Notați un nume: Alex Melniciuc! Copilul din Arad zburdă în tricoul României U15

  de Lucian Dănilă | 3 octombrie 2019, 3:17 PM | Recomandările editorilor | Sport

  0

  A început fotbalul sub comanda antrenorului Norbert Josza. Format la clubul Viitorul Arad, patronat de Giovani Catanzaritti, Alex Melniciuc s-a transferat de curând la Academia Prosport București, acolo unde a ajuns și un alt fotbalist talentat format la clubul arădean, Adrian Perenyi.

  Lider de generație la Viitorul Arad, Alex Melniciuc a fost folosit de multe ori și la grupa mai mare, antrenată de Dinu Maghici. Talentul său a ieșit la iveală și la Turneul Speranțelor, turneu în urma căruia a fost format lotul național Under 15.

  Astfel, acest copil din Arad a fost vioara întâi la prima acțiune a actualei generații România U15. Selecționata la care au mai evoluat și fiul lui Roland Nagy, Norbert, legitimat la UTA Arad, dar și Raul Popa, jucător crescut la Timișoara care evoluează la Atletico Arad, a susținut două jocuri amicale cu selecționata similară a Moldovei.

  Ambele partide au fost câștigate cu scorul de 3-0 de România. În primul joc, disputat marți la București, tricolorii U15 aflați sub comanda antrenorilor Răzvan Rotaru, Valentin Sinescu și Iulian Cojocaru s-au impus cu 3-0. Golurile au fost reușite de David Nemțanu, Alexandru Melniciuc și Adrian Caragea.

  VEZI CU CLICK AICI REZUMATUL MECIULUI MOLDOVA – ROMÂNIA

  În jocul de astăzi, disputat în Moldova, Luca Popa a deschis scorul în startul reprizei secunde, iar același Alex Melniciuc a reușit o „dublă” în decursul a două minute, stabilind scorul final: 3-0.

  Încă este tânăr, este doar un copil, dar merită notat numele acestui mic fotbalist care ar putea avea un viitor uriaș.

  Alex a fost folosit ca titular în ambele jocuri, în timp ce Norbert Nagy și Raul Popa au jucat și ei în ambele partide din postura de rezerve.

  România U15 – Moldova U15 3-0

  David Nemțanu (23), Alexandru Melniciuc (24), Adrian Caragea (55)

  România: 1. Vilomos (12. Răfăilă 59) – 2. Geană (13. Fărăgău 59), 4. L. Popa (14. R. Popa 59), 3. Ștefănescu (21. Sgârcitu 61), 6. Borza (16. Gondor 61) – 7. Stancovici (15. Nagy 59), 5. Brăsfăleanu (18. Cibi 61), 8. Mihăilă (17. Herciu 49) – 11. Nemțanu (19. Mazilu 49), 9. Melniciuc (22. Dragomir 59), 10. Caragea (20. Orlandea 61).

  Moldova U15 – România U15 0-3

  Popa (38), Melniciuc (40, 49)

  România: Vlad Răfăilă (Vilmos Kis, 57), Mario Geană (Alex Fărăgău, 51), Alin Ștefănescu (Iustin Sgîrcitu, 57), Luca Popa (Raul Popa, 57), Florin Brasfăleanu (Raul Orlandea, 57), Sebastian Borza (Norbert Nagy, 57), Victor Stancovici (Andrei Mihăilă, 36), Fabian Cibi (Antonio Herciu, 51), Alexandru Melniciuc (Denis Dragomir, 51), Adrian Caragea (Valentin Gondor, 51), David Nemțanu (Adrian Mazilu, 36)

   

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  0 + 8 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.