Nivelul ridicat al Mureșului a „înghițit” o parte din terasa Ratio de la Ștrandul Neptun | Foto

  de Raluca Medeleanu | 19 iunie 2020, 10:51 AM | Știri Arad | Topic special

  2

  Nu este neapărat o surpriză faptul că, în urma ploilor abundente, apele Mureșului au crescut ca nivel, însă, spre deosebire de alți ani, acum albiile râului au și terase, iar una dintre ele este amplasată chiar aproape de cursul apei. Ieri, apele au înghițit o parte din terasa de la Ratio, însă acest lucru nu a luat prin surprindere proprietarii restaurantului.

  Deși filigoriile și barul din lemn au rămas acolo, mesele și băncuțele și obiectele din bar au fost mutate de muncitori încă dinainte de inundație, după cum ne-a explicat patroana de la Ratio, când am ajuns la fața locului pentru a face fotografii. Deși partea cea mai de jos a terasei există deja de mai bine de doi ani, în care nu a fost victimă a apelor, proprietarii au luau foarte în serios zicala „paza bună trece primejdia rea” și s-au asigurat că eventuala creștere a nivelului Mureșului produce cât mai puține pagube.

  Momentan, terasa de la restaurantul Ratio este singura care a fost acaparată de ape, celelalte de pe albia râului fiind situate mai sus, către dig.  Rămâne de văzut dacă ploile anunțate pe zilele următoare vor ridica și mai mult nivelul apei și, astfel, le vor afecta și pe acestea.

   

  Distribuie articolul

  Comentarii

  Scrie un comentariu

  1 + 6 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.