duminicã, 23 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Nimic nou. Vicepreședintele CJ Suceava, prins în flagrant în timp ce primea mită de 40.000 de euro de la un „drumar”

  de - | 5 aprilie 2022, 9:09 AM | Naţional

  0

  Denunțătorul, Vasile Rîpan, a apelat la DNA Cluj deoarece DNA Suceava ar fi în relații apropiate cu Gheorghe Flutur, președintele CJ Suceava

  Vicepreședintele Consiliului Județean Suceava, Silviu-Cristinel Crețu, fost consilier personal al noului președinte interimar al PNL, Gheorghe Flutur, a fost reținut luni de procurorii DNA. Anchetatorii au organizat un flagrant și l-au ridicat pe Cristinel Crețul chiar din biroul său din Consiliul Județean.

  Procurorii DNA spun că Silviu-Cristinel Crețu, vicepreședinte al Consiliului Județean Suceava, ar fi acceptat și primit în decembrie 2020 suma de 40.000 euro de la administratorul unei societăți comerciale.

  Crețu ar fi cerut banii ca să intervină pe lângă persoane din cadrul Consiliului Județean Suceava cu atribuții de decizie în derularea contractelor de reabilitare de drumuri, astfel încât derularea unui contract încheiat de instituție cu firma administratorului să decurgă în bune condiții, iar plățile să fie făcute la timp, spune DNA.

  Potrivit DNA, în perioada 16 – 29 martie 2022, Crețu i-ar fi cerut aceluiași om de afaceri, în legătură cu un alt contract de întreținere a drumurilor județene pentru care avea atribuții de verificare, încă 40.000 euro, pentru desfășurarea fără impedimente a contractului încheiat de firma acestuia cu Consiliul Județean Suceava.

  Numai că, de data aceasta, adică luni, pe 4 aprilie, procurorii i-au făcut flagrant în timp ce primea cei 40.000 de euro mită, chiar în clădirea consiliului județean Suceava.

  Omul de afaceri este Vasile Rîpan, cunoscut drumar din zonă, scrie presa locală.

  Rîpan ar fi pregătit flagrantul cu procurorii DNA după ce Gheorghe Flutur (PNL), președinte al Consiliului Județean, l-ar fi executat în urmă cu câteva zile pentru scrisori de garanție în valoare de 6 milioane de euro, care i-ar fi pus firma lui Rîpan pe butuci, arată sursa citată.

  Acela a fost momentul în care a intervenit Crețu care i-ar fi spus că „totul se poate rezolva” în schimbul șpăgii cerute.

  Sursa: romania.europalibera.org

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  6 + 1 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.