sâmbãtã, 13 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Noi suntem Caracal! Alexandra urla de durere și spaimă, pe ei îi durea în p… În procuror…

  de Lucian Dănilă | 27 iulie 2019, 7:57 AM | Opinii | Topic special

  12

  Am fost Charlie Hebdo, apoi am fost Paris sau Bruxelles, iar acum patru ani eram cu toții Colectiv. Profilele noastre de Facebook arătau mesaje ca „Je suis Paris!”, sau acea lumânare peste care scria „Colectiv”.

  De ieri, noi, toți românii, suntem Caracal. Suntem Caracal pentru că suntem un popor de proști, un popor de „las-o așa”, sau mai nou de „las-o frățică, că vine mâine de mână cu unu. Știi cum sunt fetele…” Sunt cuvintele pe care i le-a adresat șeful Poliției din Caracal tatălui Alexandrei, fetița de doar 15 ani a cărui moarte a oripilat toată țărișoara asta, atât prin modul în care a fost comisă, dar și prin modul în care au acționat organele de anchetă. Nu, idiotule, mâine nu mai vine cu nimeni de mână, pentru că probabil nici mâinile nu i-au mai rămas întregi.

  Caracal, orașul acela plin de minuni, orașul în care pușcăria este pe strada Libertății, în care cimitirul este pe strada Învierii, în care a luat foc sediul Pompierilor, localitatea în care singura școală din oraș este Școala Nr. 2 și totodată, orașul în care s-a furat ușa de la sediul poliției.

  S-a furat ușa de la sediul poliției! După cum au acționat în cazul Alexandrei, ne miră că nu i-au furat și pe polițiști…

  S-au scris râuri, fluvii, oceane de cuvinte despre moartea Alexandrei și revolta interioară, a mea, a ta, a noastră a tuturor parcă crește cu fiecare informație care apare. Sunt revoltat pe sceleratul acela pentru care aș reintroduce pedeapsa cu moartea, dar nu ar fi politically correct; sunt revoltat pe cei de la STS care au mai adunat o bilă neagră după cazul Iovan – Aura Ion din Munții Apuseni; sunt revoltat pe polițiștii care așteptau un mandat de percheziție; sunt revoltat pe procurori și pe judecători care au dormit pe ei până la ora 6 dimineața, atunci când din punct de vedere legal puteau intra în casa unui criminal cu mandat de percheziție.

  Idioți! Au vrut să respecte legea încălcând-o. De ce? Pentru că probabil nici nu știau legea, probabil nu știau că Art. 27 din Constituție, cel care se referă la Inviolabilitatea domiciliului, are câteva excepții printre care, la punctul b), scrie „înlăturarea unei primejdii privind viaţa, integritatea fizică sau bunurile unei persoane.”

  alexandra

  Dar cum să știe ei legea într-o țară în care atunci când se fac angajări în poliție, cei care prind primele locuri sunt copiii polițiștilor? Cum să știe ei legea atunci când șefii polițiilor județene sunt toți puși pe linie de partid? Cum să știe ceva atât timp cât bravii noștri politicieni, chiar de la Arad, sunt angajați pe la companii de stat pe post de consilieri ai directorilor pe care chiar ei îi conduc? Pe o grămadă de bani… Cum să ne așteptăm la ceva bun atât timp cât procurorii dau „neurmărire” la jumătate din dosarele polițiștilor, iar judecătorilor le sună ceasul la 6 dimineața?

  Înainte de a fi găsit imobilul în care a fost violată, hăcuită și topită în acid Alexandra, polițiștii din Caracal au mai percheziționat două alte domicilii. Cine credeți că a fost dus să spargă ușile acelor imobile? Tatăl Alexandrei… Păi să nu te revolți? Asta în timp ce șeful poliției cărăcălene îl amenința: „dacă nu găsești nimic, plătești tu perchezițiile…” Apoi, la domiciliul criminalului nici nu l-au mai chemat.

  Cum să nu te revolți când auzi că de la ora 3 și până la ora 6, polițiștii tăiau frunze la câinii criminalului pentru a-i adormi? Să nu facă gălăgie… Probabil din prea multă compasiune pentru animale. Oare dacă era fiica vreunui polițist, a vreunui judecător sau a unui procuror, mai tăiau frunze la câini până la 6 dimineața?

