duminicã, 16 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Noi reguli pentru turiștii care vor să meargă cu mașinile electrice în Grecia

  de - | 27 mai 2024, 9:56 AM | Internaţional

  0

  Noi reguli pentru turiștii care vor să meargă în Grecia! Mașinile electrice cu baterii încărcate peste nivelul de 40% vor fi refuzate la transportul pe feriboturile spre insulele din Grecia.

  Șoferii de mașini electrice, hibride sau alimentate cu gaz petrolier lichefiat (GPL) trebuie să respecte noi reguli pentru a le fi permis transportul cu vehiculele pe feribot, în Grecia. Bateriile mașinilor electrice nu trebuie să fie încărcate la mai mult de 40% din capacitate, în timp ce vehiculele alimentate cu GPL nu trebuie să aibă mai mult de jumătate de rezervor plin, conform noilor norme, care au intrat deja în vigoare.

  Autoritățile din Grecia au transmis, la mijlocul lunii aprilie, noi norme către companiile de transport, care stipulează condițiile în care pot fi transportate mașinile electrice pe feribot, cele hibride care se încarcă, precum și alte mașini cu combustibili alternativi. Noile reglementări vin în urma unui raport al Agenției Europene pentru Siguranță Maritimă (EMSA) și a „experiențelor (…) care au îngrijorat recent comunitatea transportatorilor internaționali”, spunea, la 1 mai, Ministerul Afacerilor Maritime din Grecia.

  În clar, Ministerul spune că nivelul de încărcare a bateriilor nu trebuie să depășească 40%, iar alimentarea vehiculelor electrice sau hibride la bord este interzisă. Mai mult, pasagerii au obligația de a informa echipajul în cazul în care primesc vreun mesaj de alertă legat de vehiculul lor.

  sursa: Știri pe surse

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  5 + 5 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.