit și a fost foarte calm în duelurile unu la unu pe care le-a câștigat pe majoritatea. Din păcate, s-a accidentat și a fost înlocuit cu Marku.

  Herald Marku – 6 – Intrat în locul lui Freitas, albanezul s-a limitat la jocul defensiv, sarcină de care s-a achitat destul de bine.

  Cristian Mihai – 6,5 – A alergat mult, i-a încurcat pe mijlocașii de la CFR în inițierea atacurilor, destul de bun în jocul combinativ, Mihai a reușit un nou joc bun, deși s-a văzut că este încă necopt din punct de vedere fizic în duelurile cu masivii jucători ai gazdelor.

  Claudiu Micovschi – 6 – Inexistent pe faza ofensivă și depășit atât ca viteză cât și ca forță de Mogoș, Micovschi a făcut o partidă bună în plan defensiv.

  Ali Abeid – 6 – Mauritanul a revenit după două etape de absență și a pus umărul la păstrarea rezultatului alb de pe tabela de marcaj.

  Rareș Pop – 4 – Joc slab a tânărului fotbalist al Bătrânei Doamne. A pierdut multe mingi în treimea adversă și nu a reușit să creeze nicio fază periculoasă pentru careul lui Sava. A fost înlocuit la pauză.

  Eric Omondi – 7,5 – A intrat excelent, a creat pericol în jumătatea adversă, i-a alergat foarte mult pe fundașii CFR-ului și cu mai multă luciditate putea să fie chiar mai eficient dacă făcea alegeri mai bune.

  Kevin Luckassen – 4 – După evoluția excelentă din meciul amical cu Dumbrăvița, Luckassen nu a reușit aseară să livreze nimic.

  Cătălin Carp – 5 – Intrat la pauză pentru a da mai multă siguranță la mijloc, jucătorul din Moldova s-a dovedit din nou a fi foarte lent, în plus a și ratat o mare ocazie în minutul 88 după acea acțiune creată de Omondi și Fabry.

  Godberg Cooper – 5 – Mereu în offside, greoi, are meritul de a lupta pentru fiecare minge.

  Andrej Fabry a jucat prea puțin pentru a putea fi evaluat.

  Antrenor Mircea Rednic – 7 – A citit bine jocul celor de la CFR, a fost inspirat când a ales o formulă cu trei fundași centrali, a gândit bine și schimbările, Omondi fiind unul dintre cei mai buni jucători de pe teren, iar ceilalți care au intrat au avut un bun aport defensiv.

  Citește și:

  CFR Cluj – UTA 0 – 0. Ce joc urât, ce emoții, dar ce punct mare!

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  Scrie un comentariu

  0 + 4 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.