  Vorbim despre aceeași polițiști care de patru luni, din aprilie, o caută pe Luiza. Au găsit-o ieri. Au găsit ce a mai rămas din ea. Câteva oase și, probabil, câteva bijuterii…

  Cu ce ne vom alege după acest oripilant caz? Cu câteva demisii și cu alte câteva demiteri. Au început de aseară: șeful Poliției, Ioan Buda, și prefectul de Olt, Petre Silviu Neacșu au fost demiși aseară, la propunerea ministrului de Interne Nicolae Moga. Nu este de ajuns. Sistemul va rămâne același, iar scaunele din acest sistem putred, plin de carii și de autosuficiență, put și la propriu și la figurat.

  Alexandra urla de durere și de spaimă. A sunat de trei ori la 112 și totul s-a încheiat cu un alt strigăt de disperare: „Vine! Vine!” Din păcate pentru ea, pentru familia ei și pentru cei care au cunoscut-o, nu au venit cei pe care ea îi aștepta, cei în care ea avea încredere, cei care ne oferă „Siguranță și încredere”. Au venit de dimineață, după 19 ore de la apelurile la numărul de urgență. 19 ore!!! Dar pe ei îi durea în p… Îi durea în… procuror și al său mandat de percheziție.

  dinca

  Familia Alexandrei va plânge până își va da duhul după fiica lor care a murit cu zile. La fel și familia Luizei, fata dispărută în aprilie. Luiza Melencu avea 18 ani. Atât ea cât și Alexandra Măceșanu au fost luate la ocazie de Gheorghe Dincă. Probabil, în curtea sceleratului vor mai fi găsite și urme ale altor cadavre.

  Câteva nume din acest adevărat arbore al incompetenței vor primi, nu peste mulți ani, pensii speciale, pensii de polițist-șef, de magistrat…

  Noi suntem niște proști grămadă care acceptăm toate astea de zeci de ani. Noi suntem cu toții vinovați de moartea acestei fete de doar 15 ani, suntem complici la toate aceste nenorociri care ni se întâmplă pentru că acceptăm astfel de nenorociți să conducă instituțiile care ar trebui să ne facă viața mai ușoară. Ei, cu complicitatea noastră, sunt mânjiți de sângele Alexandrei din acea curte infectă a unei brute de 65 de ani care a bătut-o și a violat-o, a despicat-o și a topit-o în acid.

  Noi suntem Caracal!

  PS: Uneori se spune că după un duș e ca nouă… Așa se va întâmpla și cu această anchetă, vor fi găsiți doi, trei, poate cinci vinovați, după care ceilalți vor fi spălați de păcate. Măcar de i-ar chinui conștiința. Pentru cine o mai are…

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Noi suntem Caracal findca suntem complici la impostura si defectele sistemului?
   Sa fii complice implica participarea la un proces decizional. sau chiar si numai o pasivitate in acesta. Cand am fost noi cei care am decis din pozitia noastra evidenta de subiecti pasivi? Cand am girat noi impostura asta si constructia asta necompetitiva? Cand am avut noi posibilitatea sa alegem intre competenta si incompetenta, intre competitivitate si nepotisme, intre responsabilitate si belfereala inepta, intre valori si nonvalori?
   Cauza nu este complicitatea noastra ci excluderea noastra din alegeri, orice fel de alegeri, din handicaparea populatiei prin manipulari, promovarea pseudovalorilor, cultivarea inculturii si stimularea goanei dupa privilegii! Hotia coruptia si prostia sunt produse ale omului obisnuit sau un rezultat al unui sistem contruit in jurul interesului mercantil de comisionare a interesului public de catre o minoritate pornita pe jaf si cum putem noi modifica sistemul astfel incat motivatia sa fie bazata pe competitie, competitivitate, meritocratie, responsabilitate, corectitudine …?

   +11 voturi
   +1
   -1
  2. Lucian, articolul din constitutie la care faci referire (art.27 lit. b) mai pe romaneste si intelesul tuturor presupune ca poti interveni si fara mandat doar in cazul in care exista indici temeinice adica:
   -organul ajuns la fata locului constata ca se aud: urlete, tipete
   -sunt vizibile evenimente ce pun in pericol viata unei persoane: suspectul pune in primejdie viata unei persoane/fiinte, incediu, calamitati naturale
   -pericol iminent

   Este necesar ca macar una din situatiile enumerate mai sus sa fie indeplinite!
   Refuz sa cred ca politisti ajunsi la fata locului inaintea mandatului sa fi obsevat una din evenimentele enumerate si sa nu fi interveni deloc!

