luni, 22 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Noi nume pentru Sziget 2023. Lista headlinerilor este completă

  de Iulia Notaros | 14 martie 2023, 7:41 PM | Internaţional | Muzică

  0

  (foto: Lorde / Facebook)

  Festivalul Sziget și-a anunțat a doua „doză” consistentă de nume, finalizându-se astfel lista de headlineri de pe Scena Mare. Dintre numele nou anunțate, doi headlineri revin la festival: Mumford and Sons, al căror anterior concert de pe insulă a fost sold out, și Macklemore, unul dintre suspecții de serviciu ai festivalului. Pentru cei cu gusturi mai fine, vestea bună e că înainte de Macklemore va cânta australianca Lorde. Deși nu e headliner, Lorde e considerată de organizatori un cap de afiș, alăturându-se astfel deja anunțatelor Florence and the Machine și Billie Eilish într-un line-up feminin puternic. Multe festivaluri, inclusiv Glastonbury, au fost criticate pentru insistența de a programa mai ales soliști și trupe exclusiv masculine- Szigetul măcar aici stă bine, pe lângă Lorde fiind anunțate și girl in red, Arlo Parks și Caroline Polachek, vedete în afirmare ale scenei indie.

  Ediția actuală stă mai prost la categoria de diversitate a genurilor, care fusese, mult timp, un punct forte. În ultimii ani, după preluarea de către noul proprietar britanic, Szigetul a virat destul de puternic pe linia electronică, care aduce petrecăreți de pe tot continentul, în pofida faptului că festivalul Balaton Sound, tot din portofoliul Sziget, a avut, de la început, același profil. Partea pozitivă e că se aduc mai frecvent și soliști și trupe britanice mai „de nișă”, în lista actuală îi avem de exemplu pe Loyle Carner sau Sleaford Mods.

  O veste epocală este legată de unul dintre aspectele de importanță maximă ale festivalului: toaletele. Celebrele cutii albastre Toi Toi (sau Yoo, cum fuseseră rebranduite recent) vor fi înlocuite aproape total cu unități sanitare de tip container, cunoscute deja de la festivalurile englezești. Conform organizatorilor, noile unități sunt mai igienice și mai ușor de curățat, ceea ce va reduce și intensitatea mirosurilor neplăcute din aproprierea zonelor WC. O altă preocupare rămâne intensitatea, se speră că mult redusă, a prafului: procesul de „reînverzire” al insulei, la care organizatorii au participat alături de gospodărirea comunală a capitalei, a fost finalizat, iar în timpul festivalului se va folosi un sistem special de redirecționare a umidității din aer spre sol, pentru a crea un strat protector care să nu permită ridicarea prafului și a nisipului.

  Festivalul Sziget are loc între 10 și 15 august 2023, biletele sunt disponibile pe site-ul Sziget. Odată cu anunțarea listei complete de headlineri au devenit disponibile și biletele zilnice, care costă 75 de euro (biletul simplu) sau 160 de euro (biletul VIP). Ca întotdeauna, biletul zilnic conține și prețul campingului simplu, până a doua zi dimineața la ora 6. Abonamentele de 6 zile costă 349 de euro (569 cu opțiunea VIP), iar cele pe 3 zile consecutive, 240 de euro (405 cu opțiunea VIP). Toate abonamentele conțin prețul campării simple, pentru camparea în zonele special amenajate, se pot cumpăra bilete suplimentare.

  Lista completă a numelor anunțate pe 14 martie: Mumford and Sons, Macklemore, Lorde, Yung Lean, Loyle Carner, Lazza, Bizzey, Josman, Mezzosangue, Call Me Karizma, girl in red, Bonobo, Tale Of Us, Caroline Polachek, Arlo Parks, Jeff Mills, AJR, Sleaford Mods, Ben Böhmer live, SG Lewis, Mochakk, Reinier Zonneveld Live, TroyBoi, Giant Rooks, I Hate Models, 999999999, Confidence Man, The Aces, Son Mieux, Acid Arab, DJ Tennis, Shlømo, Herrensauna XXL, Anetha, TxC, Bizzey, Lucie Antunes, Coloray, Vinicio Capossela, anna RF, Queralt Lahoz, The Haunted Youth, 47Ter, Leyo, Stain The Canvas, M. Byrd, LASS, Al-Qasar, Awir Leon, Damien.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  9 + 5 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.