duminicã, 14 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Nimic nou pe frontul literar de vest: Vasile Dan a fost reales președintele Uniunii Scriitorilor – filiala Arad

  de Tomck@t | 16 martie 2023, 4:05 PM | Cultură

  2

  Membrii filialei Arad a Uniunii Scriitorilor din România s-au reunit astăzi, în incinta Teatrului Clasic „Ioan Slavici”, pentru a alege noua structură de conducere, așa cum se întâmplă în aceste zile în toate filialele din țară. Nu s-au produs surprize la Arad: președinte a rămas tot scriitorul Vasile Dan (74 ani), cel care, de altfel, a și înființat filiala în 1994 și pe care o conduce de atunci fără întrerupere.

  Alegerile din Arad vin după cele din capitală, pentru funcția de președinte al Uniunii Scriitorilor din România – mandatul 2023-2028, candidații fiind Nicolae Manolescu (83 de ani), președinte din anul 2009 și scriitorul băcăuan Doru-Viorel Ciucescu (76 de ani). Nu a fost o surpriză nici la București: președinte a rămas Manolescu.

  La Arad, pe lângă realegerea lui Vasile Dan (singurul candidat), s-a ales și Comitetul de conducere, format din poetul și eseistul Traian Ștef (din Oradea, dar membru al filialei arădene), poeta și eseista arădeană Lucia Cuciureanu, poeta Ana Karolina Dovaly (din Nădlac) și poetul și editorul arădean Ioan Matiuț.

  Din 64 membri ai filialei din Arad, au fost prezenți la alegeri 35 membri.

  Ieri au fost alegeri și la filialele din Sibiu și Alba Iulia, iar astăzi la Arad și la Timișoara.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. IATĂ CUM UN (ALT) ALOGEN/VINITURĂ CONDUCE O STRUCTURĂ IMPORTANTĂ A SOCIETĂȚII ARĂDENE. V. D. ȘI-A CREAT O CLICĂ DE APROPIAȚI PRIN CARE, DE 30 DE ANI, TAIE ȘI SPÂNZURĂ ÎN SCRISUL ARĂDEAN. CU O CREAȚIE MODESTĂ, CU O PRESTAȚIE LIVE ȘTEARSĂ, GÂFÂITĂ ȘI ANTIPATICĂ, ACEST INDIVID VENIT CU PLUTA PE/DIN MUREȘ S-A PRIPĂȘIT LA ARAD, UNDE A GĂSIT FRAIERI CARE SĂ-I FACĂ JOCURILE. OBEDIENT CU CONDUCEREA CENTRALĂ A U.S.R. (E ȘI EL DUPĂ CHIPUL ȘI ASEMĂNAREA LUI MANOLESCU). ZBIR FOARTE SELECTIV/SUBIECTIV CU CONDEIERII LOCALI, ESTE O CALAMITATE PENTRU SCRISUL ARĂDEAN, UNDE NU ACCEPTĂ NICIUN DIALOG CU ALȚI CREATORI / CENACLURI / GRUPĂRI / SCRIITORI / POEȚI, ÎN AFARA CELOR SUPUȘI LUI.

   0 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  6 + 1 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.