   Nu iau apararea nimanui! Doresc sa clarific respectivul articol care este prezentat in massmedia si nu este detaliat la ce face referire si in ce conditii se aplica!

   --4 voturi
   +1
   -1
   • Multumesc pentru comentariu. Vreau să adaug, însă, faptul că acele țipete și urlete s-au auzit. Dar cu ceva mai bine de zece ore înainte, când acea fetiță de doar 15 ani urla in telefon, vorbind la 112, înspăimântată, că a fost violată, bătută și legată cu sârme de picioare. Oare ce trebuia să spună mai mult? Păcat că nu știa să dea și coordonatele exacte ale locației, pentru că se pare că serviciile noastre, STS-ul, nu prea le nimerește, sau le nimerește dacă caută răspunsul în spate, la răspunsuri, cum făceam câteodată pe băncile școlii la problemele de matematică…

    +4 voturi
    +1
    -1
    • Așa este Lucian! STS-ul nu și-a făcut treabă la timp sau buna furniza date concrete! Iar câteva articole nu sunt bine definite și sunt loc de interpretări! Consider că organele competente care se deplasează la astfel de eveniment sa poată pătrunda pe domeniul privat fără a fi necesar mandate!

     +2 voturi
     +1
     -1
  3. … noi nu suntem Caracal si nici nu suntem tara prostilor, noi suntem cu mult mai mult decat atat.Noi suntem tara imbecililor absoluti, a hotilor la drumul mare, a leprosilor din politica si a mancatorilor de urzici si loboda.Suntem tara parfumului de ambrozie, a traficantilor de carne, a tragatorilor de aurolac si a ingurgitatorilor de soricioaica.Suntem tara palatelor tzi_ganesti, a mafiei de pretutindeni si a politicienilor padurari, mecanici, soferi, pantofari, cu BAC-ul luat la 30 de ani si facultatile facute dupa 45 de ani.Suntem tara in care fiecare face ce vrea si traieste intr-o lipsa de respect fata de ceilalti egala cu dementa.Suntem o tara fara reguli, o tara in care anormalitatea inseamna normalitate.Suntem mancatori de seminte, scuipatori de flegme verzi si betivi notorii.Principala noastra arma de discutie este cutitul, bata si toporul.Despre disciplina dialogului nu a auzit nimeni in Romania.Tara asta are cea mai mare adunatura de imbecili si oligofreni din lume care sunt stationati in cea mai jegoasa capitala din Europa, Bucuresti.Ii platim pentru ca ei spun ca sunt alesii poporului.Niste imbuibati plini de slanina, burtosi, cu cefe late si priviri de bivoli castrati sau botoxati si fardati ca ultimele curve masculine.Suntem tara nevestelor, copiilor, matusilor, verisorilor, nasilor, finilor, unchilor si a neamurilor proaste!Suntem tara militienilor, a procurorilor din colhozurile sovietice, a judecatorilor defecti mintal, a managerilor si directorilor de institutii publice ce nu stiu tabla inmultirii cu “unu”. Suntem tara unde profesorii nu le predau lectiile copiilor la scoala ca sa ii poata aduna la gramada la meditatii.Suntem tara mincinosilor si a primarilor corupti care ne baga mana in buzunar de 30 de ani fara incetare.Suntem tara amantelor botoxate care se bucura ca au primit un “Rembrand” cu patru usi.Suntem tara inghititorilor de praf si a celui mai poluat aer din Europa, tara bolnavilor de cancer si de diabet, tara mortilor supremi in accidente de circulatie, tara care-si calca in picioare demnitatea de a se numi o tara civilizata.Suntem tara muncii in zadar, a neprofesionalismului in toate domeniile, suntem tara in care doar 2% din populatie mai este normala la cap, maxim.Tara secretarelor care au ajuns decane de facultati, a securistilor profesori universitari, a hotilor ajunsi judecatori, a mincinosilor ajunsi prefecti si primari, a nebunilor ajunsi educatori si profesori, a analfabetilor ajunsi analisti politici.Suntem tara derbedeilor, a panglicarilor si a cocalarilor ajunsi vedete TV.Asta-i tara noastra, la o privire de 3% din cate s-ar mai putea spune.Bate vantul, praful se ridica…privim inainte, fara nicio frica!O duminica frumoasa!

