marþi, 25 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Nesimțire fără margini – contra cost, desigur! Și asta chiar în buricul târgului | Foto

  de Raluca Medeleanu | 8 mai 2018, 8:24 AM | Strada | Topic special

  2

  Pe când să zică „Aleluia, am scăpat de gunoi!”, asociația de locatari de pe strada Grigorescu, din centrul Aradului, a avut parte luni după-masă de o surpriză din ciclul „culmea nesimțirii”. Mașina de la Retim s-a oprit în curtea blocului, muncitorii au coborât, au tras de pubele cu furie și patos, iar gunoiul adunat zile la rând a fost atât de numeros încât s-a răsturnat în toate părțile. A „nins” cu șervețele, sticle și pungi de plastic în jurul zonei unde stau pubelele, dar omuleții de la Retim nu au părut defel deranjați de asta! Ba mai mult, i-a durut exact undeva chiar și de pubelele în sine. Când manivela a terminat să le înalțe deasupra mașinii de gunoi și le-a coborât la sol, pentru omuleți a fost suficiet. Din punctul lor de vedere, și-au făcut treaba. Au golit câteva din ele, ș-apoi basta. Ce să le mai tragă înapoi la locul lor? Ce să mai închidă poarta de acces în curte? Eh, astea-s treburi pentru alții, ei n-au timp de prostii!

  Și duși au fost! Au lăsat în urma lor poarta deschisă în lături, curtea plină de șervețele și pungulițe, au crăpat o pubelă, iar pe o alta au lăsat-o în mijlocul drumului, afară din curte, ca un fel de „luare aminte”. Să se știe: „Retim a fost aici!

  Revenind la realitate: ce pretenții poți avea de la niște omuleți care fac probabil treaba asta pentru prima oară în viața lor? Căci de termeni de genul „bun simț” nu-i cazul să ne tamponăm. Noi tre’ să le mulțumim cu umilință că măcar ne-au ridicat gunoiul, pe banii noștri. S-au angajat și ei direct în mijlocul unei crize în oraș, săracii. Și mai sunt și puțini, neică. Ce să-i faci? Că Retim n-a putut să preia angajații de la fosta firmă de salubrizare, Polaris, că muncitorii ăia aveau cazier, soro! Le-au trebuit interviuri, angajări în funcție de abilități și tot tacâmul… Să nu angajeze pe orișicine, numai omuleți dedicați și talentați.

  Păi, ce? Nu se vede?

  P.S. Acest articol este o răbufnire și trebuie tratat ca atare.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Lipsa de bun simt si …. Macar cei de pe Grigorescu au avut norocul sa le fie ridicat gunoiul.
   Pe Milea nr.5 care se afla la 100m de primarie nici in ziua de azi nu a fost retimul, sau cine trebuia sa vina…. Pe langa cele 6 pubele pline ochi din fundul curtii zace inca o cantitate considerabila de gunoi, care din lipsa spatiului necesar de depozitare sunt aruncate pe jos langa tomberoane. Sa nu vorbim de mirosul emanat.
   Asta asa ca sa simtim ca traim in 2018 intr-o tara civilizata si „curata”.

   +4 voturi
   +1
   -1
   • Revin cu un update la comentariul meu de mai sus… Poate printr-o minune sau coincidenta, azi au ajuns cei de la Retim si pe Milea nr.5
    Sigur au fost ei deoarece s-a putut recunoaste tiparul de nesimtire.
    Ne-au golit toate cele 6 pubele care le-au scos din capatul curtii noastre, bineinteles ca nu le-au mai dus inapoi si le-au lasat pe strada. Probabil ca s-au gandit ca avem prea multe si ca sa lase ocazie pt alti nevoiasi sa le „imprumute” peste noapte pt „totdeauna”.
    Problema cea mai nasoala e ca restul de gunoaie care zaceau langa aceste pubele din curte, au fost lasate tot aici. Cand am ajuns acasa un batran locatar se chinuia sa bage pubele inapoi in curte, de parca era datoria lui sa faca asta….mai ales ca platim bani pt aceste gunoaie. Trebuia sa mergem sa luam niste lopeti si sa bagam tot noi, locatarii, gunoiul din curte si sa umplem pubelele…..si in urmatoarele zile pana va veni din nou aceasta firma de KKO, sa aruncam in continuare gunoiul pe jos langa pubele….deoarece sunt din nou pline?!
    Multumim Retim, multumim stimate Tolea, sau cine e vinovat pt aceasta mizerie.
    Suntem batjocoriti pe banii nostrii, in tara noastra, in curtea noastra.

    0 voturi
    +1
    -1

  Scrie un comentariu

  8 + 8 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.