luni, 24 iunie, 2024

Special Arad Logo

  „Nesimțirea nu este un handicap!” – o campanie Special Arad | Episodul III – Video

  de Andrei Fuliaș | 1 mai 2018, 1:19 PM | Strada

  37

  Campania „Nesimțirea nu este un handicap!”, inițiată de Special Arad, continuă, iar de această dată vă prezentăm câteva imagini video surprinse chiar de către un cititor al Special Arad. Este un semn că această campanie este binevenită și că Aradul are și oameni ce dau dovadă de spirit civic.

  Astfel, cititorul nostru, care dorește să își păstreze anonimatul, a luat atitudine luni (30 aprilie 2018), cu doar o zi înainte de 1 Mai, atunci când cei mai mulți arădeni s-au dus la cumpărături pentru a se pregăti de grătare și iarbă verde. În consecință, acesta s-a postat într-o parcare a unui supermarket și a luat atitudine împotriva celor care au parcat pe locurile destinate persoanelor cu handicap, deși aceștia nu beneficiau de acele locuri, iar parcarea magazinului era pe jumătate goală.

  Reacțiile acestora sunt aceleași: „nu sunt locuri de parcare”, „stau doar câteva minute” – sau chiar mai rău – „nu mă interesează”, „sunt handicapat”, ori „hai, mai lasă-mă”. Dar vă lăsăm pe dumneavoastră să vedeți mai bine cum au reacționat și cum s-au scuzat cei care se pliază perfect pe profilul șoferilor cărora spre care este îndreptată campania „Nesimțirea nu este un handicap!”.

  P.S. – Îl felicităm pe acest cititor cu atitudine și spirit civic și îi urăm „la cât mai multe astfel de acțiuni!”. Îi așteptăm și pe alți arădeni să se alăture campaniei noastre.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

   • Asa o fi. Falca, acest pilon de bun-simt, PNL-ist verde, nu a avut acum cateva zile un articol dedicat, in care parca blocand o rampa de acces pentru handicapati…asta ca fapt divers.

    De ce „fapt divers”? Deoarece inregimentarea politica si nesimtirea nu au nicio legatura…

    (Si astea de la unul care ca ideologie e de mai de dreapta…daca ar fi vreun partid care sa o implementeze.)

    +12 voturi
    +1
    -1
  1. Tot respectul meu pentru acest concetatean cu atitudine. Daca citeste acest mesaj l-as ruga sa lase un numar de telefon la redactie pentru ca as dori sa il insotesc si eu pe viitor si cu siguranta mai pot convinge vreo zece persoane sa faca la fel.

   Aici nu mai e vorba de politic, e vorba de educatia noastra si clipurile de mai sus arata cat de mult a decazut acest oras. Nu mai putem da vina pe „cocalarii cu BMW”, nici pe politicieniu care fura cand si noi am face la fel daca am putea, nu dragilor concetateni, vinovatii suntem chiar noi la fel cum a schimba orasul si tara tine de tot de noi.

   La mai mare domnule si ma inclin in fata dumitale. Respect!

   +36 voturi
   +1
   -1
  2. FELICITĂRI SPECIAL ARAD ! O inițiativă demnă de tot respectul ! Ați venit in sprijinul acestor persoane, care sufera de un handicap, precum si in sprijinul cetatenilor, care sunt needucati si prin intermediul acestei actiuni (Nesimtirea NU este un handicap) sa devina mai civilizati !
   Felicitari dragilor ! Tot respectul !
   Si la mai mute „Super idei” de genu’ 😉

   +19 voturi
   +1
   -1
  3. Nu sunt de acord, și nu voi fi niciodată de acord, cu cei care nu respectă regulile de circulație, implicit cu cei care staționează unde vor ei
   Dar legea în România poate fi ușor interpretată

   Art. 63 din Codul rutier
   1. Se consideră oprire imobilizarea voluntară a unui vehicul pe drumul public, pe o durată de cel mult 5 minute. Peste această durată, imobilizarea se consideră staţionare.
   2. Nu se consideră oprire:
   a. imobilizarea vehiculului atât timp cât este necesară pentru îmbarcarea sau debarcarea unor persoane, dacă prin această manevră nu a fost perturbată circulaţia pe drumul public respectiv;
   b. imobilizarea autovehiculului având o masă totală maximă autorizată de până la 3,5 tone, atât timp cât este necesar pentru operaţiunea de distribuire a mărfurilor alimentare la unităţile comerciale.
   4. Se consideră parcare staţionarea vehiculelor în spaţii special amenajate sau stabilite şi semnalizate corespunzător.

   +1 voturi
   +1
   -1
  4. Sunt posesorul unei vignete care imi da dreptul sa parchez in locuri de parcare rezervate persoanelor cu handicap. Mentionez ca transport o persoana cu handicap grav care nu se poate deplasa pe propriile picioare, ci este transportata pe un scaun rulant. Cu situatiile aratate mai sus ma intalnesc destul de des, cu precadere in parcarile marilor magazine. Atunci cand m-am adresat unei sau unui asfel de nesimtit, am fost tratat la fel, si o data bruscat si amenintat cu bataia Cei de la Primarie, care administreaza sistemul de parcare cu plata si Politia locala, ar trebui sa sanctioneze cu amenda si pe cei care ocupa aceste locuri rezervate persoanelor cu handicap, atat in parcarile stradale cat si la marile magazine. Deasemenea, cred ca atitudinea publica poate avea rezultate in cazul unora. Salut initiativa si sper in implicarea unui numar mare de cetateni. Felicitari!

   +11 voturi
   +1
   -1
  5. Felicitariiii!!!!Toti se plang se tara asta ca nu se respecta nici o lege,dar atata stiu toti sa critice dar sa ia atitudine prea putini.La fel toata lumea comenteaza ba de salarii mici,rate mari dar cand se faca cate un protest toti stau in casa la caldura.Felicitariiii pt initiativa

   0 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  2 + 9 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.