„Nesimțirea nu este un handicap!” – o campanie Special Arad | Episodul XX: Cum să NU mergi cu bicicleta!

  de Mihai Todoca | 25 august 2018, 2:43 PM | Strada

  0

  Special Arad continuă campania „Nesimțirea nu este un handicap!”, o campanie prin care încercăm să-i îndemnăm pe șoferi să îi respecte pe ceilalți participanți la trafic și mai ales pe șoferii care suferă de un handicap și ale căror locuri de parcare sunt mai mereu ocupate. Și așa cum am anunțat încă de la demararea campaniei, vom semnala nu doar nesimțirea celor care parchează pe locurile destinate persoanelor cu handicap, ci și alte încălcări ale regulilor de circulație și lipsa bunului simț.

  Facem aceste lucruri și cu ajutorul cititorilor noștri care, atunci când surprind nereguli petrecute în trafic sau parcări nesimțite, ne transmit imagini foto sau video cu cele întâmplate. Este și cazul întâmplării la care facem referire în acest articol.

  „Sărbătorind” numărul  20 al campaniei Special Arad, subiectul care ne-a dat material de scris este un biciclist pentru care regulile de circulație sunt total inexistente. Înțelegem faptul că pistele de biciclete sunt un adevărat coșmar și un real pericol atunci când plouă (suprafața acesteia devenind un patinoar), că sunt nerecepționate și că, astfel, le vine mai la îndemână bicicliștilor să folosească șoseaua pentru a se deplasa.

  Deși am văzut multe cazuri în care strada nu permitea șoferilor depășirea bicicliștilor până când nu era liberă banda sensului opus, nu am văzut/auzit pe nimeni să se plângă. Se duc și bicicliștii pe unde pot, iar șoferii îi înțeleg. Însă modul în care biciclistul din imaginile video a ales să treacă printr-o intersecție semaforizată destul de aglomerată cum este cea de la UTA, ne-a făcut să tragem un semnal de alarmă și pentru bicicliști. Și ei sunt participanți la trafic. Și ei trebuie să oprească la culoarea roșie a semaforului. Și ei trebuie să semnalizeze schimbarea direcției de mers. Sunt lucruri elementare pe care ar trebui să le cunoască toți participanții la trafic.

  Din păcate biciclistul din imagini nu a respectat nici una. A trecut pe roșu, trecând printre mașini, s-a angajat în trecerea intersecției tot pe roșu, nu a semnalizat schimbarea direcției de mers și și-a continuat drumul, fiind la un pas să fie lovit de o mașină. Având în vedere că era vorba despre un bărbat în vârstă, dacă ar fi fost implicat într-un accident ușor, pentru el, recuperarea nu ar fi fost o floare la ureche.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  3 + 0 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.