duminicã, 21 aprilie, 2024

Special Arad Logo

  Nicolae Ciucă își asumă candidatura la alegerile prezidențiale. Liberalii vor merge singuri la alegerile parlamentare

  de Special Arad | 3 noiembrie 2023, 4:53 PM | Politikos

  1

  Nicolae Ciucă își asumă să candideze la alegerile prezidențiale. Anunțul a fost făcut în reuniunea PNL de la Sinaia, potrivit unor surse politice citate de Digi24.

  În aceeași ședință însă a fost prezentat și un sondaj, în care partidul nu ar obține mai mult de 19% la alegeri.

  Sondajele „cer” PNL să meargă singur în alegeri

  Liberalii sunt siguri pe ei că au candidați puternici și că vor putea să câștige la alegerile din 2024. Despre acest subiect se vorbește la ședințele PNL – atât cele de aseară cât și cele de astăzi -, dacă ar trebui să meargă într-o alianță electorală cu PSD. Au și sondaje.

  Unul din ele arată că aproximativ 70% dintre românii întrebați nu vor ca PSD și PNL să-și dea mâna în alegeri și sunt și mai multe cercetări sociologice – 45 pe județe – care arată cum se situează PNL. Sondajul general pe țară arată, susțin surse din ședință, că PNL se află mult sub PSD. 31% ar avea social-democrații și 19% liberalii.

  Au fost nenumărate discuții în care liberalii s-au plâns că sunt vioara a doua în această coaliție și că le scade imaginea din cauza atitudinii pe care PSD o are față de PNL.

  Liberalii au decis astăzi că vor merge singuri cel puțin la primele alegeri din 2024 – europarlamentarele și că își asumă că PNL va da președintele țării.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  7 + 9 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.