   +8 voturi
   +1
   -1
  4. Stimate autor…voi ați publicat un articol similar… diferența este că a avut altă încheiere. Dar Miliția VLAICU, milițienii s-au comportat la fel cu tatăl acelui băiat de 16 ani. De ce nu mai apare continuarea? DE CE ACEI MILIȚIENI SUNT INCA IN FUNCȚIE? PT CA SE Milițienii AȘTEAPTĂ SA UITĂM? NTZ!
   Știi cum e stimabile?
   …eu nu sunt Caracal…sunt cetățean simplu, mereu m-am revoltat…dar din păcate ATAT POT FACE! LEGAL! Am creat petiții,am semnat altele create de alții…Eram abia câteva mii la cea pentru înăsprirea pedepselor și apoi când câteva mame s-au organizat sa manifeste împotriva pedepselor cu suspendare pt viol au fost amendate de jandarmi și umilite de tv sistemului. Nu ne duce capul la ce poate urma când OLIGOFRENI sunt numiți sa ne apere sau sa ne reprezinte?

   Legat de cazul din Caracal…este cunoscut datorită amatorismului autorităților… că dacă nu trecea ca articolul vostru.

   Când mulți ne revoltam după Colectiv și strigam… CORUPȚIA UCIDE eram batjocura tuturor arădenilor prin comentarii. Acele două copile au murit pt că s-au NĂSCUT ÎNTR-O ȚARĂ FARA CETĂȚENI…O ȚARĂ DE PROSTI DE LINGĂI SI IPOCRIȚI!

   La toți care puteați face orice și nu ați făcut, la toți care nu ați luat atitudine din cauza nush cărei doctrine, la toți care ați stat acasă când se protesta împotriva corupției sa va fie rușine mah!!!

   +1 voturi
   +1
   -1
   • Daca ai avea dorinta, curiozitatea, seriozitatea, responsabilitatea pe care le invoci ai stii ca nu asprimea sanctiunilor descurajeaza fenomenul infractional ci aplicarea deindata si de fiecare data a unor sanctiuni, cu incepere de la abaterile cele mai marunte (se urmareste educarea si nu desfiintarea individului).
    Bunele intentii ale unor oameni onesti devin pericole pentru societate din cauze de incultura, de aroganta, de autosuficienta. Alti oameni cu bune intentii si onesti care detin in plus si bun-simt si sesizeaza ca masurile excesive nu pot fi benefice raman pe margine. Si in felul asta societatea nu se poate pune de acord si continua sa fgie manipulata de smecherasi, politruci, jafuri, zdrente etc.
    Daca printre indivizii astia care propun masuri abuzive, excesive, radicale, extreme mai vezi si niste politruci care identifica o oportunitate pentru a-si atinge scopurile lor de rahat – toate miscarile la care spui ca ai participat raman/devin simple manifestari ale unor babuini agresivi si redusi.
    Ca sa vezi mai simplu ce propunere ai sustinut: ai cerut ca structurile de forta ale statului sa fie inarmate cu o bata si mai grea. timp in care nu ai cerut structurilor sa aplice cu consecventa sanctiunile (adica sa o faca ca si pana acuma: cand au ei chef si impotriva cui au ei interes). Mie mi se pare ca ai sustinut o justitie medievala cu pedepse capitale aplicate discretionar de seniorul de mosie care era si popa si nobil si judecator si seful armatei si perceptorul darilor catre stat (nobilul din evul mediu fiind ceva care seamane izbitor cu vatafii de scalvi moderni numiti democratic alesi ai nostri, lideri, clasa poilitica, politicieni).

    --2 voturi
    +1
    -1
    • …articolul nu este despre politic! Este despre noi! Despre durerea-n p…a a romanului cand STATUL ii incalca drepturile! Despre faptul ca MAJORITATEA INTOARCEM CAPU’ SAU DAM LIKE LA O STIRE SI NE GANDIM CA NOUA NU NI SE POATE INTAMPLA! Despre faptul ca, desi CONSTITUTIA il obliga EL STATUL se face ca nu vede si noi care ar trebui sa il tragem de maneca NE BATEM JOC DE CEI CARE O FAC SI II FACEM SPALATI PE CREIER SAU REZISTENTI! Nu stii ce am sustinut pt ca nu ma cunosti! Inventezi… si eu m-am cam saturat sa tot iti raspund la bazaconii. Eu zic ca e aiurea sa scriem mereu offtopic doar pt ca tu ai vedenii! Culmea e ca, daca te baga cineva in origini sari ca ars ca tu esti de fapt ala balacarit! Nu mai bine discuti tu cu d-l Notaros el e mai calm si are rabdare cu tine? Mie imi vine sila numai cand vad cum gandesti!

