„Nesimțirea nu este un handicap!” – o campanie Special Arad | Episodul XXVII: Când instructorul e meltean, ce pretenții poți să ai de la elevii săi?

  de Andrei Fuliaș | 9 martie 2019, 2:27 PM | Strada | Topic special

  8

  Peste o lună și ceva se împlinește un an de când Special Arad a început campania „Nesimțirea nu este un handicap!”, prin care ne-am propus responsabilizarea șoferilor care parchează fără pic de jenă pe locurile destinate persoanelor cu handicap, deși nu au vreun handicap. Am inclus în campania noastră și materiale despre șoferi care au un comportament iresponsabil sau grosolan în trafic, în aceeași idee de a-i responsabiliza și de a-i îndemna să circule civilizat și respectând legislația rutieră.

  Continuăm acest demers, convinși fiind că această campanie are un oarecare efect asupra șoferilor care mai au în ei câtuși de puțin bun simț.

  În același timp, uneori ne simțim ca niște Don Quijoți, care luptă cu morile de vânt. Și totuși, dacă reușim să schimbăm mentalitatea măcar a câtorva șoferi, tot am reușit ceva.

  Vorbim astăzi, din nou, despre locurile destinate persoanelor cu handicap. De dimineață, în timp ce ne îndreptam spre stadionul „Motorul”, acolo unde UTA avea să îi întâlnească pe cei de la ACS Poli Timișoara (n. red. – sau Recaș, cum ar spune unii), nu mică ne-a fost mirarea să vedem că unul dintre cele două locuri de parcare din fața Spitalului Municipal destinate persoanelor cu handicap era ocupat de o mașină a unei școli de șoferi. Din păcate, fiind angrenați în trafic, nu am apucat să vedem și cărei școli de șoferi aparține autoturismul în cauză, însă „mulțumită” aglomerației din zona Pieței Mihai Viteazul am reușit să surpindem două fotografii.

  La volanul mașinii era un tânăr, cel mai probabil acesta fiind elevul, în vreme ce scaunul din dreapta era liber. Cel mai probabil, instructorul a avut treabă în zonă. S-o fi oprit la bancomat să scoată niște bani. S-o fi dus la piață după un langoș sau după flori. Nici nu contează. Ceea ce contează însă este faptul că tocmai un instructor auto își permite să parcheze ca un nesimțit pe un loc destinat persoanelor cu handicap. Eterna scuză cu „am stat doar câteva secunde” nu ține, cel puțin nu în opinia noastră, dar nu ar trebui să țină în fața nimănui. Poate că exact în cele „câteva secunde”, care întotdeauna sunt minute bune, în zona respectivă apare o persoană cu handicap și nu are unde să parcheze, mai ales că locurile sunt în fața unui spital și într-o zonă extrem de aglomerată.

  Cum spuneam, nesimțirea nu este un handicap, iar nesimțirea din cazul de față este cu atât mai grosolană, cu cât vine din partea unui instructor auto (n. red. – că doar n-a luat elevul decizia de a parca acolo).

  Ori, ne rămâne să ne întrebăm, ce putem aștepta de la elevii acestui instructor, dacă tocmai cel care ar trebui să îi învețe tainele conducerii autoturismului, dar și conduita din trafic, le dă astfel de exemple?

   

  **Notă: meltean, melteni s. m. (peior.) om grosolan, necioplit. (dexonline.ro)

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Din păcate nimeni nu mai dă doi bani pe cei cu nevoi speciale care chiar au nevoie de aceste locuri de parcare.
   Sunt din Timișoara și am în familie un caz de handicap locomotor.
   Sunt scârbit să văd locurile rezervate de oameni nesimțiți care sunt perfect sănătoși fizic și autoritățile care nu văd ce se întâmplă…luati exemplu de după prima frontieră înspre vest!

   +7 voturi
   +1
   -1
  2. De cand exista handicapatul parvulescu fostul doctor de la uta care si a scos cam ilegal gradul de handicap am asa o rerinere sa nu parchez!in plus interesari va cat da statul unei persoane handicapate si iesitii strada pentru asta mai nou se face trafic cu semne de handucapatu pe masini tiganie si inaelatorie!

   --2 voturi
   +1
   -1
   • Asa este!Doctorul Parvulescu si sotia(mare directoare la STAT)parcheaza pe locul pentru persoane cu dizabilitati,desi nu cred ca au vreuna!Poate avand acea legitimatie,pe care o tot pun pe bord atunci cand parcheaza,Bunul Dumnezeu le va OFERI un handicap…asa daca tot si l-ai cerut!!!

    +2 voturi
    +1
    -1
  3. Mama mea a fost nevazatoare din 1978 insa nu mi-a permis sa imi scot acea legitimatie pentru handicap,spunand ca sunt sanatoasa si astfel imi pot gasi loc de parcare…locurile pentru persoanele cu handicap sunt putine!Sunt destui cei care au nevoie de ele!Am insa un vecin,mare pastor la o biserica neoprotestanta care are o legitimatie pe care o foloseste fara jena…il vad foarte sanatos,la fel si pe cei din familie!Dar a cunoscut pe “cineva”si astfel s-a ales cu parcare gratuita!

   +1 voturi
   +1
   -1
  4. Bizonilor care ocupa astfel de locuri fara drept ( fara legitimatie sau si mai grav cu legitimatia luata pentru handicapul de a nu avea bun simt) le doresc sa ajunga sa foloseasca pe bune astfel de locuri si facilitati.
   Aveti o adresa unde sa va pot trimite spre publicare colectia mea de “bizoni” ?

   +1 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  7 + 7 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.