Nokia renunţă la Ozo, camera sa video pentru realitate virtuală. Piața e prea slabă

  de - | 11 octombrie 2017, 6:39 PM | IT

  0

  Nokia a dezvăluit anul trecut în cadrul Mobile World Congress o nouă cameră video cu filmare la 360 de grade numită Ozo, dedicată pentru producţii profesionale, în special pentru realizarea de materiale video pentru realitate virtuală. Astăzi însă, compania a anunţat că renunţă la acest produs, întrucât realitatea virtuală nu a atins nivelul necesar pentru a transforma camera Ozo într-un business profitabil, scrie Go4it, care citază The Verge.

  Nokia Technologies, divizie a companiei cu sedii în Finlanda, Statele Unite şi Marea Britanie, va concedia astfel peste 300 de angajaţi în urma închiderii diviziei Ozo. Compania va continua să investească în produsele orientate către sănătate, precum dispozitivele preluate de la Whitings. Business-ul de smartphone-uri se află în mâinile companiei finlandeze HMD Global, care dezvoltă smartphone-uri alături de Foxconn şi operează independent de Nokia Technologies, deci această decizie nu afectează dezvoltarea acestei categorii de produse.

  Sursa foto: Road to VR

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  2 + 2 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.