luni, 22 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Nicolae Ciucă a fost ales președinte al Senatului

  de - | 13 iunie 2023, 11:50 AM | Naţional

  0

  Senatul a decis: Nicolae Ciucă a fost ales preşedinte al Camerei superioare a Parlamentului, acesta obținând 88 voturi „pentru” și 16 „împotrivă”, informează stiripesurse.ro.

  Anca Dragu a obținut 16 voturi „pentru”, 88 „împotrivă”.

  Au votat 114 de senatori, voturi nule – 10.

  „Doresc să vă mulţumesc în primul rând pentru modul în care aţi sprijinit activitatea Guvernului României începând de la momentul în care senatului şi-a intrat în mandat”, a spus Nicolae Ciucă după vot, el apreciind sprijinul Parlamentului pentru tot ceea ce Guvernul României a avut nevoie astfel încât să ducă mai departe şi să îşi îndeplinească obiectivele din programul de guvernare.

  Ciucă a arătat că programul de guvernare a vizat nu doar partea de administrare, de gestionare de zi cu zi a ţării, ci şi obiectivele asumate atât prin finanţare de la bugetul de stat cât şi prin fondurile europene, iar aici a fost nevoie de o activitate parlamentară pentru adaptarea cadrului legislativ la programul de reforme al României.

  USR a propus în plenul Senatului pe Anca Dragu candidat pentru funcţia de preşedinte al Senatului.

  Celelalte grupuri parlamentare nu au propus candidați.

  Pe 29 iunie 2022, Florin Cîţu a demisionat din funcţia de preşedinte al Senatului, iar de atunci interimatul a fost asigurat de Alina Gorghiu.

  Mai multe AICI

  Citește și: Nicolae Ciucă și-a anunțat demisia: „Astăzi îmi închei activitatea de premier”

   

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  7 + 0 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.