marþi, 16 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Nicolae Rainea, considerat cel mai bun arbitru român din toate timpurile, a decedat

  de Special Arad | 1 aprilie 2015, 9:37 AM | Sport

  0

  Fostul arbitru FIFA Nicolae Rainea, considerat cel mai bun arbitru român din toate timpurile, a decedat, miercuri, la vârsta de 81 de ani, informează Federaţia Română de Fotbal (FRF).

  Născut pe 19 noiembrie 1933, la Brăila, Nicolae Rainea şi-a început cariera ca fotbalist, evoluând pentru Laminorul Brăila, Metalul Piatra Neamţ şi Constructorul Bârlad.

  În 1959, a devenit arbitru, iar după trei ani a promovat în lotul divizionar. A debutat în Liga 1 în 1965, iar după două sezoane a primit ecusonul FIFA.

  Cel mai titrat arbitru român a condus 400 de meciuri în prima ligă, a arbitrat 115 meciuri internaţionale, a participat la trei ediţii ale Cupei Mondiale.

  După ce s-a retras din arbitraj în 1984, a fost observator şi apoi preşedinte al Asociaţiei Judeţene de Fotbal Galaţi. De asemenea, Nicolae Rainea a fost membru şi preşedinte onorific al Comisiei Centrale a Arbitrilor.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  0 + 9 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.