Ne-au bântuit copilăria! Noi nu ne-am dus la ei, dar acum vin ei la noi și sunt mulți. Diskoteka, festivalul amintirilor (Foto)

  de Lucian Dănilă | 24 martie 2019, 1:03 PM | Regional | Topic special

  0

  Povestea aceasta își are geneza acum mai bine de trei decenii. Era vara anului 1985 și tata apăruse acasă cu un casetofon. Era primul casetofon pentru mine și fratele meu, Cristian. Țin minte că era argintiu, arăta fabulos ca design, dar nu avea autostop și se numea Vega Tento (sau Bega Tento, în rusește) de fabricație Made in CCCP.

  Prima casetă pe care am avut-o, AGFA, era înregistrată pe o parte cu Modern Talking, iar pe cealaltă cu Sade. Devenisem fan Modern Talking și derulam acea casetă cu creionul, iar cea mai ascultată melodie a fost „You’re My Heart, You’re My Soul”. Acum mă pufnește râsul, dar știu că pe atunci visam să-i văd măcar o dată, pe viu, nu LIVE cum spunem acum, pe Thomas Anders și Dieter Bohlen. Nu s-a întâmplat atunci. Era imposibil. Comunismul ne-a închis în această țară ca într-o cușcă, iar cei de afară nu veneau nici ei spre noi. Astfel, ne bucuram de orice casetă sau bandă de magnetofon pe care să-i ascultăm pe cei de la Modern Talking, CC Catch, Sabrina, Alphaville, iar mai târziu No Mercy, La Bouche, Nana, Haddaway și alte nume din acele vremuri.

  Țineam la acele casete mai mult decât la cărțile de școală. Aveam grijă mereu să ștergem capul casetofonului cu vată înmuiată în spirt ca să nu cumva să ne agațe banda și să o rupă fiindcă cu greu făceai pe atunci rost de alte înregistrări. Era perioada în care discotecile aveau toate acel bec multicolor în mijlocul tavanului și se închideau la orele 23… Nu știam pe atunci nici de Red Bull sau „shot”-uri, iar dansurile erau dansuri…

  Așa cum spuneam și mai sus, noi nu puteam merge spre ei, nu aveam cum să ieșim din țară ca să mergem la concertele lor și nici bani nu erau pentru așa ceva. Ei să vină încoace? Nici pomeneală… Ce să caute reprezentanții capitalismului să cânte în țara „conducătorului iubit”? Granițele s-au deschis după Revoluția din Decembrie 89, dar tot era greu să-i vezi. Încet, încet au venit prin România marele Michael Jackson, iar cu timpul am reușit să-i primim pe aici și pe Dr. Alban, No Mercy și chiar Modern Talking, dar numai pe jumătate pentru că între timp Thomas și Dieter s-au despărțit.

  Acum, peste doar două luni și câteva zile, avem privilegiul de a ne întoarce în copilăria sau adolescența noastră. Nu mai puțin de 50 de nume celebre ale acelei perioade vin să ne încânte la Timișoara.  Festivalul DISKOTEKA este unul dintre cele mai mari care vor avea loc în Europa în acest an.

  Foto: Așa arată scena pe care vor cânta marile trupe ale anilor 80-90

  Cine este gazda? Stadionul „Dan Păltinișanu” din Timișoara, un stadion care timp de trei zile va găzdui aceste mari nume în 31 mai, 1-2 iunie 2019.

  IATĂ CE SCRIE PE SITE-UL FESTIVALULUI DESPRE CÂTEVA DINTRE TRUPELE CARE VIN LA TIMIȘOARA:

  Pe parcursul celor 3 zile de festival (31 mai, 1 și 2 iunie), vocile hiturilor care au definit muzica de dans din perioada anilor ’80 și ’90 vor transforma Stadionul ”Dan Păltinișanu” în cea mai mare discotecă în aer liber din lume printr-un maraton concertistic impresionant desfășurat pe 5 scene. Peste 50 de artiști, care au lansat pe bandă succese muzicale ce se dovedesc și astăzi la fel de actuale, precum No Mercy, Sabrina, LayZee AKA Mr President, Captain Jack, La Bouche, Modern Talking, Ace of Base, Dr Alban, CC Catch, Sandra, Boney M, Ricchi e Poveri, Haddaway, East 17, Alphaville, Nana, Admiral C4C, în marea lor parte în premieră în România, dar și mulți alți artiști, MC și DJ români îndrăgiți, strâng rândurile la Timișoara, punând orașul de pe Bega pe harta marilor evenimente muzicale din 2019.

  Thomas Anders este un nume cunoscut in Europa în special datorită proiectului Modern Talking, care a luat naștere în 1983. Trupa a fost pe val cu hiturile „You’re My Heart, You’re My Soul”, „You Can Win If You Want”, „Cheri, Cheri Lady” și „Brother Louie”, piese care se aud și astăzi la radio.

  CC Catch este cea care ne-a făcut copilăria mai frumoasă…și va fi prezentă la #Diskoteka_Festival.

  Pe numele său real Caroline Catherine Müller, cântăreața olandeză a fost una dintre cele mai de succes și mai îndrăgite artiste din anii ’80. Pe melodiile ei o întreagă generație a dansat la toate petrecerile.

  Artista a colaborat cu compozitorul si producatorul Dieter Bohlen (Modern Talking), rezultând 4 albume si 12 șlagăre, iar C.C Catch a devenit un headline continental al muzicii disco.

  C.C Catch a ajuns în topuri cu melodii ca „I Can Lose My Heart Tonight”, „Heartbreak Hotel”, „Heaven and Hell”, „Soul Survivor”, „Are You Man Enough” sau “Cause You Are Young”.

  C C Catch rămâne un simbol al muzicii disco, greu de egalat vreodată.

  SABRINA este o cântăreață italiană, fotomodel, actriță, producător de televiziune, producător muzical și textier.

  A obținut un succes deplin, în 1987, cu cântecul Boys (Summertime Love)…pe care îl veți putea asculta LIVE deoarece Sabrina vine la #Diskoteka_Festival.

  NANA vine la #Diskoteka_Festival.

  Nana Kwame Abrokwa este un rapper și D.J. german, care cântă sub pseudonimul Nana.

  Realizarea lui cea mai importantă a venit în a doua jumătate a anilor 1990, atunci când stilul lui a fost caracterizat ca “euro-rap” și versurile lui se concentrau pe relația cu Dumnezeu, cu familia sa, sau pe teme cum ar fi rasismul.

  Single-ul, Lonely a devenit cea mai de succes melodie euro-rap, fiind nr. 1 pentru câteva săptămâni. Albumul lansat în 1997, este mai mult în stilul de rap american .

  Alphaville vor fi “Big in Romania” la #Diskoteka_Festival_2019

  S-au format ca trupă la începutul lui 1982. Chiar dacă anii au trecut și peste ei, vor fi pe veci “Forever Young”.

  Toate datele despre bilete, program, trupe și orice altceva veți găsi cu click pe site-ul festivalului: diskoteka.ro.

   

   

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  2 + 5 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.