joi, 28 septembrie, 2023

Special Arad Logo

  Terapie gratuită și Help-line pentru pacienții cu Scleroză Multiplă

  de Special Arad | 13 iunie 2023, 1:42 PM | Naţional | Sănătate

  0

  imagine cu rol ilustrativ

  Scleroza multiplă este o boală care afectează emoțional și mintal atât persoanele în suferință, cât și pe aparținătorii lor. Încrederea în sine a persoanelor diagnosticate cu scleroză multiplă poate fi pusă la grea încercare din cauza simptomelor bolii, a afectării fizice și a pierderii treptate a independenței, conducând la o imagine de sine distorsionată.

  Asociația Pacienților cu Afecțiuni Autoimune – APAA vine în sprijinul persoanelor a căror încredere în sine este afectată de scleroza multiplă, în cadrul campaniei de informare și intervenție psihologică pentru pacienți și aparținători denumită „#CONEXIUNEA CU SINE”.

  Campania #CONEXIUNEA CU SINE se desfășoară în perioada 13 iunie – 15 octombrie și, pe lângă ședințele de consiliere psihologică, aduce informații despre managementul sclerozei multiple prin organizarea de webinarii live despre scleroza multiplă și sănătatea mintală, dar și materiale informative pentru pacienți și aparținători: tutorial video educativ cu exerciții de relaxare și auto-conectare, infografic cu sfaturi pentru pacienți, comunicare prin influenceri, video-uri pentru Tik Tok despre scleroza multiplă și sănătatea mintală. Toate materialele vor putea fi vizionate pe site-ul APAA și pe canalele de socializare Facebook, Tik Tok și YouTube.

  „În cadrul campaniei #CONEXIUNEA CU SINE, persoanele afectate de scleroză multiplă vor fi ajutate prin modalități și tehnici de gestionare a stărilor emoționale prin care trec, în cadrul grupurilor de suport terapeutic gratuite oferite de Yolanda Crețescu, psiholog clinician și psihoterapeut, pentru persoanele diagnosticate cu scleroză multiplă și pentru aparținători. Pierderea sănătății nu trebuie să fie un motiv de izolare, ci ne arată că avem nevoie unii de ceilalți mai mult decât oricând. Persoanele afectate de scleroza multiplă nu trebuie să aibă în jurul lor bariere sociale, să se simtă singure și izolate.” spune Rozalina Lăpădatu, președinta APAA.

  Grupul de suport pentru persoanele diagnosticate cu scleroză multiplă va avea 10 întâlniri începând cu 10 iulie, iar ședințele se vor desfășura on-line într-un grup de maxim 30 de persoane în fiecare luni între orele 18:00 -20:00.

  Grupul de suport pentru aparținătorii persoanelor diagnosticate cu scleroză multiplă va avea 3 întâlniri în luna septembrie, tot on-line, într-un grup de maxim 30 de persoane, în fiecare luni între orele 16:00 -18:00.

  Acesta este linkul pentru înscrieri atât pentru pacienți, cât și pentru aparținători: deprehub.ro, iar perioada de înscriere este între 12 iunie și 10 iulie.

  Asociația HAPPY MINDS se alătură ca partener în campania #CONEXIUNEA CU SINE și pune la dispoziția pacienților și aparținătorilor, o linie telefonică de suport unde răspund psihologi pregătiți în intervenție pe scleroză multiplă. Numărul de telefon este 0374451360 și este disponibil de luni până vineri, între orele 10:00 și 15:00.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  9 + 9 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.