Timișoara fierbe: AMR 3! Elitele muzicale ale anilor 80-90 vin la Diskoteka. Aradul este parte activă în eveniment (Foto-Program)

  de Lucian Dănilă | 28 mai 2019, 3:04 PM | Recomandările editorilor | Regional

  0

  Dacă ne-ar fi spus cineva acum 20 de ani că va veni o zi, sau trei zile, în care putem vedea la un loc toate formațiile, toți artiștii, toate elitele muzicale care ne-au încântat copilăria sau adolescența, cu siguranță l-am fi trimis să se culce pentru că noaptea poate fi un sfetnic bun spre revenire…

  Este real, numele grele ale adolescenței noastre vin precum niște hoarde din străvechile armate. Vin cu zecile, chiar cu sutele într-unul dintre cele mai mari evenimente muzicale care au fost organizate vreodată în Vestul României. Timișoara ne aduce festivalul Diskoteka, un festival care nu mai are nevoie de prea multă prezentare. De ce? Pentru că această campanie din jurul acestui eveniment, fie că s-a făcut online, sau pe Facebook or alte rețele de socializare, pe televiziuni sau radio, a fost una dintre cele mai bune văzute vreodată de mine.

  Site-ul diskoteka.ro/ro cuprinde toate informațiile, atâta informații încât ne lasă pe noi fără cuvinte și parcă ne îndeamnă nu să plagiem și efectiv să atașăm textele lor. La fel se întâmplă și pe pagina de facebook a evenimentului, Diskoteka, pagină care a strâns peste 37 de mii de „followers”. Tot de pe aceste surse de informare am aflat că numărul abonamentelor a depășit demult cifra de 30 de mii, festivalul fiind cu adevărat grandios.

  Până să trecem la detalii legate de festival, să spunem că Aradul este parte activă în eveniment. Securitatea la festival va fi asigurată de două firme de pază din Arad, Elite Bodyguard Team și DEY, care vor deplasa împreună peste 120 de agenți de pază. Elite Bodyguard Team este recunoscută în ultimii ani și pentru paza asigurată la meciurile de FED Cup sau de Cupa Davis. Astfel, după ce au asigurat protecția Simonei Halep, acum vor asigura nume grele ale muzicii anilor 80-90, Snap, No Mercy, Mr. President, CC Catch, Nana, C Block, Haddaway, Ace of Base, Boney M, Sabrina, Sandra, Alphaville sau Ricchi e Poveri. Directorul de la Elite Bodyguard Team este managerul de securitate al evenimentului.

  Și pentru că vorbeam despre Simona Halep, să spunem că sportiva care a câștigat anul trecut Roland Garros-ul a promovat activ acest eveniment. Mai mult decât atât, Gheorghe Hagi sau Cosmin Contra și-au achiziționat abonamente la Diskoteka. Nu au uitat că și ei se delectau cu muzica acestor formații în perioada în care erau jucători activi.

  Armate de oameni lucrează zi și noapte astfel încât ceea ce se va întâmpla în perioada 31 mai – 2 iunie să fie la cele mai înalte standarde. Pe stadionul „Dan Păltinișanu” vor fi amplasate cinci scene, iar decorurile sunt astfel făcute încât să ne readucă îna tmosfera acelor ani.

  Dar despre asta parcă scrie mai bine pe site-ul diskoteka.ro/ro, iar mai jos vă redăm parte din ceea ce ne spun cei care se ocupă efectiv ca acest festival să se desfășoare la cele mai înalte standarde, să se ridice la cele mai exigente așteptări:

  „Cel mai mare festival din Europa dedicat muzicii anilor ’80 și ’90, se va desfășura între 31 mai și 2 iunie 2019 în Timișoara și va reuni peste 50 de artiști printre care Modern Talking, Ace of Base, CC Catch, Alphaville, Sandra, Nana, Haddaway sau East 17.

  Pe parcursul celor 3 zile de festival, vocile hiturilor care au definit muzica de dans din perioada anilor ’80 și ’90 vor transforma Stadionul „Dan Păltinișanu” în cea mai mare discotecă în aer liber din lume printr-un maraton concertistic impresionant desfășurat pe 5 scene.

  Peste 50 de artiști, care au lansat pe bandă succese muzicale ce se dovedesc și astăzi la fel de actuale, precum No Mercy, Sabrina, LayZee AKA Mr President, Captain Jack, Modern Talking, Ace of Base, Dr Alban, CC Catch, Sandra, Boney M, Ricchi e Poveri, Haddaway, East 17, Alphaville, Nana, Admiral C4C, în marea lor parte în premieră în România, dar și mulți alți artiști, MC și DJ români îndrăgiți, strâng rândurile la Timișoara, punând orașul de pe Bega pe harta marilor evenimente muzicale din 2019.

  Diskoteka promite sa readucă publicului atmosfera anilor ’80 și ’90 nu doar prin hiturile acelei perioade emblematice, ci și prin decoruri spectaculoase, acțiuni interactive, flash mob-uri inedite, suveniruri și cele mai delicioase food truck-uri.

  Premieră absolută pentru nostalgicii muzicii anilor de glorie ai genurilor europop, eurodance ori reggae,  Diskoteka Festival va fi fără doar și poate cea mai grandioasă manifestare muzicală din vestul țării, manifestare de anvergură ce se alătură celor mai mari evenimente muzicale din Europa în 2019.

  Abonamentele pentru Diskoteka Festival pot fi achiziționate de pe www.diskoteka.ro și www.bilete.ro.

  Farmecul petrecerilor din anii 80-90, cărora mulți le duc astăzi dorul, era dat tocmai de concertele trupelor pe care românii le descopereau prin casetele video primite din străinătate. Este perioada vestimentației cu „buricul la vedere”, a bustierelor colorate fosforescent, a pantalonilor de piele și a muzicii „mișto”.

  Cine nu a fredonat măcar o dată melodiile unor interpreți iubiți de toată lumea precum Snap, Sabrina sau Milli Vanilli? Cine nu și-a dorit să poată vedea și asculta live pe acei artiști care, în anii ’80 și ’90, cucereau inimile tuturor și ale căror refrene se auzeau pe frecvențele tuturor posturilor de radio comerciale?

  Disco înseamnă energie, nebunie, eliberare, culoare și, de ce nu, glamour, strălucire. Muzica disco este bucuria fiecăruia dintre noi și garanția oricărui show reușit. Acest gen muzical este potrivit oricărei petreceri și oricărui context ce presupune distracție.

  Aflat la prima ediție în Europa, DISKOteka Festival marchează un număr impresionant de resurse puse în joc, pentru ca cele 3 zile de distracție să fie memorabile. O echipă formată din peste 150 de oameni lucrează zi și noapte pentru festivalul care a depășit de mult granițele on-line-ului. 100.000 de postere, 10.000 de bannere stradale și peste 150.000 de flyere, toate acestea au împânzit orașele țării, într-o mobilizare fără precedent.”

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  5 + 1 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.