     In fine ceea ce am scris am scris pt ca asa simt…nu mi se pare normal ca un violator sa iasa dupa 5/6 ani sau sa primeasca pedepse cu suspendare. Mamele alea care au protestat in Bucuresti d’aia au protestat. Despre asta e vorba! Daca dai pedepse cu suspendare unor violatori sau ii eliberezi cu zecile inainte de termen incurajezi infractionalitatea! Practic acesti monstrii n-au frica de nimic si
     ACEASTA CLASA POLITICA ASTA A FACUT! Le-a dat curaj! Ca tu vezi altfel sau ma vezi pe mine nush ce conspirator asta tine de tine si de punctul tau de vedere!

     Pedeapsa capitala as sutine-o daca am avea justitie!

     +1 voturi
     +1
     -1
  5. Problema nu este la a protesta sau a nu protesta ea vine de la cum votam și cum realizam ca tot timpul cei care oferă pomeni sa câștige ciolanul sunt vinovați pentru toată aceasta harababura.
   Deci printre altele putem noi tot protesta și ieși în strada ca tot nu putem suplini acești oligrofeni ce oferă pomeni electorale celor ce pot fi duși de nas ușor. Când în 92 Iliescu era pus președinte tot pentru ca oferea pomeni electorale și aducând mineri la București și bagandule pumnul în gura oamenilor de calitate și nu a fost nimeni judecat pentru asta în ce tara trăim în tara unde nimeni nu răspunde pentru ceia ce face unde infractori sunt lăsați liberi interlopi sunt prieteni cu organele de cercetare ce poți sa faci.
   Unde 3 protestează iar 100 stau și rad iar 1000 abea așteaptă o pomana sa sara pe cei 3.
   Pe zi ce trece suntem o tara de inculți deoarece școală nu mai avem acești politicieni inculți ei nu vor oameni mai deștepți ca și ei sa nu se facă de ras.
   Asa ca atata timp cât aceasta clasa politica inculta, nesimțită, nu se va schimba putem noi sa tot protestam ca tot de geaba nu avem sorti de izbândă.

   +1 voturi
   +1
   -1
   • Alegeri libere si democratice in tara asta: pot alege intre o borala, o zdreanta, un gunoi si un hot. Tie ti se pare ca noi chiar putem alege si niste candidati dezirabili? Mie mi se pare ca nu. Ti se pare tie ca noi nu stim ce vrem, ca suntem prosti si nu putem vota inteligent? Nu, suntem doar blocati in oferte electorale dezastruoase. Sistemul electoral nu permite accesul cu sanse reale a unor candidati altii decat cei propusi de sefii de partide, adica tot aceeasi sau altii care stiu sa linga, sa se faca utili sefilor de partide, care astfel isi asigura prin sustinatori fideli continuitatea pe pozitii cu acces la resurse publice.
    Te-ai intrebat vreodata ce trebuie/ce se poate face pentru ca sa avem o clasa politica responsabila? Poate tu crezi ca votand raul cel mai mic, asa cum facem de peste 30 de ani, se va schimba ceva? Astepti candidatul providential care va veni, incredibil, din oferetele partidelor de rahat?

    --2 voturi
    +1
    -1
  6. Ce am reusit sa stricam in 30 ani de democratie originala si in 40 de ani de comunism! nu vom reusi sa reparam asa cu una cu doua!
   Va trebui sa repunem invatamantul in drepturi!
   Sa nu ii mai trecem daca nu stiu nimic, daca nu stiu a se comporta, … si asa putem spera ca in 40 ani sa refacem aceasta tara.
   Eu sper sa mai vad acest lucru. Sper si ma rog pentru asta.
   Si putem incepe prin a incepe sa ne cerem drepturile! Si sa anuntam toate anomaliile!
   Asa mi se pare normal.
   Voi ce ziceti?

   0 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  8 + 1 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.