vineri, 14 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Ne înghite pământul! Groapă imensă în Bujac după ce s-a surpat asfaltul!

  de Lucian Dănilă | 24 mai 2014, 4:26 PM | Știri Arad | Topic special

  1

  Trăim decenii de împliniri mărețe… Este versul unui cântec din perioada în care totul se reducea la cel mai iubit conducător și soția sa de la Cabinetul 2. Prea mult nu s-au schimbat lucrurile deși au trecut 25 de ani…

  Trăim ani în care tăiatul panglicii a redevenit un eveniment la care se adună – cu titlu obligatoriu – toți cei cu carnet de partid, se cheamă reprezentanți de la fiecare produs de presă, se fac poze multe și se zâmbește mult. Cât despre vorbe goale, care se spun cu asemenea ocazii, nici nu are rost să mai vorbim… Iar dacă tăiatul panglicii se întâmplă a fi chiar în perioadă electorală / că doar stă cineva să calculeze și astea… – cu atât mai bine pentru că mai pică și câte un mic sau măcar o bere… Noroc!

  Se uită însă de calitate… Nimănui nu îi pasă de ea, iar efectele se văd ulterior. S-a întâmplat și astăzi de dimineață în cartierul Bujac, pe strada Ulmului, chiar cum intri de pe Independenței. S-a surpat asfaltul! Dar nu așa „soft” cum ar spune tinerii pe limbajul social-media, ci chiar s-a format un crater cu diametrul de 2 metri și adâncime tot de 2!

  „M-am trezit de dimineață că îmi bat tare în poartă cei care au venit să repare nu știu ce la canalizare. Hai domnule că se surpă drumul și aveți mașina aici, mi-au zis ei”, spune unul dintre cei care locuiesc chiar în zona în care s-a surpat asfaltul. „Am înțeles că a trecut cineva cu mașina și a avut mare noroc, că a luat groapa printre roți și imediat după ce a trecut, a intrat asfaltul în pâmânt!”, a continuat el. „Din ceea ce știu eu, au fost încă de la început probleme cu o țeavă aflată sub pâmânt. Probabil că iar s-a spart și s-a acumulat apă, ceea ce a făcut ca să cedeze pâmântul acolo unde a fost tasat…”, a încheiat omul.

  Asemenea lucruri se întâmplă în toate zonele unde s-au făcut astfel de lucrări, în Bujac, în Gai, în Sânicolaul Mic. Sunt lucrări foarte mari, foarte importante și – până la urmă – foarte utile pentru locuitorii acestor cartiere, dar, repetăm, în momentul în care s-a făcut recepția nimeni nu a fost curios și de calitate… Iar urmările se văd.

  FOTO: LUCIAN DĂNILĂ

   

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Peste tot unde sunt lucrări stradale de mari sau mici dimensiuni vezi gropi. Desfac pământul, fac canalizări sau pun conducte noi dar astuparea și reasfaltarea e făcută de natură. Ăștia cu lucrările nu recosmetizează strada zicând că nu-i treaba lor. Ăia cu strada nu mai vin nici morți înapoi, șamd. Localnicii din aradul nou trb să se obișnuiască și ei cu modul în care se lucrează stradal. Mizerie, distrugeri, smulgeri de arbori, cabluri – ca în război. No, și? Ce-ar vrea acum, nylon pe jos, plasă pe pereți și geamuri?! Tocmai când crezi că s-au dus naibii și te lasă în pace să-ți readuci strada, curtea, casa la nivel omenesc – năvălesc din nou. Au deviz, au de toate. Iar se apucă de lucru, iar sparg, iar distrug – reabilitând. Despre ceilalți primari se comenta că nu au făcut nimic. Ăsta de-acum ce face și desface. Din și cu banii cui?

   0 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  9 + 1 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.